TABLET kanak2 7" berharga RM149

SILA BACA ENTRY NASIHAT UNTUK PELANGGAN LAZADA.COM.MY TERLEBIH DAHULU SEBELUM BUAT PEMBELIAN

Saya rasa murah sungguh TABLET Alisha ni.. RM150 pun tak sampai.. Warranty setahun plak tu.. Warranty company, bukan warranti kedai...


Saya beli ONLINE DENGAN LAZADA... Harga asal RM399 tapi ada less 63% so jadi RM149.. Ohya, u all jangan risau kot2 tertipu ke apa tau.. sebabnya terms dia CASH ON DELIVERY... U ALL ORDER JE DULU, BILA QURIER HANTAR DEPAN UMAH, U ALL SIGN BARU BAYAR DUIT..!! DALAM TEMPOH 14 HARI JIKA BARANG YANG U ALL BELI TU ADA MASALAH, U ALL BOLEH RETURN BALIK DEKAT LAZADA.. FREE RETURN DALAM TEMPOH TERSEBUT... FREE DELIVERY JUGAK.. KITA HANYA KELUARKAN DUIT UNTUK HARGA BARANG SAHAJA...! 


Kamera TABLET ni ada depan belakang.. tapi kecikla u all, hanya 0.3MP sahaja... Tapi saya tak kisah bab2 kamera ni.. Yela, Alisha bukan nak ambik gambar lepas tu tempek kat blog ke dekat Fb ke dekat IG ke... kegunaan utama Alisha untuk layan video pembelajaran dia & game education.. So, kamera takda kepentingan.. tak kisah walaupun 0.3mp...


TABLET ni ada wifi macam yang lain2 jugak.. Bagi saya laju je tablet ni running.. maybe sebab belum install banyak kot... Btw, memory card dia boleh up hingga 32gb mikroSD.. barang yang saya dapat macam dalam gambar ni je yer... TABLET TENKO T7, USB yang pendek, ADAPTER yang takda penyambung di depan tu haaa (alaa yang tu boleh beli.. berapa sen je pun..), BUKU PANDUAN & WARRANTI CARD...

Servis LAZADA ni memang bagus... Kalau saya hantar emel pertanyaan, laju je dia jawab... Setakat ni saya dah beli 2 barang dari LAZADA, TELEFON cerdik pandai dengan harga RM299 (tapi lepas saya beli, baru lazada buat offer lagi murah jadi RM289).. & lagi satu TABLET Alisha... Serius lepas ni saya pasti akan sentiasa order dengan LAZADA.. Semuaaaaaaaaaaaaaaaa murah... Naik stress saya sebab duit tak banyak... ahhahhahha... Bukan setakat gadjet LAZADA ni jual... barang baby pun ada, mainan pun ada, barang elektrik pun ada, Buku pun ada.. pakaian ada.. bag ada... jam ada.... banyak lagi ada.. sendiri terjah la yer.... LAZADA

Spec TABLET TENKO T7
Ohya, harga TABLET TENKO T7 ni saya beli dengan harga RM139 tau.. dapat less lagi RM10.. Kalau u all nak jugak less RM10 tu.. U all nampak tak gambar atas tu yang bawah sekali belah kiri ada tulis "GET  A FREE VOUCHER NOW".. Haaa klik je yang tu & isi apa maklumat yang mereka nak... Nanti mereka akan emel dekat u all nombor voucer tersebut.. Bila nak beli barang nanti, u all isilah nombor voucer nanti dia deduct RM10...
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 28 comments.. read them below or add one }

Joanna Yunus Joanna Yunus November 14, 2013
wah boleh jadi manager dalam bidang sales ni lengkap dan padat sekali... hehehe...
mana gambar telefon cerdik yang meng whatsapp akak semalam
Nur A.Z Nur A.Z November 14, 2013
best jugak tablet ni..murah pulak tu.sesuai kasi budak kecik..
nanakimie nanakimie November 14, 2013
kalau banyak duit memang seronok shoping online ni kan kak:)

p/s: akak,nana da dapat adiah tu,hihi....tak sabar nak suruh anak buah pakai,tunggu dia balik kul 5 ni:)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI November 14, 2013
tak pernh try dgn lazada..t nak try service..hihi
Budak Kampung Budak Kampung November 14, 2013
kak ina..iman baru ngah survey2 apa bnd yang smpai org gila kat lazada 2.bila akk buat entry mcm ni iman rasa mcm puas hati tau. nak try la..sblm ni iman ada beli brg kat mydeal.masha allah...sebulan lebih gak la dpt brg.dah la 1st time.mcm xnk guna dah lepas ni. mksdnya kita jgn byr dulu la, just booking dah dpt brg bru byr dkt kurier 2 ek kak?xd termasuk postage la ek?mcm teruja la dgr ni
IntaNBerliaN IntaNBerliaN November 14, 2013
@Budak Kampung

yap.. betoi tu iman.. kita order @ confirm order... byar duit tu dekat qurier & takda postage.. just duit harga barang sahaja yg kita keluarkan.. :-)
Masya Masya November 14, 2013
ina ke yg wassup semalam.. sy x dpt sms ina tu.. tp sy dah baca yg ina komen tu hihihi.. ok paham...

suami sy pun suka membeli kat lazada ni.. dah banyak jugak yg dibeli termasuklah vakum.. murah offer seratus lbh yg vacum mcm kat kedai kereta tu .. mmg berbaloi²... terjebak dia membeli online hahahaha
MamaFarah MamaFarah November 14, 2013
murah jugak ni..wah sonok la isha dapat tablet baru..
JunAina JunAina November 14, 2013
Akak pon dok tengok2 jugak utk anak kecik tu tapi boelh pualk dia demand nak boleh call. Tepuk dahi mak. Jap nak intai2 jugak kat Lazada.
Fiza Rahman Fiza Rahman November 14, 2013
Tak pernah shopping kat lazada lagi.
IbuNoey IbuNoey November 14, 2013
wah..selama ni selalu gak Noey usha Lazada ni..so far,memang menarik harga barang dia.cuma tak tau pula byr duit lepas curier dah hantar..

bestla akak review..menarik minat..;)
Deqla Manjew Deqla Manjew November 14, 2013
ok la ni utk budak2 kan.. dulu harga mahal.. skng makin murah..
Mimi Azirah Mimi Azirah November 14, 2013
sy tgk2 je pun dah meroyan kak ina..lazada nih memg tau...buat org meroyan je
lizz lizz November 14, 2013
SAya tak pernah shopping kat lazada ni..lepadni boleh la try shoping kat sini...cantik tab alisha sesuai la untuk dia lepasni belajar sakan la dier..
azizah :) azizah :) November 14, 2013
ingat barang2 gajet je jual.. brg2 baby pon ada yer..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin November 15, 2013
Murah jugak ye ni kak. Diskaun smpai 63% tu. Untung akak beli wktu ni. Cantik jgk ye. Mcm notebook je, tp yg ni kecik sikit.hehe :)
QasehnyaRania QasehnyaRania November 15, 2013
murah kan.boleh la bg kat anak anak dari nak bg tab yg mahai mahai.
kalau yg mahai bila rosak rsa terkilan je kan
Puan Kutu Puan Kutu November 16, 2013
terbaillah na promosi,terus nk tekan2 usha2 barang kt sana.sebelum ni tak teringn pun bila dengar perkataan lazada.hehe
deno deno November 18, 2013
best tuuu.... deno pun tak ada teblet.. haha
caliph shuriken caliph shuriken November 30, 2013
oic, ni laa tablet tenko tu ^^
Zaleha Mohamed Zaleha Mohamed May 21, 2014
As salam Ina, says hrp sgt2 Ina dpt kongsikan Di blog tentang video pembelajaran anak2 n game education y Ina downlord.. Bleh tak bgtau Ina download Dr web mana. Tq in advance
Zaleha Mohamed Zaleha Mohamed May 21, 2014
As salam Ina, says hrp sgt2 Ina dpt kongsikan Di blog tentang video pembelajaran anak2 n game education y Ina downlord.. Bleh tak bgtau Ina download Dr web mana. Tq in advance
AnonymousAnonymous August 15, 2014
Blh x ni untk bdk 13thun . . Blh bcall , wchaut dn fb kha ni tblet ?
IntaNBerliaN IntaNBerliaN September 24, 2014
@Zaleha Mohamed

W'salam... sori lambat balas... kalau yg pasal video pembelajaran tu, biasanya saya download dekat u tube.. tengoklah, video pasal abc ke.. alif baa taa ke... saya ada dwnload jugak mcm sesame street..

kalau game tu pulak, saya just install je dekat google play tu... tapi cari yg education game.. :-) macam puzzle ke..