Tikar evamat ABC murah.. RM15

Lepas balik dari Giant baru ni, kami pergi makan STEAMBOAT CUCUK.. Lepas makan terus jalan kaki  g uptown.. Dah lama tak ronda2 sini.. Macam2 orang jual... Ohya, untuk pengetahuan u all, STEAMBOAT CUCUK tu, dia berada dekat deretan kedai tau.. kira macam dia sewa kedai cuma kerusi dia susun tepi2 jalan.. Orang2 kat Sungai Petani ni suka kuar makan malam2 agaknya.. Sebab malam2 memang banyak tempat2 yang disusun kerusi tepi2 jalan ni.. Nasi lemak jangan cakap, berlambak2..


Saya beli tikar evamat ni haaa... Dah lama saya cari yang ABC punya.. Teruja yang amat sebab murah sungguh..!! RM15 sahaja.. Rasa macam nak beli 2 3 hahhah.. Tapi takut my dear beleter.. so, takpa, next time g beli lagi.. beli 1 1 .. (",) Nampak tak tikar ni lebih panjang dari kelebaran tikar yang sedia ada dekat rumah saya tu..

Tikar ni memang best.. Kalau tumpah apa2 memang senang je nak bersihkan.. Dengan warna dia pun cantik... Saya tak tahu la kot2 dekat tempat u all lagi murah tapi bagi saya, ni dah murah sangat dah ni... (",) 

Ohya, untuk pengetahuan u all, UPTOWN SUNGAI PETANI ni, berhampiran dengan SMK KHIR JOHARI.. berdekatan jugak dengan DATARAN IKAN BAKAR.. Saya tak pasti nama tempat tu apa.. Jalan Pengkalan agaknya.. So, kalau u all datang sungai petani, g la ke uptown.. dia bukak hari Khamis, Jumaat, sabtu & Ahad kot.. Eh yeke.. tak pasti la plak.. Kalau salah mintak maaf sangat2.. tapi yang pasti hari Jumaat & Sabtu memang ada..
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 13 comments.. read them below or add one }

Mimi Azirah Mimi Azirah November 04, 2013
Murahnye kak ina...kat sini mhl xmmpu nk beli lgpun bkn jnis abc tp juz lukis katun2..kalo kak ina pegi uptown lg bgtau sy kak..sy nk kirim jugak..nk sy bg duit
Nurullai Abdullah Nurullai Abdullah November 04, 2013
Eh bagus pula tikar tu kak ina. Berkenan tuk zuhri dan syakir. Tuk Ainnur pun boleh, dah membesar da anak dara saya tu.
ros_reeza ros_reeza November 04, 2013
memang selalu pergi.. dekat bank rakyat tu je kan :)
syawalsimpsons syawalsimpsons November 04, 2013
ina plzz...belikan unrtuk sue...sue bayar duit boleh tak..plzz...kat sini mahai la...
Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 04, 2013
RM 15 je? rumah kami pun ada dua sebijik macam ni , satu dibeli rm30 lama dah, yg baru2 ni beli RM 20 sebab beli satu je.. dia offer rm 15 kalau amik 3...

mmg sesuai kita yg ada ank kecil ni pakai tikar ni..tumpah jatuh lauk pauk pun senang nk bersihkan
maszmadi maszmadi November 04, 2013
erm, masz beli kat nilai negeri sembilan rm10.. saiz nak kena balik umah ukur dulu sbb x ingat.. hihi
azizah :) azizah :) November 04, 2013
rumah jijah ada 3 tikar ni tapi bukan huruf ABC. xbest betul.. kalau ada ABC dah lama bawa balik sabah.. harga xpasti bape tp lg mahal dr rm15 ni..
jaakechik jaakechik November 05, 2013
guna tikar mcm ni mmg best, jaa guna gak kat umah satu utk fikri. jaa penah ke uptown sungai petani ni masa kursus hari tu. gi beli tudung. hehe. makan gak char kueteow dengan simpang SMK KHIR JOHARI tu. hehe.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 05, 2013
salam k.ina..

wah..murah berbanding kat sini. cma baru beli hari tu rm20..sama saiz cuma gambar upin ipin..

seronok la aqilah & alisha dpt tikar baru.. abc lagi tuu :)
shahdiana shahdiana November 05, 2013
INI TIKAR 2 DALAM SATU LA NI KAN INA..SAMBIL TU BOLEH PUPUK MINAT MEMBACA ANAK-ANAK...
Haryati Faizal Haryati Faizal November 06, 2013
murahnya ina...ms mula2 kuar tu mahal gak yati beli
Puan Kutu Puan Kutu November 06, 2013
dok sp dh dekat 3 taun tak pernah p uptown.haha..

mmg murah la ina..kt pasar malam paling murah sy tgok rm20..
permatabiru permatabiru November 06, 2013
baru je beli untuk kaisara last week dia yg pilih semestinya upin&ipin..hehe