Tangan Aqilah kene tudung periuk panas

Nak dijadikan cerita, hari ni saya masak nasi dekat bawah tau.. biasanya saya masak nasi letak periuk atas meja tapi hari ni letak bawah.. Tiba2 saya nampaklah Aqilah menuju ke arah periuk yang air tengah gelegak tu.. Saya cakaplah "Aqilah, tak mau main.. periuk panas".. Tapi Aqilah nak jugak pegang & lepas tu undur kebelakang... Entah camne, maybe dia rasa tak "puas" kot.. tak puas hati kenapa ibu dia tak bagi dia pegang... *Anak2 ni kalu dia tak kene dia tak tahu... So, dia pergi lagi sekali.. Boleh pulak anak saya yang baik hati ni pergi ambik tudung periuk & bagi dekat saya... Time ni lah, tudung periuk tu terkene lengan dia.. Walaupun camtu, dia tak lepas pun tudung tu tapi tetap menuju ke arah saya...

Alisha sapu minyak gamat

Satu perkara yang buat saya rasa "kebal" sungguh Aqilah ni.. AQILAH TAK MENANGIS WALAU SECOET..!! Dia buat cam takde pe2 yang berlaku.. Ya Allah.. kuat tak kuatnya Aqilah.. hero tak heronya Aqilah...
Aqilah ni memang dari baby lagi saya tengok dia jenis yang berani tau.. jenis yang tak pernah putus asa.. dia jenis tak kisah walau "sakit".. Sebab tu la umur 9 bulan dia dah berjalan.. gedebak gedebuk duk jatuh.. tak kisah langsung.. Saya si ibu ni yang duk risau...
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 21 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous November 12, 2013
allah siannyer dier !
syawalsimpsons syawalsimpsons November 12, 2013
yeeayyyy aqilah mmg gagah perkasa tau...baguih ni tak nangis ni..nampak merah teruk jugak tu kan...
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P November 12, 2013
Aduh.. kuatnya aqilah menahan sakit. Syahir pernah skali kena air panas kat 2jari ambil masa 2mgu jg nak sembuh.. dlm ms tu kulit mati btukar kehitaman sbb letak myk gamat. Alhamdulillah takde kesan lepas kulit tu ttanggal sendiri.
Unknown Unknown November 12, 2013
kuatnya aqilah sayang... kagum akak dik oi. ayu kena periuk sikit pun rasa nak nangis.hihi. malu je ngan aqilah.
Unknown Unknown November 12, 2013
budak kuat semangat..:)

simpan allano lotion kat umah utk emergency mcm ni..kami kat umah kalau luka terhantuk ke..berdarah ke..kena minyak panas ke..mmg letak cepat2..tamau benjol..nak kasi darah benti..tamau bagi gelembung kena panas tu naik..
Unknown Unknown November 12, 2013
dah besar dah aqilah, aritu tgk pic dia masih baby lagi

yg kod fanpage, fb n twitter tu..yumida lupa..ade td cari..x jumpe..aritu yumida refer tutorial lyssa faizureen, td cari x jumpe..nnti klo jumpe yumida bgtau akak balik..insha Allah
Unknown Unknown November 12, 2013
akak tgk pun ngeri...
SeputihSalju SeputihSalju November 12, 2013
bagus lah aqilah tak menangis.. budak yg kuat nih..!!

baiknya kakak tolong letakkan ubat dekat tangan adik.. :-)
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra November 12, 2013
kesiannya aqilah..klu baby lain ni msti dh nangis...
Ann Ishak Ann Ishak November 12, 2013
alahiii mengelembung dah kulit aqilah, kuat dia ek tak nangis pun
Unknown Unknown November 12, 2013
nasib baik x lecur teruk. baiknye hati si kakak sapu minyak gamat kat tgn adik :D
Unknown Unknown November 12, 2013
syg aqilah...xpelah.nnt besar mesti terontkan.aqilah kan kuat!
Unknown Unknown November 12, 2013
kesiannya Aqilah.. kalau kita yg dah tua kena mcm tu pun rasa nk nangis dah.. tabah betul dia..
 Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 12, 2013
Alahai..sian dia.. mesti sakit tu kam..bayangkan kita yg kena. Mmg kuat aqilah ni.. semoga cepat baik ye
Unknown Unknown November 12, 2013
ya Allah dak kecik ni..berani nya kau nak.. hati2 lain kali yer syg..
Ainim Rashihah Ainim Rashihah November 12, 2013
Bagusnya Aqilah ni. Besar nnt mesti dia pandai berdikari
Ainim Rashihah Ainim Rashihah November 12, 2013
Bagusnya Aqilah ni. Besar nnt mesti dia pandai berdikari
mama lynn mama lynn November 13, 2013
alololo sian Alisha...
Unknown Unknown November 13, 2013
ala ciannye dak cerdik pandai ni...
Unknown Unknown November 13, 2013
bgusnye aqilah x nangis.. baik kakaknya tolong sapu ubat...mudah keje ibunya tukang snap gmbr je.. hihi...
Puan Kutu Puan Kutu November 16, 2013
aqilah ni patutnya keluar boy,tu yg melasak macam laki..kesian dia,nasiblah jenis kebal