Peel @ perubahan ketika Alisha demam


Alisha kan u all, sejak dia demam seminggu hari tu.. sejak dari tu la dia jadi pantang nampak semua nak.. maksud saya camni.. tengok gambar makanan, dan2 gtau saya "nak tu nak tu".. semua yang dia nak, semua makanan la tapinya... Yang gambar atas ni plak, boleh plak dia ternampak gambar lempeng time saya tengah belek2 resepi blog sendiri.. 

Bayanglah, dia tunjuk ke arah komputer sambil tangan terketar2.. Apa feel u all kalu anak nak sampai ketar2 tangan dengan keadaan tak sihat tu... Terus saya tutup komputer & g masak untuk dia... Alahaiiii.. sampailah sekarang u all, tengok cite upin ipin ada ayam goreng.. terus mintak ayam, masaklah ibu dia ni ayam goreng untuk dia.. Dah masak takleh untuk dia sorang.. Aqilah pun nak jugak...

Pelik betoi saya Alisha ni tau... Sejak demam, suka mintak macam2 pantang nampak.. Lagi satu peel dia, suka cabut kuping2 kat bibir dia yang kering sampai berdarah.. Nanti saya buat entry lain... 

P/s : Cool fever tu orang cakap tak elok letak dekat dahi.. Actually saya letak dekat belakang tapi time ambik gambar ni letak atas dahi sebab Alisha meragam suruh letak atas dahi.. tapi bila dia tidur saya bukak la
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 18 comments.. read them below or add one }

nanakimie nanakimie November 28, 2013
huhu...sayu pulak dengar...sian alisha..moga cepat sembuh ye....ooo...baru nana tau tak boleh letak coolfever atas dahi,kenapa ye kak?
Jue a.k.a Ibu 2F Jue a.k.a Ibu 2F November 28, 2013
alahai kesian tengok dia...
budak2 klu demam selera makan memang lain sikit kan
msredcheesecake msredcheesecake November 28, 2013
Sy pon kalu demam peel camtu gak..hheee
Cik Mun Cik Mun November 28, 2013
alala..sian die demam..
permatabiru permatabiru November 28, 2013
a'ah..untuk kurangkan panas letak dekat bahagian sendi cool fever tu..

jemput singgah
http://permatabiru0310.blogspot.com/2013/11/double-stemcell.html
Fiza Rahman Fiza Rahman November 28, 2013
Siannya alisha. Tak per lah ina, even tak sihat alisha still nak mkn.

Qahirah pon sama. Suka kopek kulit2 yg kering tu.
Sayangku Zie Sayangku Zie November 28, 2013
Demam merap nih.. hehehe kena layan lah yer...

tak tahu pulak cool fever tak elok letak kat situ...

mama ila mama ila November 28, 2013
hehehe...xper..asalkan dia ada selera nak makan... =)
Shima Salleh Shima Salleh November 28, 2013
dia nak makan takpe... peel kopek bibir kering tu sama mcm aqil.. tp aqil mmg sakit bibir.. dia ikut adik suami shima.. minum air byk pun bibir dia tetap mcm tu.. semua org yg terserempak dgn aqil akan tanya kenapa bibir dia tu?! huhuhuhu
JunAina JunAina November 28, 2013
Anak demam mak kena korban lebih masa perhatikan depa...untie harap cepat sembuh ye sayang...
IbuNoey IbuNoey November 28, 2013
alahai..sian alisha..memang macam tu la,kak..bila dia dah ada selera,mesti nak makan macam-macam kan..

cool fever tu bukan tak boleh letak kat dahi,kak.cuma lebih elok kalau tak ditepek lama-lama kat satu bahagian.kena tukar-tukar.contoh letak kejap kat dahi,pastu letak kejap kat belakang..
syawalsimpsons syawalsimpsons November 28, 2013
nampak muka dier tak sihat ina...aunty soya doa moga semua sihat selamat yee....bagi je la apa saja dier nak makan..sebab dier tahu ibu dier mmg rajin masak untuk dier..apa saja kan
Haryati Faizal Haryati Faizal November 28, 2013
psl pe tak elok lekat kat dahi ina? cer citer...nk tau gak
SeputihSalju SeputihSalju November 29, 2013
haah sy pun ada kwn gtau tak elok letak kat dahi.. tkut bila pns @ haba berkumpul terus efek dekat otak.. x pasti lah betul ke tak..

tp sy kdg2 ada je ltk kat nurul.. hihihi
Cik Nur™ Cik Nur™ November 29, 2013
biasalah tekak org demam kak, suma kita nak...tapi alhamdulillah..alisha berselera mkn..kalau demam xnak mkn ape langsung tu...kesian gakkan...nak mkn, tapi xberselera...
Mimi Azirah Mimi Azirah November 29, 2013
tekak org demam biaselah kak ina...sy kalo bab bab mkn nih memg sy alert kak...tak kire ank sndri ke org lain ke kalo diorg bukak mulut nak kn sesuatu sy akan usahakan jugak...sbb takut kempunan
azizah :) azizah :) November 30, 2013
takpe kak.. asalkan dia ada selera nak makan ok dah..layan je tekak org sakit..hehe padahal bukan nak makan sgt pon..
Puan Kutu Puan Kutu December 03, 2013
layankan je ina..bagus dia ada selera nak makan..org demam biasanya taknak makan lg la risau kita ni