Alisha demam dah masuk hari ke 6

Sungguh takda mood saya nak update blog.. Saya cuma blogwalking je.. tu pun ada tinggal komen ada tak...Susah hati.. dah 6 hari Alisha demam.. Dari hari Khamis minggu lepas, hari Sabtu macam dah kebah tapi tiba2 selesema plak.. Ntah camna, petang Ahad tu kembali demam & ditambah plak dengan batuk...

Ni demam yang paling lama Alisha kene.. biasa sehari dua dah baik.. Lagi satu plak, kali ni Alisha sangat lemah.. Dia hanya baring & tidur je.. Lepas mandi or lepas makan, mesti dia cakap "Ibu, isha nak tidur"... Alahaii anak...

Semalam g jumpa doktor, doc gtau Alisha demam, pastu kahak banyak kat dada & perut kembung... doktor just bagi ubat je la... Saya plak letak kain napkin basah kat badan & kain basah yang dicelup dalam air asam jawa kat dahi... Cool fever curi2 letak dekat belakang... Emmmm biasa kalu tak demam, bukan main dia cari alasan nak main dengan cool fever.. tapi bila betoi2 demam, tak nak guna plak...

Masa checkup semalam, suhu dia takdalah tinggi sangat hanya 37.8 tapi rasa cam tak percaya sebab badan Alisha panas semacam... Tapi tak tau la kan sebab masa sebelum g klinik tu, saya dah mandikan Alisha & duk dalam kereta pun pasang aircond... Pe2 pun harap Alisha cepatlah sembuh... Dah nak seminggu demam ni..
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 40 comments.. read them below or add one }

permatabiru permatabiru November 19, 2013
dah makan ubt cacing ke belum..?klu berlaarutan budak2 nie mungkin demam cacing..xnak sembuh betul2..

my new url:
http://permatabiru0310.blogspot.com
Ainim Suju Ainim Suju November 19, 2013
Alahai..kesian Alisha. Cepat sembuh ya sayang
- AZIE - - AZIE - November 19, 2013
anak sy pun ri2 demam smp seminggu..suhu cecah 38.3..bg jgk mkn ubat..dan jelum asam jawa kat dahi..letak kool fever xjalan. baru je baik demam..tgl batuk2 je lg. get well soon aqilah..
Maria Firdz Maria Firdz November 19, 2013
kesian dia.. mga cepat smbuh alisha...
mrs MELL mrs MELL November 19, 2013
sis, better bwk cek kt spital pasal deman dah lame.. on off tak? coz masa ank sy warded haritu.. doc kate kalau bby or knk2 demam lame or demam on off. takut ade jgkitan kuman kt paru2..
mrs MELL mrs MELL November 19, 2013
lagi satu.. kalau kahak. tiap2 pagi sis , tepuk2 belakang dia. pastikan dia menunduk.. maksudnya.. kepala tu kebawah sikit.. tepuk kiri dan kanan.. tapak tgn kasi melengkung macm cupping. lubg kt tengah.. ni doc yg kasi tips. harap dpt membantu.. :)
Mimi Azirah Mimi Azirah November 19, 2013
sian alisha demam..smoga cpt smbuh
alisha

http://coratcoretpinkummi.blogspot.com/2013/11/uv-blog-merundum-jatuh-gara-gara-domain.html
Mimi Azirah Mimi Azirah November 19, 2013
klik chipsmore n exabytes akak
zareliqa afiqa zareliqa afiqa November 19, 2013
Moga alisha cepat sembuh.. iqa pon baru baik demam nie. musim lar sekarang kan..
Jue a.k.a Ibu 2F Jue a.k.a Ibu 2F November 19, 2013
kesiannya...
mesti dia lemahkan....
moga cepat sembuh ye sayang...
suasah hati ibu kalu anak2 demam macam niekan
Shima Salleh Shima Salleh November 19, 2013
cepat sembuh alisha... kalau melarat gi cek-up semula dan ambil darah. Tempat shima pun ramai yg demam n doc terus suggest mereka ambil drh.. takut kes denggi skrg tgh melanda muar...
yen(toka ziizokukuto) yen(toka ziizokukuto) November 19, 2013
moga alisya cepat sembuh,,aammmiiinnnnnn :)
Mas Zull Mas Zull November 19, 2013
assalamualaikum intan...semoga alisha cepat2 sembuh yer sayang...:)
Queen Teratai Queen Teratai November 19, 2013
dh buat ujian darah ke belum? better buat ujian darah dgn segera.. kalau demam lebih 3 hari better ke hospital terus
deno deno November 19, 2013
semoga alsiya cepat sembuh.... risau bila demam berlarutan macma ni.. akak kalau alisya tak kebah demam juga better bawa ke hospital
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI November 19, 2013
bg minum air kelapa..

100plus..

yui pun bru baik dmm.
msredcheesecake msredcheesecake November 19, 2013
lama da tak singgah sini...

ari tu anak sy lelah teruk... saya buatkan dia air yassin bagi dia minum, alhamdulillah.... lama dah tak kene lelah...

muga alisha cepat sembuh.... mak dia pun kena tabah...
ctfand ctfand November 19, 2013
Erk..better bawak jumpe dr cepat2. Biasanya demam lebih 3 hari dr ambik darah dah..
Aisy Nasiha Aisy Nasiha November 19, 2013
lamanya demam.. smoga Alisha cepat baik semula k....tak pernah rasanya anak2 saya demam lama.. 4 hari paling lama, kalau tak silap..
Nora Karim Nora Karim November 19, 2013
ina, bawa Alisha jumpa pakar kanak-kanak... takut dia terkena jangkitan macam Faris dulu... anak kalau demam lebih dr 3 hari adalah tidak normal... plus dia tak agresif... mohon rujuk pada pakar kanak-kanak...

auntie doa moga alisha cepat sembuh ya sayang...!
MamaFarah MamaFarah November 19, 2013
lamanya dia demam.. dok merisau plak.. cuba cari altenatif lain contohnya cari air penawar ker atau bawak berurut bidan kanak2.. anak2 saya biasanya kalo lebih dr 3 hari terpaksa la cari altenatif lain..sekadar usaha..ubat doktor pun kita pakai jugak..sian kan melepek jer..
Haryati Faizal Haryati Faizal November 19, 2013
semoga alisha cepat sembuh ye...
Deqla Manjew Deqla Manjew November 19, 2013
hah..? alisha demam?? alahaii kesian..dah masok seminggu ni... xpe ina, tumpukan pada anak dulu yer..update kemudian jer.. get well soon yer alisha..
Fiza Rahman Fiza Rahman November 19, 2013
Siannya alisha. Lama juga demam tu. Tak buat blood test ker ina? Get well soon alisha.
Ibu Lala Ibu Lala November 19, 2013
La kesiannya. Bawak la pegi cek kat spital. Klw akk x sanggup nak biar anak dmm lama lama. 3 hari demam trus bw kr hsptl.
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna November 19, 2013
maybe panas dalam kot ina.. make sure dia minum cukup air.. kalau dapat beli cuka apple jenama bragg, campurkan sesudu dengan dua sudu madu. campur air.. bagi dia minum. bagus untuk batuk selesema. katanya cuka apple bagus jugak untuk kembung.. cuba lah..
Rosmiza Ali Rosmiza Ali November 19, 2013
Kesiannya Alisha.. Selalu Mieza cadangkan MealShakes untuk anak2 baya Alisha ni utk bantu boost imun sistem diorang.. Dah lama sangat demam tu.. Risau pulak.. Maybe sis boleh cuba bagi MealShakes kat alisha.. Boleh contact Mieza bila2 masa if berminat nak tau lebih lanjut..
http://miezashaklee.blogspot.com
019-5327438
Aju Mohit Aju Mohit November 19, 2013
semoga alisha segera sembuh, musim dmm kan skrg ni ina
kemey kemey November 19, 2013
smoga alisha cepat sembuh..akak jgn risau2 ea
Cik Nur™ Cik Nur™ November 19, 2013
jgn skip ubat...moga alisha cepat sembuh....
QasehnyaRania QasehnyaRania November 20, 2013
alahai siannya kat alisha.
semoga cepat sembuh ye.aamiin
Masya Masya November 20, 2013
SAYA RASA ALISHA NI PENAT.. DEMAM URAT AGAKNYA... SABAR YER INA.. IKHTIAR.. MOGA DIPERMUDAHKAN DAN DIA DILINDUNGI...
Myra Jay Myra Jay November 20, 2013
InsyaAllah mudah2an Alisha cepat sembuh ye sayang
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 21, 2013
Salam K.Ina..

sian alisha.. semoga sepat sembuh sayang...

akak..elok lah bwk alisha cuba rawatan altenatif...
lizz lizz November 21, 2013
moga alisha cepat sembuh yer...
azizah :) azizah :) November 22, 2013
Allah.. mudah2an alisha dah sembuh.. budak2 lama2 sakit takut gak kan..
Puan Kutu Puan Kutu November 25, 2013
cuba mintak air penawar ina,tak pun bawak g checkup hospital..demam berlarutan ni takut jugak..kita tak mintak tp kita usaha supaya benda tak di ingini terjadi..Semoga alisha cepat sembuh..mmg risau bila anak2 tak sihat..nk buat semua benda pun takde mood