Kelebihan anak yang suka mengamuk dari anak yang diam

Anak yang suka mengamuk pun ada kelebihan tau.. Kelebihan dekat parent dia.. Normally kalau anak yang suka mengamuk guling2 atas lantai bila tak dapat sesuatu, ianya akan stop bila dah senyap kan.. Lepas tu anak2 dah lupa.. Kan ke bagus camgitu.. time tu je ngamuk..

Cam anak solehah saya si Alisha ni pulak lain u all.. Dia bukan jenis yang mengamuk2 tak dapat sesuatu.. kalau tengok gaya dia jenis relax je.. maintain.. TAPI SEBENARNYA TANPA SEDAR ALISHA DAH PSIKO PARENT DIA TAU... Sejak dari saya gtau u all yang Alisha nampak ada gambar TAB dekat monitor komputer tu, sejak dari tu lah dia duk sikit2 cakap "Ibu, bukak jap.. isha nak tengok..."

Saya paham la maksud dia tu nak suruh saya bukak gambar TAB la tu... Duk cakap ni isha punya.. Semalam pun dia suh saya tunjuk gak gambar tab dia tu... Tengok gambar bawah ni gaya dia tengok gambar tab tu...


2 belah tangan atas meja.. mata tak lepas dari pandang tab... mesti dia tengah berangan tab tu dalam genggaman kan.. hihii.. My dear sempat lagi cakap "Tak payah beli tab, bukak je komputer bagi Alisha tengok sebab dia nak tengok je pun".. Saya yang tengok gambar @ aksi Alisha ni kesian la pulak.. 

Nampak tak??.. Secara tak langsung dia dah psiko saya kan... hihii.. Tapi hakikatnya, kalau dia tak psiko pun memang saya nak beli... Dia tak tahu yang saya memang dah order pun untuk dia.. InsyaAllah tab Alisha ni hari ni akan sampai.. Camne lah aksi Alisha nanti yer... Saya nak rakam aksi dia & tempek kat blog.. Dah besar nanti boleh dia tengok perangai dia masa kecik2.. muahhaha
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 27 comments.. read them below or add one }

Joanna Yunus Joanna Yunus November 08, 2013
sama mcm qayyum dan sumaiyyah mmg x memgamuk (kot mengamuk mama dia sambung mengamuk sama hehehe)...
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah November 08, 2013
confirm alisha excited giler bila dpt tab dia nanti hehehe
NurShabrina NurShabrina November 08, 2013
beruntunglah Alisha kan.
AhkakGojes AhkakGojes November 08, 2013
yeah...dapat tab..mesti Alisha hepi dpt tab yg diidamkan
Izan Ishak Izan Ishak November 08, 2013
alahai... kak izan yg tengok pun jadi kesian kat alisha ni...
Mama Adam Mama Adam November 08, 2013
Hahahaha... Pakai psikologi!
Myra Jay Myra Jay November 08, 2013
Baguslah Ina ni, Ibu prihatin kehendak anak.. hehee :)

Sure Alisha happy giler dapat Tab tu nanti :D
azizah :) azizah :) November 08, 2013
bagusnya kak alisha ni.. dia psiko camni bila nak sesuatu dr ibu..
Haryati Faizal Haryati Faizal November 08, 2013
memang anak yg cerdik... takpe tunggu je tab tu sampai kat depan pintu umah ye..hihi
Deqla Manjew Deqla Manjew November 08, 2013
xpe alisha.. nanti ibu belikan gak tab baru yer syg.. ;)
lizz lizz November 08, 2013
tak sabar nak tengok alisya dapa tab baru mesti eksited dia kan ina..
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna November 08, 2013
haha..kecik kecik pandai psiko dah..
DYatie DYatie November 08, 2013
Hehehhe. Anak2 mmg tnpa sedar akan psiko mak pak dia. Hihi. Sabau je la.
Ibu Lala Ibu Lala November 08, 2013
Belikan utk akk jugak satu ye...
Cik Nur™ Cik Nur™ November 08, 2013
xsabo nak tgk alisha terkejut dapat tab.. :)
Shima Salleh Shima Salleh November 08, 2013
Ina beli yg ni ke? Mmg murah harganya tp xtau diskaun tu sampai bila ekk...? nti dh dpt tab review kat shima fungsinya hihihihihi kot la boleh save islamic kids punya education ke kan hihihi
Mimi Azirah Mimi Azirah November 08, 2013
Cara alisha psiko ibu abah die memg mjadi..kalo sy kak ina memg sy xamp ati tgk..kesian..huhuhu
Rosmiza Ali Rosmiza Ali November 09, 2013
Beli ngan lazada ea sis? Okay ke kualiti dia ekk? Kalau ok, nak jufak cuba try test.. Hehe..=)
Mieza Suri Shaklee
faisalapardi.com faisalapardi.com November 09, 2013
advance budak sekarang ni..abisla kalau dah pandai beli online
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 10, 2013
Salam K.Ina..

alisha ng 'hint' dari dlm ye kat ibu..
tgk TAB kat screen laptop pun blh jadi kan alisha
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 10, 2013
Salam K.Ina..

alisha ng 'hint' dari dlm ye kat ibu..
tgk TAB kat screen laptop pun blh jadi kan alisha
~emi~ ~emi~ November 11, 2013
Haha..btol. setuju sgt dgn akak. Anak sedara sy ada sorang yg mcm tu. Klu dia nak pape, dia tak direct ckp nak. Contohnya bila dia dtg rumah, dia nampak ada coklat dalam peti ais. Dia akan cakap, "Apa tu cikmie? Sedap ke?". Bila mcm tu, faham2 jela kan dia nak.

Dulu makcik sy pernah janji nak belikan subang emas kat dia. Dia ingat kot. Bila makcik dtg rumah, dia akan ckp, "Tok teh, tok teh pakai subang ke? Kakak nak tgk subang Tok Teh". Hehe. Nampak tak kat situ, secara tak langsung dia dah psiko makcik sy tu,..
Azi Azi November 11, 2013
mmg sian kan klu anak asyik merengek nak sesuatu tp kita tak beli.. mesti cair nk belikan
IntaNBerliaN IntaNBerliaN November 29, 2013
@Rosmiza Ali

alhamdulillah, setakat ni kualiti dia akak puas hati la... :-)