Finally saya dah ada handphone cerdik bijak pandai

SILA BACA ENTRY NASIHAT UNTUK PELANGGAN LAZADA.COM.MY TERLEBIH DAHULU SEBELUM BUAT PEMBELIAN


Hahahahaaa nak gelak guling2 je rasa.. Tak senonoh peel orang baru ada handphone cerdik bijak pandai clever bagai ni haaaa... Padahal handphone bukan canggih sangat pun.. bukan mahai sangat pun.. tapi seronok macam dapat handphone harga ribu.. hihii.. 
Saya ni jenis tak kisah sangat bab2 telefon ni u all.. Janji boleh call & mesej pun dah ok... Tapi disebabkan handpone cap ayam saya tu dah nazak sangat dah... kenelah jugak beli.. tu pun beli yang murah je u all.. Janji boleh wassup.. (^_^) Nanti bolehlah kita wassup.. tapi jangan pulak u all assume saya ni aktif sangat dengan handphone nanti tau.. Yela, risau gak kot2 nanti u all kata saya ni konon  nak wassup tapi hantar mesej tak balas2.. 
Tadaaa ni la handphone murah saya tu... RM299 je u all.. First time beli dengan lazada.. Sarung plastik pun 
tak buang lagi.. muahahhah.. Saya baru je nak godek2 ni u all.. Hp ni 2 sim, tapi masalahnya takleh ON 2 sim sekaligus.. ke saya yang tak reti ni...
2 simcard
skrin 4 inci
Android 4.0.4.
Kamera 5 mp
4gb / 512 mb ram
Wifi + Bluetooth
MicroSD up to 32gb
1GHz Dual Core
P/s : Dapat je handphone terus ambik gambar.. Jika ada masalah, free returns dalam tempoh 14 hari
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 32 comments.. read them below or add one }

Ibu Lala Ibu Lala November 06, 2013
Ooo beli online ke. Menarik gak tu.
Mrs Velentine Mrs Velentine November 06, 2013
cantiknya kak....boleh whatsap...
izan mama mia izan mama mia November 06, 2013
wah...beli on line yer...mmg berpatutan reganya...saya pon teringin nak bl camera..hik..

jom wassap...hahaah
Zee Suhaini Zee Suhaini November 06, 2013
kak ina,nanti wat review erkkk best ke tak function dier..nak gak cari smartphone murah ni..phone dah kong..
syawalsimpsons syawalsimpsons November 06, 2013
boleh la wassup2 ngan ina pasni yee
Nurullai Abdullah Nurullai Abdullah November 06, 2013
Okey pas ni da boleh wassup akak.hihi
ctfand ctfand November 06, 2013
Sekali-sekala kena ada reward utk diri sendiri..kan..hihi.. Tahniah! :)
azizah :) azizah :) November 06, 2013
kak.. oklah ni.. :)

smartphone jijah pon murah pakai rebate rm200 je kak.. ninetology

boleh wassap,wechat n fb! jom kita wassup kak.. hahahaha :P
umi alya umi alya November 06, 2013
akak juga masih setia pd nokia..
Cik Nur™ Cik Nur™ November 06, 2013
wah..bolehlah install wechat.. :)
akak guna no. yg mana satu kak?
LYAfrina LYAfrina November 06, 2013
salam ina..
lama gak x kesini.. lya bru smpat bw ni..

sama la dgn lya.. x kisah sgt psl hp ni..asalkan leh call n sms... rmai org duk sibuk nk upgrade hp tiap kali ada kluaran tbaru..tp lya x heran pon.. lya sdiri pon pkai hp biasa2 je.. aritu bru tukar smartphone, tu pon sbb hp lya y tu rosak..

LYAfrina LYAfrina November 06, 2013
salam ina..
lama gak x kesini.. lya bru smpat bw ni..

sama la dgn lya.. x kisah sgt psl hp ni..asalkan leh call n sms... rmai org duk sibuk nk upgrade hp tiap kali ada kluaran tbaru..tp lya x heran pon.. lya sdiri pon pkai hp biasa2 je.. aritu bru tukar smartphone, tu pon sbb hp lya y tu rosak..

Joanna Yunus Joanna Yunus November 06, 2013
wah nanti blh kita whatsapp sama2
Masya Masya November 06, 2013
Terbaikkk nnt bolehlah wassup sy, sy pun x aktif jgk... Kikikiki...

Puan Kutu Puan Kutu November 06, 2013
wow lazada lagi..janji smartphone kan ina..
Rosmiza Ali Rosmiza Ali November 06, 2013
Alhamdulillah.. Dapat jugak henpon cerdik pandai.. Mieza jugakla yang belum upgrade lagi.. Huhu.. Maintain zaman batu.. Gugugu~~
Mieza Suri Shaklee
Shima Salleh Shima Salleh November 07, 2013
Tahniah dpt hp baru.. shima pun hp takat boleh call, sms, ambil gambar anak2 dah ok.. Hp shima pun takde wassup, wechat dan segala benda alah tu kikikikik.. Lgpun anak baling2 masih bertahan lagi. Klu hengpong samsung sekali baling je tukar skrin dah 6-7ratus! perrrrrrrhhhh terus batalkan hasrat nk tuko hengpong kikikik
Daddy Ziyyad Daddy Ziyyad November 07, 2013
Tahniah! Awak sudah ber-smartfon :)

Rajin rajin godek segala macam apps di dalamnya tau...Dan jgn terjebak main Candy Crush, nanti ketagih! hahahaha
lizz lizz November 07, 2013
waa dah ade phone baru...bestnyer boleh wassap2 gitu...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 07, 2013
salam K.Ina..

wah..dah ade hepon cerdikk....
bestnye.. keje rajin godek2 gayanye ni..

smart la hp tu :)
Deqla Manjew Deqla Manjew November 07, 2013
murah yer harganya.. kamera pun 5mp..ok lah tu.. ;)
Haryati Faizal Haryati Faizal November 07, 2013
ok gak ye ina...nk try tgk apa yg ada kat lazada la
Myra Jay Myra Jay November 08, 2013
Jom wasap Ina..hehee
fon kita sama mampu wasap je.. yg lelain out..hehe
Almaklumlah murah je.. berapa ratus je :D
Mimi Azirah Mimi Azirah November 08, 2013
Murah tau kak ina...mcm best je mcm best je
Masya Masya November 08, 2013
Oppsss nak komen lg sy pun pakai lenovo tp skrin besar skrin dr hp kikikikii

Suami sy pun suka beli kat lazada berbaloi2murah dan byr bila brg sampai
Ainim Suju Ainim Suju November 13, 2013
murah ke mahal ke, cara kita guna tu yg penting kak ina.
caliph shuriken caliph shuriken November 30, 2013
skrg ni hset lenovo byk versi 2 sim ^^
Mummydearie Mummydearie December 06, 2013
Bestkan dapat beli online ni. Tak payah susah-susah keluar rumah. Adatlah bila dapat barang baru, excited memang terlebih sikit. Smartphone saya ni pun dah tak berapa nak smart lagi. Tengah survey2 juga nih!