Hadiah hari lahir untuk Alisha diterima awal hampir sebulan

Bulan depan 05/09/2013 genaplah umur Alisha 3 TAHUN... Saya plan nak bagi hadiah time hari lahir dia tu.. Tapi tu la u all.. balik beraya baru ni, dia duk sibuk nak main TAB makcik dia.. nak main PAO je pun u all.. kuat betul penangan PAO ni..!! Dah la macam tu, nak main sorang2 pulak, tak share dengan sepupu dia.. haru betoi...

Hari raya kedua tu pulak, kami dah balik rumah parent saya, dia boleh pulak duk meraung cakap "Nak main pao.. nak main pao".. ingat handphone ibu dia ni handphone cerdik agaknya.. handphone tekan2 je anak oiii... Last2 atuk dia install la pao dekat handphone semata2 nak bagi cucu dia main... dekat pukul 1 pagi jugaklah dia duk layan pao sambil ditemani atok... (",)


Esoknya kami suami isteri terus pergi beli TAB untuk Alisha... Ingatkan nak beli akhir bulan ni sebab pikir nak bagi pada 05/09 kan.. sekali dia dah "gian" dengan pao.. takleh nak cakap apa la... terus beli... So, hadiah birthday in advanced la jawabnya... (",)

Saya beli tab ni RM200 SEKALI DENGAN CASING... 7 INCI... KAMERA DEPAN BELAKANG... SEMUA ADA MACAM YANG LAIN KECUALI SIMCARD... KATANYS NI YANG MALAYSIA PUNYA, BUKAN YANG CHINA... ADA JAMINAN SETAHUN..

Ohya, lupa nak bagitahu... TAB ni beli bukan guna duit saya yer... TAPI GUNA DUIT NUFFNANG + EXABYTES @ DUIT BERBLOG... (^_^) Alhamdulillah rezeki untuk anak2 saya.. Alhamdulillah jugak duit Nuffnang + exabytes semuanya saya guna untuk beli barang anak2.... Lepas ni saya plan nak beli almari baju kartun pulak untuk 2 beradik ni share...

HADIAH PERTAMA GUNA DUIT NUFFNANG : LAPTOP
HADIAH KEDUA GUNA DUIT NUFFNANG : BASIKAL 
HADIAH KETIGA GUNA DUIT NUFFNANG : DVD PLAYER BLU-RAY 
HADIAH KEEMPAT GUNA DUIT NUFFNANG : PENDRIVE 32GB 
HADIAH KELIMA GUNA DUIT NUFFNANG : PAKAIAN 
HADIAH KEENAM GUNA DUIT NUFFNANG : TABLET DI ENTRY INI 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 26 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons August 19, 2013
alhamdulillah apa yg ina dpt....ina nmpk depan mata rezeki tu...
nanakimie nanakimie August 19, 2013
haish game apa tu alisha?nak kena instal jugak neh..heee....
QasehnyaRania QasehnyaRania August 19, 2013
alhamdulillah.rezeki anak2.

ciksu datang .hihi
selamat hari raya :)
Puan Kutu Puan Kutu August 19, 2013
mkin bergaya la alisha dengan tab baru..aiman pun dok mitak nk beli dengn duit raya dia,tp ibu dengan abah macam malas nak beli,ps pun dia dok ralit main,ada benda ni makin melekakan n malas belajar..dh la taun depan nak dajah 1 dah..

tgok la nti klu nk beli pun mgkin hujung taun.tp kena buat syarat dengan dia awai2.:)


Fiza Rahman Fiza Rahman August 19, 2013
Seronoklah alisha. Bley main pao puas2.
IbuNoey IbuNoey August 19, 2013
wah,alisha dapat tab..puas la dia main PAO lepas ni..
Ema Johari Ema Johari August 19, 2013
lepasni lagi syoklah alisha layan pao...
Zee Suhaini Zee Suhaini August 19, 2013
eppy besday in advance alisha..kemain alisha kemaruk pao yer..murah gak tu kak ina..
anak zee ni pon dok mintak tapi kalo beli xleh beli satu..kang berebut..jawabnya tak beli la kot..
Ayu Zan Ayu Zan August 19, 2013
untungnya dia..hihi
bila la nak ada income mcm tu ya..
azizah :) azizah :) August 19, 2013
alhamdulilah rezeki alisha dgn duit nuffnang maknya berblog..
Sweetmama Sweetmama August 19, 2013
Alhamdullillah, srnoknye nampk hasil berblog tu..

alisha mesti happy sgt dpt hadiah tab ni kan..
izan mama mia izan mama mia August 19, 2013
wah.. anak2 sekarang ... tak sah kalau tak ada benda alah ni...bkn cam zaman kiter dedulu..huuhhu
Sally Yatiey Sally Yatiey August 19, 2013
Mesti suka alisha main tab ni ^_^ Ramai budak2 minat main game pao tu..
eita eita August 19, 2013
wahhhh...best nyer alisha....jeles acik ita tau...
Haryati Faizal Haryati Faizal August 19, 2013
alhamdulillah rezeki anak-anak...
Aisy Nasiha Aisy Nasiha August 19, 2013
Mmemang berbaloi nampaknya.. Alhamdulillah ada rezki untuk anak anak ina yang comel tu dgn ibunya berblog.. Best la
Deqla Manjew Deqla Manjew August 20, 2013
duit dari berblog tu kira duit ina la tu..hihi..bestnye alisha dpt tablet.. skng tablet makin murah harganya..
Ainim Suju Ainim Suju August 20, 2013
Wow.. Kak Ina, hebatnya. Banyak barang dapat beli guna duit Nuffnang ya kak.. kagum saya dgr
Sayangku Zie Sayangku Zie August 20, 2013
wah bestnya alisya... nanti uplod game education tau...
Shima Salleh Shima Salleh August 20, 2013
wahahahahaa puas la alisha main pao nti...
Mrs Velentine Mrs Velentine August 20, 2013
alhamdulillah murah rezeki kak ina untuk anak2
Mimi Azirah Mimi Azirah August 20, 2013
Kak ina nih jenama apa...budak2 skang memg sbuk nak main pao je kak..kire ok la murah..skali casing
Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah August 21, 2013
rezeki anak kan.. alhamdulillah..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ August 21, 2013
Salam K.Ina...

hihi..seronok la alisha dpt TAB baruuu...
same dgn cik seri..tp seri kaler pink :)
Masya Masya August 21, 2013
mmg rezeki alisha lah ... sy pun tgh pikir nak beli apalah kalau dapat duit nuff ni .. mcm nyesal pulak cash awl.. sbb xtau nak beli apa.. baik kumpul jer dlm tu kikikikiki
Siti Asiah Siti Asiah August 28, 2013
murah rezeki anak2 Ina...:)