Bubur butir nangka hasil tangan Alisha


Tadaaaaa pandai tak Alisha buat bubur butir nangka.. hihii... Kan hari tu saya gtau u all yang Alisha request nak makan bubur butir nangka kan.. So, saya ajaklah dia buat... Pewarna lain takda, ada warna pink je.. so, bolehlah dari takda.. (^_^) Nampak tak hasil Alisha getel adunan tu haa... macam2 saiz... saiz kurus panjang macam kopok lekor pun ada.. kikikiii... Tapi apa2 pun, tetap sedap.. Seronok Alisha main masak2 dengan ibu dia.. (",) Bab2 main tepung, anak2 memang suka lah kan...

RESEPI ASAL YANG SAYA SENDIRI BUAT SEBELUM NI

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 22 comments.. read them below or add one }

UniMeOw UniMeOw November 29, 2013
salam..kak,,lama xdtg sini..

rindunya kat alisha & aqilah.. & also ibu depa la..hehe
nanakimie nanakimie November 29, 2013
wah,pandai Alisha!nak sikit boleh?hihi....
nurul husna nurul husna November 29, 2013
mmg feveret husna bubur tepung pulut ni...sedap...rasa dia pun liat2.. hehe
Cik Nur™ Cik Nur™ November 29, 2013
pandai alisha..mesti dia seronok.. :)
caliph shuriken caliph shuriken November 30, 2013
ank sdara sy plak dok main alat mainan masak2.. ada ikan.. sayur.. daging.. semua letak kt kuali mainan tu, hikk...
Siti Hajar Siti Hajar November 30, 2013
hehe. warna pink lagi. Bagus Alisya ni nak cuba semua benda ;)
DYatie DYatie November 30, 2013
Hehehe. Pandai Alisha.
Nurfaezah Abdullah Nurfaezah Abdullah November 30, 2013
sedap tu hehe dah lama x makan
azizah :) azizah :) November 30, 2013
alalala bestnyaa ada anak dara.. leh tolong ibu kat dapur..hhee
Mimi Azirah Mimi Azirah November 30, 2013
Pandai alisha buat butir nangka tuh..huhuhu
Maria Firdz Maria Firdz December 02, 2013
rajin dia.. air tgn ibu dan ank psti sedap..
permatabiru permatabiru December 02, 2013
mcm sdp je nak resepi..hehe
Haryati Faizal Haryati Faizal December 02, 2013
cantik jugak ye...ermm mesti sedap
Puan Kutu Puan Kutu December 03, 2013
berseni tau alisha ni.macam2 pattern ada..comel sgt
Azi Azi December 03, 2013
janji makan sedap, bentuk belakang hal ye dak
Izan Ishak Izan Ishak December 03, 2013
apalah ada pada rupa kan alisha... yg penting sedap!
Izan Ishak Izan Ishak December 03, 2013
apalah ada pada rupa kan alisha... yg penting sedap!
Izan Ishak Izan Ishak December 03, 2013
apalah ada pada rupa kan alisha... yg penting sedap!
Izan Ishak Izan Ishak December 03, 2013
apalah ada pada rupa kan alisha... yg penting sedap!
mama aryan mama aryan December 04, 2013
rajin alisha tolong ibu ye..nampak sedap je acik tgk
QasehnyaRania QasehnyaRania December 06, 2013
rajin kakak ye tlg ibu. best la ina, dah besar budak budak ni nti dah boleh potpet kat dapur.buat kuih raya, masak masak. syiknya. mesti happening sangat. doakan su ye. :-)