Anak u all suka menangis tak?

Alisha ni suka betoi menangis... Stress dibuatnya tau... Kalau menangis kena pukul tu bolehlah diterima.. Ni menangis dijadikan "hobi".. Sikit2 nak merengek.. sikit2 nak menangis.. Bukannya pasal kena pukul pun.. Tapi menangis macam kene dera... naik malu dengan jiran tetangga.. Risau plak kot2 dorang kata saya ni dera anak...

Sampai umur berapa anak akan menangis camgini yer... Ada je yang dia rasa tak kene.. Saya biasanya kalu Alisha menangis saya biarkan je.. Buat2 tak dengar.. Bagi relax2 jap "otak" ni haa... Bila otak dah relax baru g pujuk... Bukan pe, risau... kita manusia biasa, bila tahap kesabaran dah melebihi tahap, risau kot2 nanti ada yang kena plak...

Anak2 u all or kanak2 yang u all kenal, ada tak camni yer... Apa punca dorang ek..
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 16 comments.. read them below or add one }

~emi~ ~emi~ November 11, 2013
Ada. Sy ramai anak sedara. Dalam ramai2 tu mmga da yg mcm ni. Sikit2 nak menangis. Tapia da tim edia jugak la. Selalu kakak sy buat tak tahu, tp makin menjadi. Last2 kena cubit. Tp better jgn cubit or marah..sebab nanti makin menjadi2 pulak, dan anak akan jadi x dengar kata klu biasa cubit, pukul. Kena pujuk elok2 la..ckp kat dorang, jangan nangis sebab benda kecik. Tak kesian kat mak ke..mak penat nak ajga adik lagi, nak masak lagi. Kakak kan dah besar, dah pandai..
syawalsimpsons syawalsimpsons November 11, 2013
mungkin nakkan perhatian..mmm..sebab si syawal pon gitoo...
nita nita November 11, 2013
anak saya masa kecik2 jaranglah menangis.. tapi bila dah besar tu nampak jugalah.. rasanya nak ambil perhatian kot.. sebab cemburu ngan abang. Agaknya Alisha nak ambil perhatian ibu kot sebab sekarang dia dah ada adik dan mungkin nak bersaing dengan adik untuk perhatian ibu.. ^_^
Joanna Yunus Joanna Yunus November 11, 2013
mmm... akak tak boleh nak bagi ilmu ni mungkin sebab anak-anak akak tak jenis nangis... tapi mungkin juga dia nakkan perhatian atau mungkin ada benda yang dia nak tapi kita tak faham... selalunya begitu kan... tapi jangan juga dibiarkan takut menjadi habit pulak
mrs MELL mrs MELL November 11, 2013
anak buah saya.. perempuan. dari kecik sampai sekarang dah darjah 2 still merengek.. menangis. pantang kena usik sikit.. selalu mak dia buat tak tahu.. tapi selagi tak dpt apa yg dia nak. selagi itu lah dia merengek. menangis.. sy pun ingat nak buat entry tanya pasal ni..hehe. boleh kate hari2 dia merengek menangis.. puas pujuk cara baik. kdg sampai kena rotan. nk kate ade adik. xde adik.. huhuhu.
DYatie DYatie November 11, 2013
Arissa lebih kurang je camtu. Mmg menguji kesabaran. Tapi lepas tu sy fikir, dia cuba untuk attract mak dan ayah dia. Nak perhatian. N pernah jugak wat slaw talk, 'anak yang baik tak boleh nangis2 tanpa sebab.' dia diam sekejap tengok muka kita then nangis balik. hahahaha. =P
Mimi Azirah Mimi Azirah November 11, 2013
sama la kak ngan aina tuh..kdg2 kecik beso kecik beso sy tgk die..hahaha
Haryati Faizal Haryati Faizal November 11, 2013
setuju ngan komen @nita tu... mungkin ada persaingan dr segi kasih syg...nakkan perhatian lebih dr ibu dia...
Jue a.k.a Ibu 2F Jue a.k.a Ibu 2F November 11, 2013
anak jue bukan jenis menangis..tapi farisyah jenis manja...stress jugak rasanya
Masya Masya November 11, 2013
dia menangis tu sebab apa?? mentak sesuatu yg tak dapat ke apa?? mcm pesen amir ni dia tak nangis.. tp dia suke merenggek.. selagi tak dapat kat rumah tu.. kdg sy siap saiko.. klu merenggek mcm ni ibu x bg langsung .. yg sebenarnya merenggek nak tgk tivi jer pun.. tak pun dia nak makan nasi.. tak sabar².. pagi² bangun tdo nak makan nasi dengan telur.. ibu barulah nak masak. dok tanya².. bila nak masak.. bila nak masak... huhuhuhuhu ...

ina dapat iklan lazada ker?? tahniah².. semakin bnyk iklan masyuk... camner lazada offer ina?? sbb beli barang kat lazada...
Rosmiza Ali Rosmiza Ali November 11, 2013
Belum ada anak, so tak tau sgt. pengalaman tengok anak sedara je la.. Tu sebab langsung takleh nak berenggang ngan mak dia.. Asyik nak berdukung jer.. Ngan orang taknak langsung.. Nasib sekarang sejak mak dia dah start keje balik dia dah ok dengan orang.. Kalau tidak, kita gi hulur tangan dah meraung.. Sabo jela..
Mieza Suri Shaklee
azizah :) azizah :) November 11, 2013
xde pengalaman lagi tapi mgkin nak perhatian ibunya mcm kimi lah..adoii! hahaha
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ November 11, 2013
Salam K.Ina..

huhu..kita ada masalah yg sama.. cma terpaksa lebihkan sabar dgn faiz..

tumpang parking dulu.nk tgk respn dr yg lain..
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra November 12, 2013
ada ja..dulu mak saya ada ngasuh ank org kg..kbtulan namanya juga alisha..hihi..mmg suka nangis.kes yg saya ingt dia tertido smbil terduduk..kita nk ambil la bg dia baring takut jap g jatuh terlentang..pgg dia..dia jaga terus nangis..masa tu umur dia dlm 2yhn lbh.kita tegur apa dia buat pun dia nangis.macam dh hobi.skang ni dh besar.xtau la camna sbb mak saya dah x ngasuh dia.
Deqla Manjew Deqla Manjew November 13, 2013
deqla xde anak...in shaa Allah ada nanti.. doakan.. hihi..
Puan Kutu Puan Kutu November 16, 2013
girl mmg suka merengek kot..biasanya nakkan perhatian pastu kita tak penuhi apa yg dia nak.takkan la saja2 nk nangis,bimbang jugak jadi habit..

anak2 muni mmg ssh nk nangis..dr baby lg tak penah biarkan nagis sbb budak2 ni once dia dh biasa n sedap nangis,benda tu je la dia suka buat