Update pasal diri ibu mengandung...

Semalam Kak Aju tanya pasal saya & kandungan... actually ramai gak yang bertanya pasal ni sebelum2 ni.. So, saya nak update yang terkini pasal saya & kandungan... (",) Untuk pengetahuan u all, kandungan saya dah nak masuk 25 minggu.. Perut saya dah mula nampak tapi orang kata tak nampak macam mengandung 6 bulan ++ la kan... takpalah.. janji dah nampak.. hihii

Sekarang ni saya dah start dengan rasa sakit2 punggung... tak boleh duduk lama2 sangat2.. & sebelah kaki saya.. belah kanan... kadang2 kat peha tu datang menyerang satu kesakitan.. tak tahu nak explain camne.. tapi saya agak maybe sebab kekurangan kalsium kot.. Ohya, bukan krem yer... (",)

Sekarang ni saya duk berharap yang saya mampu puasa penuh tahun ni.. bukan apa, semalam kan saya last day puasa.. entah macamana, tiba2 saya rasa sakit dekat bawah perut tu... tak boleh jalan laju2.. macam terhentak.. ke macamana ek.. alaaa tak retinya nak explain.. tapi sekejap je.. lepas berbuka ok.. hiiii

Ohya, sakit2 ni semua menyerang kadang kala je tau u all... kalau time tak menyerang tu... saya rasa saya seorang yang aktif lah.. Orang lain dah lenguh berjalan tapi saya tetap boleh berjalan.. rasanya kalau pusing habis bangunan shopping complex.. terlebih larat ni... muahahhahhah.. macam orang tak mengandung je lagaknya... heheheh Pasal kandungan pulak.. ia bergerak dengan sangatlah aktif... (",)

Jika nak tengok gambar saya yang terkini.. nanti dah ada baru upload yer... Kalau nak tengok yang masa kandungan 5 bulan, KLIK SINI.. (",) Apa2 pun, doakan saya & kandungan sihat walafiat & selamat hingga melahirkan & seterusnya... (",)

P/s : Terima kasih sebab u all selalu bertanya kesihatan saya & kandungan (",)


Update pasal diri ibu mengandung...

{ 43 comments.. read them below or add one }

cendol cendol July 18, 2012
bagus lah kandungan aktif nmpknye sihat ibu n anaknye..
semoge semuanye selamat ye.take care!
Rai Rai July 18, 2012
bagus aktif2..nanti senang nak bersalin...
Wanieys Wanieys July 18, 2012
Insyaallah wani doakan kak ina dan kandungan sihat sehingga bersalin...rasa lenguh sikit2 tu biasa la kan dh namanya pun mengandung hihihi.....
GreenJade GreenJade July 18, 2012
oh sy cepat 4 mggu dr sis..hehe

sy lately pon dh rasa kesan2 sakit kat bahagian pinggang..berjalan pun dh mcm penguin padehal baru jek 7 bulan..
shaFazie shaFazie July 18, 2012
akak jaga diri n kesihatan tau :D
Masya Masya July 18, 2012
alhamdulillah sy doakan ina sihat sampai bersalin nanti...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey July 18, 2012
Insha Allah.. Semoga semuanye selamat :)
fifi fifi July 18, 2012
semoge sihat selalu.. fifi doakan agar sis dapat puase penuh.. inshaAllah..
Mrs Lurve Mrs Lurve July 18, 2012
InsyaAllah moga kedua2nya sihat walafiat
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan July 18, 2012
lepas berbuka terus ok? baby lapar la tu, ke ibunya yang lapar? hehe

insyaAllah mudah-mudahan semua selamat :)
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa July 18, 2012
kalau rasa tak larat tak payah laa puasa kak ina, takut apa2 kat baby je..tp harap2 kak ina berpeluang laa puasa penuh kan ;-)
fizafantagirO fizafantagirO July 18, 2012
alhamdullilah , sy doakan awak dan bby sihat hingga bersalin nanti oke :)
izan mama mia izan mama mia July 18, 2012
semoga terus sihat yer...ina..sll berjalan..senang bersalin..kata org lah..sbb saya pun oprex jer..
syiela syiela July 18, 2012
aktif takpe dear kang senang bersalin.. moga dipermudahkan segala urusan hingga bersalin nanti
lynn kamarul lynn kamarul July 18, 2012
insya Allah, moga ina dipermudahkan bersalin kali ni + aktif is better kot. nnt klu pasif sggt pun x ok gak utk kandungan . hehe sweet je cerita ina ni.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 18, 2012
alhamdulillah..
semoga selamat semuanya.. :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 18, 2012
Kalau ibu mengandung aktif senang mengandung hihihi Semoga baby gan ibu sihat selalu...
Falsya Falsya July 18, 2012
moga2 selamat semuanye..;D
fieda fieda July 18, 2012
moga2 kesihatan ina baik2 saje la ye sampai nk bersalin nanti..ada baju raya tak mak buyung taun ni..?
Mama Adam Mama Adam July 18, 2012
insya Allah. semoga sihat sentiasa
syawalsimpsons syawalsimpsons July 18, 2012
sama ngan kandungan mekchu la ina...kikikiki..best..sue dah lama sakit2 gitu...mmmm...tapi tula nikmat masa mengandung kan...
Deq's Qienz Deq's Qienz July 18, 2012
semuga ibu n baby sentiasa sihat yerr..

ina duk di sp, meja tuh sy beli dekat yawata jitra..skali skala mai la jalan area jitra..hihii
eintan nurfuzie eintan nurfuzie July 18, 2012
CIK EN NAK MERASA SEMUA TU TAPI MASIH BELUM KAWEN.. TP KKLU SAKIT PUN KITA X KISAH KAN.. SBB YG DE DLM PERT TU ZURIAT KITA...

NAK TAHU.. CIK EN HAMPAIR DIDENDA..NK TAHU JOM DATANG SINI
http://www.nurfuzie.com/2012/07/cik-en-kena-denda-rm-20000.html
eB eB July 18, 2012
insyaallah... sm2 kiter doa...
tc yer...
Nora Karim Nora Karim July 18, 2012
ina... kalau tak larat nak puasa, jgn paksa diri... kang lain pulak ceritanya... take care yea...
Myra Jay Myra Jay July 18, 2012
Nanti kalau ada gambar latest tunjuk tau...heheee
anisalya anisalya July 18, 2012
insyaAllah... selamat sampai ke akhirnya nnt.
ShimaSalleh ShimaSalleh July 18, 2012
Alhamdulillah.. anak ke2 pun aktif juga nanti hihii.. mcm afiq.. adoiii skrg dh memanjat kabinet tv! boleh imagine tak hahahaha
ros_reeza ros_reeza July 18, 2012
Semoga semuanya berjalan lancar ye kak :)

jaga kesihatan ..
anitadiana anitadiana July 18, 2012
semoga ina sihat-sihat aje...dan kandungan pun ok..kak ita tak pernah sakit pinggang...minum susu tak?..minum lah ok..nanti kurang kalsium
Fai CeritaCinta Fai CeritaCinta July 18, 2012
seronok baca pengalaman mama yg preggy ni. sekurang2nya bila preggy nanti dh tau mcm mana rasanya. hihi :)
Cik Nur Cik Nur July 18, 2012
Amin..semuanya dalam lindunagn ALLAH...

jaga diri ye kak.. :)
Zie Zie July 18, 2012
semoga baik2 ja.. Biasalh mengandg, kak zie mengandg lg tk thn, memng tak larat, mkn tidur ja, hehe tu yg lemak tuk.. Hehe kat opis plak wat kerja duduk ja, kalau bos nk sain apa2 mls nk jalan pi bilik bos, jauh sangt.. Huhu
QasehnyaRania QasehnyaRania July 18, 2012
i`allah..selamat semuanya ..pic jgn lupa tau ;)
TiranaAduka TiranaAduka July 18, 2012
Syukur...semoga dilimpahkan rahmaynya...

Banyakkan berzikir......
jaga pemakanan..
Kurangkan stress.....

Happy selalu....
Si Matatajam Si Matatajam July 19, 2012
M sentiasa doakan Ina dan baby kat dlm tu sihat sentiasa...
9n0L4 9n0L4 July 19, 2012
jgn lupe minum susu. moge sehat selalu. ;)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 19, 2012
Amin..semuanya dalam lindunagn ALLAH...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 19, 2012
hah..anak lelaki abah tu nak kuar main bola.....tu pasal kt dlm perut lagi dah berlatih..wakakaka
Izan Ishak Izan Ishak July 19, 2012
kejap je dah 25 minggu ye ina. k.izan skrg ni mmg tak larat dah nak jalan banyak2. apalagi jln laju2 pusing satu mall...
iEdA iEdA July 20, 2012
jg diri + kandungan yea kak ^_^
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 23, 2012
semoga semuanya sihat..baby makin membesar2
izz iizza izz iizza July 23, 2012
kena banyakkn berehat ni..