Susu untuk budak besar Alisha, ada perasa koko or coklat tak yer?

Alisha sekarang ni minum susu ANMUM perasa original.. cuma saya rasa macam nak tukar susu Alisha.. sebabnya kalau Alisha tengok saya minum susu ibu mengandung, dia pun nak tumpang minum jugak.. kadang tu dia minum lagi banyak dari saya.. adehhh...

Saya minum susu Dumex Mamil Mama perasa koko or coklat, tu yang nak tanya, ada ke susu budak2 perasa coklat ek?.. ke memang takda?.. sorryla, saya memang tak tahu bab2 susu ni.. hihii... Kalau ada, jenama apa yer? & berapa RM?.. saya kalau setakat harga macam susu Anmum tu, ok lagi lah, kalau mahai2.. idok le teman mampu.. hihii

Eh, ke tak elok anak2 minum susu perasa coklat... ke macamana... Sorry banyak pulak tanya.. memang saya lemah bab2 susu ni.. (^_^)


Susu untuk budak besar Alisha, ada perasa koko or coklat tak yer?

{ 39 comments.. read them below or add one }

Wanieys Wanieys July 26, 2012
rasanya dutch lady 123 ada perisa chocolate...harga pun mmg mampu mulik kak ina hihihihi
ShimaSalleh ShimaSalleh July 26, 2012
Klu dumex mmg ada perisa coklat. Tp aqil lebih suka yg asli. Lgpun klu dh ada perisa tu manisnya lebih sikit la.. mcm susu kotak juga. Rasa asli & strawberi mana yg lebih manis? hihihi
Susu anmum shima tak pasti ada yg coklat ke tak :)
izan mama mia izan mama mia July 26, 2012
ada jer ina...perasa coklat,perasa madu,..perasa buah..heheh..
lizz lizz July 26, 2012
anak saya minum susu dugro coklat...memang peberet anak saya coklat jadi susu pun nak coklat gak..try la susu dugro coklat...
syawalsimpsons syawalsimpsons July 26, 2012
sue rasa bebudak minum susu coklat ok
✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ ✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ July 26, 2012
rasanya ada, perisa vanila dan coklat, jenama apatah.. ritu dengaq kawan duk gitau, anak dia minum susu perisa coklat apa bagai tu, my lil pricess baru 7bulan... kena bagi yang original lagi.. tu yang tak sebey...

dutch lady kalau tak silap.. tatau kot ada jenama len...
Cute Mum Cute Mum July 26, 2012
dania minum susu dumex dugro..
ada banyak pilihan, asli, madu, coklat, fruitvege,..
dania suka asli n fruitvege jer..
yang coklat pernah beli tapi dania tak suka sebab die memang tak suka coklat sangat..
harga dumex kalo 900gm rm20-25 camtuelah..
syiela syiela July 26, 2012
banyak jenama yg ada perasa tu jgn risau..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 26, 2012
ade..tu no 19 ^^_

tq kak intan..
asYDhia asYDhia July 26, 2012
dutch lady ada...harga klau x silap bawah RM22 sepaket...sebab my son minum dutch lady coklat
rafflesia rafflesia July 26, 2012
hari pernah jaga kedai tunang syieda, rasanya Dutch Lady 1,2,3 @ 4,5,6 ade kot perisa coklat dgn strawberi ni. kalau Dugro ade coklat. Dumex syieda xpasti ade ke x. harga nya lebih kurang susu baby yang lain je.. beza rm5 je. (tu dkt kedai runcit tunang syieda la kak, pasaran xtau bape harganye) hihihi

*orang xkawin xberapa pandai bab susu ni
Rai Rai July 26, 2012
actually kalau susu baik bagi yg plain je..sbb susu ada perisa ni lebih manis..ni jamie oliver yang buat test..dia kata gula dalam susu berperisa lebih banyak dari susu dalam minuman soda..so kalau alisha ok minum susu plain..just continue.. sesekali bagi perisa coklat takpe lah kot..
Mama Adam Mama Adam July 26, 2012
banyak susu perasa choc di pasaran. tapi, kalau alisha dah biasa yang original, kekalkan pun xpe. hihihi...

pendapat saya la.... sbb adam minum susu yang ori je. tak pernah pulak bagi yang ada perasa.

apa2 pun, tepuk dada tanya selera :)

hihih
Jaa Jaa July 26, 2012
adalah sayang... macam susu yg idlan minum tu, dutch lady ada 3 perisa, biasa, madu n coklat..
ayut ayut July 26, 2012
abg ayut ada bg anak dy minum susu coklat.tp tak ingat pulak jenama ye kak ina..tp ada la susu perisa coklat utk baya alisha tu..sbb ank abg time tu baya2 alisha gak :)
Mrs Velentine Mrs Velentine July 26, 2012
ada...dumex n dutch lady
pinky pinky July 26, 2012
ada kot....tp kena servey lh...
iela iela July 26, 2012
anak saya dua dua minum anmum plain tu..sebab dah ajar dari baby tak tau lah dorang suka ke tak kalo tukar susu...tak dapat nak membantu ina ..sori ye..
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ July 26, 2012
dulu ank buah saya minum susu dutch lady..mmg sesuai la dgn dia..tpi lain budak lain pembawaan..takut nnti tak sesuai pula ngn alisya..
Cinta Misteri Cinta Misteri July 26, 2012
Ank CiM both minum susu coklat. Tktaula knapa, dua2 mcm loya je bila bg susu putih.
Mrs Lurve Mrs Lurve July 26, 2012
setahu sy ada, sy pernah jumpa di supermarket.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 26, 2012
klu nak,tru bagi sustagen perisa coklat.ini kurang gula.anak2 cma x suka sustagen.dorng nak dutch lady sbb manis.. hihih..

xtau la pulak pasal kesan2 buruknye..so far anak2 cma okey je
Ibu Lala Ibu Lala July 26, 2012
ada banyak susu perisa coklat kat luar. ada jugak perisa strawberi. rasanya yg tu brand dutch lady. dutch lady ada perisa coklat, madu dan original. rasanya dugro pun ada perisa coklat. kalau susu yg mahal2 mcm pediasure, enfakid dll tu rasanya sume perisa plain.
HuNNy HuNNy July 26, 2012
susu dutch lady ader perisa ori, coklat n madu. harga dalam rm20 above jer for 1 kg. hani dulu pon menyusu anak sepenuh maser, biler susu dah kurang terpaksa la bagi anak minum susu formula
~emi~ ~emi~ July 26, 2012
Susu kanak2 ada je perasa coklat. Dulu saya selalu jugak pergi beli kan susu untuk anak sedara saya. Memang ada perasa coklat. Anak sedara saya minum perasa coklat. Tapi saya x sure brand apa... Fernleaf kalau tak silap. Pasal harga tu saya tak sure..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 26, 2012
rasanya anmun pun ada perisa koko...entahlah..kalau ducth lady ada...
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ July 26, 2012
Rania minum susu dugro..tapi yang ori..rasanya ada perisa madu dan coklat..harga takdela mahal mana..yang tin besar tu dlm rm40++.. Kalau yg pek tu rm20++ je
Nora Karim Nora Karim July 26, 2012
Rasanya ada la... anmum tuk budak yang perisa coklat... saya biasa bg susu perisa asli je...

yang saya boleh confirm... jenama Dumex ngan Sustagen ada perisa coklat... sebab Faris minum Dumex langkah 3... Alisya minum sustagen langkah 2... harga dalam RM25 gitu...
Azi Azi July 26, 2012
SY XPENAH DGR PULAK SUSU BUDAK ADA PERISA.. ADA KER YEA...
fieda fieda July 26, 2012
susu coklat ada juga tp aklau tak serasi mgkin boleh kena cirit atau sembelit..maira tak sesuai minum susu coklat..dia kena sembelit..
fieda fieda July 26, 2012
done trudy teddy..
fieda fieda July 26, 2012
ina..kak fieda punya ctr be kan aritu dh dapat rm5 lebih..elok2 jer 21%..tetiba 3 arini ilang dah pastu peratus dah turun dari 18% ke 17%..
Si Matatajam Si Matatajam July 27, 2012
Rasanya ada kat pasaran. M tak berapa tau sgt sb Khalish cuma minum susu kotak coklat untuk age 1- 6 th yg ducth lady tu ja...
MamaEma MamaEma July 27, 2012
akak kasi si aqil perisa madu dutch lady..kalau kat tesco murahlah..leh dapat RM 18 utk 1 kg..
Masya Masya July 27, 2012
susu perisa coklat ade banyak pilihan jenama dumex dugro ade ... dutch lady pun ade ...
Cik Nur Cik Nur July 27, 2012
ada rasanya susu berperisa untuk kanak2.. cuma try google.. :)
izz iizza izz iizza July 27, 2012
memang ada..anak sulung sy dulu minum susu perisa coklate sbb dia x boleh minum susu putih...kalau bagi mesti muntah..
QasehnyaRania QasehnyaRania July 28, 2012
huhu..xda pengalaman bab susu ni

tp member su bg anak dia dutch lady.. ada perasa coklat..;)
QasehnyaRania QasehnyaRania July 29, 2012
Ina...DUGRO pon ada perisa cekelat...
normal price RM23.50..ket care4 ..