Yeayyy alisha dah pandai bermekap.. muahahhahha

Hahhahahah... gelak jap.. hihii... Alisha ni memanglah.. bukan boleh jumpa barang mekap.. ade je keje dia.. hihii.. Ni cerita dekat rumah MIL baru ni... mentang2lah kami biarkan dia main dalam bilik maknjang dia.. habis barang mekap maknjang dia, dia pergi main... hihi.. Yang tak leh tahan tu.. lepas sapu lipstick dekat bibir.. pandai pulak dia ketap2 bibir tu... alahaiii... ahhahahha


Kami duk tengok TV dekat luar.. bila alisha keluar dari bilik... tu diaaaaa.... cantik tak???... pandai tak alisha bermekap...??.. muahhahahhah


Hahhahha... letak bedak sebelah muka je... dah gaya macam pakai topeng pulak.. hihii.. 


Tengoklah bibir alisha tu... siap ada lipstick.. bukan setakat bibir.. atas bibir pun ada... hahhahha.. cukup geram bila tengok alisha buat mulut muncung camni.. suka tau buat macam tu... gomol kang... hehehhe

{ 45 comments.. read them below or add one }

nazayiena nazayiena July 02, 2012
Cantiklah Alisha pki makeup,tahu plk dia pki lipstik kat bibir yea jgn buat blusher sudah....
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief July 02, 2012
amboi alisha putih melepak sebelah jer hihihi....mulut muncung tu yg xtahan...hadoiiii...alisha ni lawak la hahha
pinky pinky July 02, 2012
hehehe.....santek!!!
suhaina laui. suhaina laui. July 02, 2012
abis la make over ibu die tgh tido nt hehehe
Unknown Unknown July 02, 2012
As salam IB,

Wah, Alisha! Tak lama lg kalahlah ibunyeee... hehee ;))

Muncung mcm Angelina Jolie lah :))
Unknown Unknown July 02, 2012
Aduhai...kalau dah perempuan, perempuan juga kan
Unknown Unknown July 02, 2012
kihkihkih kelakar r alisha ni
Falsya Falsya July 02, 2012
hahaha..comel...;D
Unknown Unknown July 02, 2012
muahaha kelakar la alisha ni....
Unknown Unknown July 02, 2012
ekekek bedak sebelah tuuu
ekekek sabor aje si budak tecik nie ;)
Unknown Unknown July 02, 2012
pandai dia makeup yer.. mestilah selalu tgk mak dia makeupkan? hehehehe
mama lynn mama lynn July 02, 2012
mungil nya dak kecik ni. heheh nape muka alisha calar2 tu
izz iizza izz iizza July 02, 2012
permulaan pertama..hehe..xper nnti pasti ada peningkatan..:)
Unknown Unknown July 02, 2012
bibir angelina jolie tuuu...
comei je bedak kt muka tu
nur anis nur anis July 02, 2012
hehe...lepas ni mekap lagi tau alisha..:)
syiela syiela July 02, 2012
hahahaha.. hasil tengok ibunya bermekap.. dia pun nak cantik juga.. kan sayang..hehehhe
Si Matatajam Si Matatajam July 02, 2012
Betoi la Ina , tak tahan tgk mulut ia tu. Geram la...
zachflazz zachflazz July 02, 2012
haha...
benarlah awak memotret kegiatan alisha ini. akan menjadi kenangan indah buat dia nantinya.
Mommy_ima Mommy_ima July 02, 2012
tang mulut tu mmg tak tahan tgk bibir die..boleh jd model lipstik! :p
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ July 02, 2012
hahaha...pandai Alisha mekup...geram tgk bibir angelina jolie Alisha...hihi
Madam iEeDaZ Madam iEeDaZ July 02, 2012
alisha & isha bole jadi geng ni! :)
AnonymousAnonymous July 02, 2012
hihi...klaka muka alisha...
practice make perfect....=P

Ina...mari join "Sayakah follower bertuah itu"

jom..jom...
Unknown Unknown July 02, 2012
ank perempun mestilah pandai... Hehe
geram rgk bibir mugil dia tu... Hehe
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 02, 2012
terkeliru itu bibir Alisha ke bibir A.jolie? huhuu
Unknown Unknown July 02, 2012
samalah macam ank yati, wlaupun lelaki...suke sgt la main bedak... bertepek2 bedak kat muka...
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan July 02, 2012
hihi. alisha2. siap muncung2 mulut :)
duniaanita74.blogspot.com duniaanita74.blogspot.com July 02, 2012
sama lah dengan arisya..jumpa bedak,losen semua dia sapu....
Tie HT Tie HT July 02, 2012
wah wah alisha siap buat bibir cekci mekci kat gambo last tu..hehe :)
fieda fieda July 02, 2012
masyaallah alisha...nak main opera cina ker ni..hihi..nsb la lipstik tu bkn yg warna merah..
lizz lizz July 02, 2012
bibir dah macam angelina jolie dah ni...comels...
emarieys emarieys July 02, 2012
anak perempuan memang tak boleh duk jauh dengan alat make-up..hehehe
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin July 02, 2012
alahai ni npe Alisha pkai bedak sekerat muka je ni?hehe ni msti ikut style mama nye kan.hahaha
Masya Masya July 02, 2012
hihihi.. ibu ape lagi belikan lah alisha beg khas untuk mekap² nanti nak bawak masa raya.....
Unknown Unknown July 02, 2012
hahahah..bibir dia mmg terancam..sbb mengancam..hikhihk
eija_sweetmama eija_sweetmama July 02, 2012
anak perempuan harus pandai bermakeup kan.., x thn tgk bibir alisha..pandai pulak dia posing bibir cam gitew...
anak k.eija zaquan yg lelaki tu pun pantang nmpk barang make-up mama dia, abis dia kerjakan...
Dayang Deno Dayang Deno July 02, 2012
hik2 kelakor la alisha :)
Miss N™ Miss N™ July 02, 2012
hehehehe..pandai pula dia cari lipstik tu dan letakkan di bibir..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 02, 2012
tepung gomak!! ehehe.. alisha kan gugurl..harusla ikut mcm ibu..pandai mekap2.. :)
sal ya sal ya July 03, 2012
hahaha... comel je...
ida =) ida =) July 03, 2012
hahahha! habis la alatan make up semua. sorok!!!!! hihihihi
Myra Jay Myra Jay July 03, 2012
Dah nama anak dara kan mesti la kena pandai mekap la Ibu..heheee
9n0L4 9n0L4 July 03, 2012
haha. sabor jelah ye. die pun santek jugak. ;)
- AZIE - - AZIE - July 03, 2012
pasnie ibu kena belikan alisha set make up pulak la hihihihi
QasehnyaRania QasehnyaRania July 18, 2012
alahai...sabaq j la....

ina: xdanya nak buat 2 jenis serentak.tnya my hubby dulu nak bihun sup kedah atau perak...;)