Momen indah kami 2 beranak.. (",)

Saja saya nak coretkan dekat sini.. momen kami 2 beranak.. supaya bila besar nanti, Alisha tahu apa yang dia selalu buat dekat saya.. Mana nak tau kot2 bila dah besar pun dia akan tergerak hati nak buat jugak lagi kan.. hihii.. Yela, kita ni yang dah besar, kadang2 segan nak buat "manja2" dengan ibu kita... (^_^)

Setiap hari, apabila alisha bangun dari tidur... Alisha akan berjalan keluar dari bilik sambil tersenyum & saya pulak bila tengok je dia, pasti saya akan sebut.. "Alisha... meh dekat ibu.." sambil depa kedua2 belah tangan.. & alisha pun akan berlari ke arah saya sambil depa kedua2 belah tangan dia jugak.. sampailah kami akan berpeluk & saya akan kiss dia... hihii.. Saya rasa aksi ni macam sweet untuk saya kenang bila dah tua nanti... (",)

Serius... terhibur sangat rasa setiap hari... thats y saya takda nak marah alisha kalau setakat alisha sepahkan rumah or tumpahkan makanan.. Pendek kata, bila tengok muka alisha, saya hanya nampak yang sweet je.. yang dia buat saya "letih" nak layan karenah tu.. semua saya tak nampak.. hanya senyuman & keceriaan dia je yang saya bayangkan... (",)

Momen yang kedua pulak, sekarang ni kan saya selalu berehat dalam bilik malam2.. so, time tu, kadang2 alisha akan datang dekat saya & duduk atas riba sambil sebelah pipinya letak atas perut saya & sebelah tangan letak atas perut jugak... Saya tak pastilah alisha buat camtu sebab nak dengar or nak rasa adik dia ataupun dia anggap perut saya tu sebagai bantal... muahhahah

Tapi yang pastinya, bila alisha buat macam tu, adik dia dalam perut ni pun, mulalah duk bergerak2 aktif jugak.. agaknya adik alisha pun tak sabar nak main dengan kakak alisha kot.. hehhehe.. Kalau suruh alisha kiss baby... dia bukan kiss perut saya tu setempat tau... habis semua tempat dekat perut tu dia kiss... Kalau ada lipstick kat mulut dia, mesti perut saya dah penuh dengan kesan bibir alisha... muahahhahahha


Momen indah kami 2 beranak.. (",)

{ 48 comments.. read them below or add one }

Wanieys Wanieys July 11, 2012
wah sweetnyer kak ina dan alisha...moment indah tu....dh boleh bayang mcm mana gelagat alisha tu...hihi gud girl la alisha
diera_nadiera ulalaaa~ diera_nadiera ulalaaa~ July 11, 2012
hikhikhik ^_^ mang sweet sgt lah alisha nih..
bakal adki die pon sweet sgt..
muahahaha ^_^
akak nih wat diera rase xsabar nk ade baby pulak..
mhahahaha tgk? diera da menggatal.
malu3
hikhikhik
btw, sumpah diera xsbar nk bce cite bile alisha de adik ti..
tingin nak tau camne die jage adik die..
hikhikhik ^_^
jemarisuri jemarisuri July 11, 2012
wah kakak alisha dh tak sbr nk sambut org baru...^^
mimie.. mimie.. July 11, 2012
bestnyeee...teringin nak peknen jugak lah camni :)
ain vanilla ain vanilla July 11, 2012
sweet nye, alishaa . hehe .

akk berapew bulan?
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 11, 2012
Insyaallah, Alisha akan membesar jadi anak dan kakak yang baik.
nur anis nur anis July 11, 2012
alisha tak sabar nak main ngan adik tu..:)
azizah :) azizah :) July 11, 2012
alahai... sweetnya... tu la anak perempuan.. manja gan ibunya..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 11, 2012
huhuh..mmg momen yg best utk dikenang.. sweet je.. :')
pinky pinky July 11, 2012
hehehe....nasiblah Alisha xpakai lipstik lg...
Ummi Iman Ummi Iman July 11, 2012
Betulkan ina, pasti kita akan merindui sgt mcm ni. Akak pun suka depa tgn. Bila depa tgn pasti iman akan lari ke arah saya. Saat berpelukan berdua tu rasa indah sgt.
nanakimie nanakimie July 11, 2012
ololo..sweetnya alisha,heee...:)
nn lylyn nn lylyn July 11, 2012
bestnye de anak =) huhu
syawalsimpsons syawalsimpsons July 11, 2012
alisha mmg sangat la memahami je...
syawalsimpsons syawalsimpsons July 11, 2012
alisha mmg sangat la memahami je...
Falsya Falsya July 11, 2012
kalau dh ade anak nnt baru dpt rase ape yg ina rase..hehe..
Mrs Lurve Mrs Lurve July 11, 2012
penuh lipstick dkt perut eh...hehehe memg indah tu
fazitaismail fazitaismail July 11, 2012
sweetnyaaaaaa...rasa heppy jekk baca entry nie..itulah moment2 terindah sebagai ibu kann..hanya yg bergelar ibu jekk yg dapat memahami dan merasainya kann..

salam kenal..)
PinkUmmi PinkUmmi July 11, 2012
so sweettttttt.....
ieda ieda July 11, 2012
akk baca pun duk bayang2kan moment tuu dik ;)
sweet .. ;))
eintan nurfuzie eintan nurfuzie July 11, 2012
HAHAH.. COMEL LA DIA CIUM SEMUA PERUT TU... SO SWEET
MamaEma MamaEma July 11, 2012
kakak yang penyayang..
ros_reeza ros_reeza July 11, 2012
memang indah moment tu kan.. harap2 sampai ke besar, Alisha akan peluk mama dia masa bangun tidur :) pelukan mesra n manja :)
Cik Nur Cik Nur July 11, 2012
sweetnyerr..!

xsabar pula rasa nak bermahtangga dan ade ank..huhu
ayut ayut July 11, 2012
sweet la... :) time bace trasa mcm..alahaiiiiii..hahaha..nnt klu dh bsar alisha bace mesti dy senyum sorg2 :)
QueeN TerataI QueeN TerataI July 11, 2012
semua ibu pun pasti akan ada moment yg indah dgn anak2.. anak sya pun selalu aje hug dan kiss sya tiba2.. itu yg selalu buat sya surprise..
Nur-nba Nur-nba July 11, 2012
Indah perasaan ketika ni kan.. Sweet je membaca kisah ni.. Alisha sangat prihatin dan penyayang.. :)
fieda fieda July 11, 2012
olololo..sweetnya..ni la saat terindah kita sebgai seorang ibu..
fieda fieda July 11, 2012
olololo..sweetnya..ni la saat terindah kita sebgai seorang ibu..
Rai Rai July 11, 2012
nanti kan bila adik dia da lahir mesti diorang rapat..sbb anak saya dulu mcm tu..masa adik dia dalam perut abang duk cakap2 dengan adik.. bila da makin besar diorang rapat berdua..semoga kekal rapat sampai dewasa nanti..takmo gaduh2 naa anak2..
shida'R shida'R July 12, 2012
seronok sya dgr cerita ni kak hehee ;)
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 12, 2012
Mmg sweet moment tu! Sungguh bgia kan jd seorg ibu.. bile ank dh besar, mulalah kite rindu ms ank baby duluuu :)
Si Matatajam Si Matatajam July 12, 2012
Mmg sweet la Alisha ni.. Mesti jadi kakak yg penyayang nanti ni..
Myra Jay Myra Jay July 12, 2012
Sweet Moment.. :)

Myra dengan anak sendiri tak tau bila nak bermanja macam tu, harap dengan anak sedara jela, tu pun kena tunggu diorang balik dari Lumut ha... :)
syiela syiela July 12, 2012
sweet la alisha ni hehhehe

nanti2 bila terkenang mesti sgt best
shahdiana shahdiana July 12, 2012
baguslah ina & alisha ni...sangat suit each other...ibu & anak yang sangat sweet....
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 12, 2012
memang sweet sgt. :)
Syukur alhamdulillah...anak ina ni hati dia lembut je. selalu buat hati ibu dia ceria..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 12, 2012
moment alisha gan ina memang sweet sangat2...Insyaallah, Alisha akan membesar jadi anak dan kakak yang baik.
anitadiana anitadiana July 12, 2012
kalu aqil..dulu ckp mcm tu dia percaya..sekarang dah besar...bila ita cakap dalam perut mama ada adik beby..aqil akan cakap mana ada ?..mama tu yg gemuk..sabar aje lah..coz beby tak bergerak lagi..so sabar aje dengan aqil...
anitadiana anitadiana July 12, 2012
kalu aqil..dulu ckp mcm tu dia percaya..sekarang dah besar...bila ita cakap dalam perut mama ada adik beby..aqil akan cakap mana ada ?..mama tu yg gemuk..sabar aje lah..coz beby tak bergerak lagi..so sabar aje dengan aqil...
izz iizza izz iizza July 13, 2012
pasti menjadi kenangan yg indah untuk alisha ingat nnti bila dia dh besar..:)
anisalya anisalya July 13, 2012
alahai... comel sangat.
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 13, 2012
good alishya..mesti esok pandai sekolah=)
9n0L4 9n0L4 July 14, 2012
huhu. smmgnye dh besor ni agak malu jugak lah nak bermanja dgn mak. ;)
QasehnyaRania QasehnyaRania July 17, 2012
i'allah..alisha akan jadi kakak yang baik..