Nak tanya u all ni...

Saya nak tanya u all pasal blog saya ni.. tapi jawab ikhlas tau.. takyah nak ambik2 hati saya yer... sebab hati saya untuk my dear je.. muahahhahhahah.. LOADING BLOG SAYA NI BERAT TAK??.. SUSAH TAK U ALL NAK MASUK BLOG SAYA NI??...

Bukan apa u all... saya dah sampai tahap nak menangis dah ni... sebab banyak blog yang LOADING BLOG BERAT.. SANGAT2 SUSAH UNTUK SAYA BLOGWALKING OR BALAS JEJAK... sampai sekarang ni saya terpikir, SETIAP BLOG YANG SAYA TERJAH TU, KALAU LOADING DIA BERAT, SEMUA SAYA NAK BAGITAHU EMPUNYA BLOG YANG LOADING BLOG DIA LAMBAT... bukan apa, untuk kebaikan empunya blog tu jugak kan... barulah orang lain senang hati nak pergi bertanya khabar dia... sihat ke, dah makan ke.. hihii

TAPI tu la, sebelum saya buat macam tu, saya kenalah sedar diri jugak.. kot2 blog saya ni pun berat mengalahkan kayu balak, ada hati nak bagitahu blog orang lain berat... muahhahahha

Ada blog yg widget dah habis keluar tapi entry tak nampak bayang lagi & ada pulak blog yang entry dah keluar tapi widget tak keluar tapi yang widget tak keluar tu, saya tak kisahlah... bukan nak tengok pun sebab yang paling penting entry.. itu yang saya nak baca.. (",) Ohya, kalau tanya macamana nak ringankan blog.. Sorry sangat2 sebab saya memang tak tahu.. blog saya ni pun, harap si ECA tu yang buat.. nak tahu tanya eca lah yer.. muahahhahah

Ohya, tapi kan u all.... boleh ke jika saya blogwalking ke blog u all, & loading blog u all berat, saya pergi inform u all??.. U all suka tak?? or nanti u all halau saya dengan batang penyapu.. tak bagi datang rumah u all dah.. muahahahhah


Nak tanya u all ni...

{ 57 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 10, 2012
yeke? tak perasan pun berat blog ina ni.. rasanya ok je, ada lg blog lain yg lambat loading... blog ina cam biasa je..
Fazlinil Irma Fazlinil Irma July 10, 2012
blog intan ok. x sampai 5 saat dah siap semua terpampang.

ya.. sila komen blog akak jika berat ya. nak jg tahu. :)
Joanna Yunus Joanna Yunus July 10, 2012
Akak loading blog intan ok je...intan pulak loading blog akak berat tak....
teratak hati teratak hati July 10, 2012
Tk berat pn blog intan berlian ni..msuk trus kluar entry dlu..blog sy tk tau plk berat ke tk..intan berlian klu dtg blog sy rsa berat nk loading tu komen je terus terang ye..tp tk tau gak nk buat cmne bg ringan..hehe..tp time line lmbab mmg trasa sgt la klu pg blog lmbt loading tu..
Ardini Humaira Ardini Humaira July 10, 2012
dni okay je loading blog ni pepagi memang laju... kalau dah tengahari, mana2 blog dni g memang slow skit loadingnye. bagi dni loading ni kes kelajuan tnet. time ramai guna, memang slow skit hehe
Cik Nur Cik Nur July 10, 2012
Assalamualaikum...!

nur on9 di rumah ni...
ok je blog akak...cepat je loading melalui internet umah nur ni..

selalunya nur on9 dekat opis..mmg lajulah loadingnya..xde masalah pun..

mungkin kadang2 line intenet tu yg buat lmbat loading..

bg nur blog akak mmg xde masalah nk loading..bg nur lah.. :)

akak, mmg di alu2kan komen dan bgtahu nur ye, samada blog nur pun de masalah jugak ke..

nur xakan terasa pun...cuba cek, blog nur lambat x loading..? hihihihih
Jaa Jaa July 10, 2012
ina boleh jer timbang berat blog kl nk tau blog kita berat ke tak.. ada tuto pasal nih..guna yg ni pun blh..

http://www.iwebtool.com/speed_test?domain=%0D%0A

p.s: kl kt opis ni laju jer la, tapi kl buka guna b.band, bergantung pada limit jugak.. kaadang2 buka blog ina entry kuar dulu...tp ntah la...orang lain macam mana...
kak tini (umialya) kak tini (umialya) July 10, 2012
ok je, cuma beberapa saat ntuk loading..

apa salahnya tegur, sekurang2nya kita tau & boleh perbaiki..
ros_reeza ros_reeza July 10, 2012
alamak... blog sy berat ke ye?
fiza fiza July 10, 2012
Ok jer ina, laju loadingnya. Saya pon risau gak ni klo blog saya berat & lambat nak loading. Klo lambat bagitau yer ☺☺
Kakzakie Kakzakie July 10, 2012
Kakak masuk rumah intan senang je... tapi tak tahulah rumah kakak pulak macam mana..
ummiarissa ummiarissa July 10, 2012
blog ina ni okay...sekali klik je...burrrr dia keluar semua...nanti komen blog akak gak ye...tak tahulah berat ke tak...sebab sendiri buka okay je..
pinky pinky July 10, 2012
ok ok jer...ikhlas ni...=P
shahdiana shahdiana July 10, 2012
rasa so far okay je loading blog ina ni...kalo blog kita berat inform je...untuk kebaikan apa salahnya kan...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI July 10, 2012
tgk putana atas ni lama gak kak..hihi.. ntah2 yui punya blog pon lmbt gak ea.
ShimaSalleh ShimaSalleh July 10, 2012
Boleh2.. tak kisah punya.. so far ok je bila buka blog Intan.. Tah semua blog shima buka semua ok je tak la lmbt sgt.. ke sbb shima pki line tm.. klu bb mmg ada lambat sikit kann
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 10, 2012
takdelah, blog akak okay je.. tak berat pun.
Dylla Abas Dylla Abas July 10, 2012
so far blog IntanBerlian ni tak pernah ada masalah nak loading..ok je..sebab tu suka BW sini :)

p/s : sy terima je org tegur2 pasal blog sy..boleh la improve mana2 yg patut kan ^_^
adyna adyna July 10, 2012
a'ah kadang2 berat gak masa nak masuk..banyak widget pun jadi berat gak
emma emma July 10, 2012
Jawapan sy ialah : TIDAK.
Suke bc catatan Intan :-)
Banyak info tentang pkembangan anak yg sy dpt dlm ni..

"boleh ke jika saya blogwalking ke blog u all, & loading blog u all berat, saya pergi inform u all??.. U all suka tak??" <-- Suke! Suke!
hazman aka species1980 hazman aka species1980 July 10, 2012
Okey je kalau nak kasi komen or respon camtu...untuk kebaikan pembaca...
Ummi Iman Ummi Iman July 10, 2012
Ok je.. mmg ada blog yg berat bila singgah. Tak boleh nk tunggu lama hihi. Sebab mmg lambat. Blog akak ok tak.
Mrs Lurve Mrs Lurve July 10, 2012
so far ok ja sy masuk, cepat je loading. senang je, xde msalah pe. ok sila koemn di blog sy samada susah atau mudah
syiela syiela July 10, 2012
ok je.. laju je menerobos ke sini.. hehehhe

** kalau ke sana dan berat sila la bg tau ye
permata biru permata biru July 10, 2012
so far ok aje bila nak buka blog intanberlin nie..nanti kalau jenguk saya komen la loading blog saya ok ke x ekk..
eintan nurfuzie eintan nurfuzie July 10, 2012
blog cik en lambat x loading nyer?

lama cik en x terjah blog kawan2 cik en ni..nak tau sebab pe.. kena tengok entry ini
http://www.nurfuzie.com/2012/07/kovensyen-kecemerlangan-diri-dvs-2012.html
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 10, 2012
sofar x berat..ok je..erkk..nape kak ? blog cma loading berat ke??
lynn kamarul lynn kamarul July 10, 2012
intan a.k.a ina: sy rasa ok je. senang dan cepat je loading. heheh mcm tu nk tny awk gak pasal blog sy. ok tak ??
CtAyue CtAyue July 10, 2012
ok je bila bukak blog ina, cepat je kuar entry.. suka baca sini sebab ina mesra dan loading pun tak berat.
Rai Rai July 10, 2012
ok jek..takde masalah..kalau loading blog saya lembab bagitau ye..
Wanieys Wanieys July 10, 2012
blog kak ina ok jer wani masuk...xlambat pun...kak ina masuk blog wani berat x?klu berat gtau jer okay hihihi
izz iizza izz iizza July 10, 2012
hehe..camner nk kejar pakai batang penyapu tu..:)

mungkin masalah line kot ina..(baru tahu nama pemilik blog intanberlian ni ina..hihi..ingat kot nama intan..)sebab sy x pernah lak kena blog lambat loading nih..kecuali kalau kt luar hujan lebat..dh tentu line x berapa ok kan..
izz iizza izz iizza July 10, 2012
eh tapi sy selalu kalau masuk blog ina yg paling lambat kelur nak tahu apa x...headernya...yg lain dh ada..tengok header jer baru nk keluar sikit2..:)..tapi x selalu la...
iEdA iEdA July 10, 2012
Ok ajer akak..laju jer..kdg2 line tenet pon pngaruh jugak..hehe..blog ida lambat loading x akk??tkot jgk
sueshe sueshe July 10, 2012
hahahaha..ade ke org nak halau ina ngan batang penyapu..okla 2 kan..klu xbtau agaknye tuan blog pon xtau blog 2 loading dia lambat....aiyakkkkk..agaknye blog sy pon loading lmbt gak kot..
Cik Rongoks Cik Rongoks July 10, 2012
ika rase ok je. tak berat pon.huhu
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ July 10, 2012
setakat ni tak terasa lagi beratnye..hehehe
Nora Karim Nora Karim July 10, 2012
ha ah la... tak terpikir pulak pasal ni... kadang kita ni syok sendiri je nak masukkan macam2 widget... tapi lastnya org yang blogwalking yang tensen...

blog ina ok je loading... beberapa saat je...
QueeN TerataI QueeN TerataI July 10, 2012
so far ok jer.. hehehe.. kalau blog sya berat bgtau jela yer.. hehehe
Haryati Hamzah Haryati Hamzah July 10, 2012
bley je, sbb kdg2 kita pun tak tau, atleast bila diberitahu bley la kita perbaiki.
Izan Ishak Izan Ishak July 10, 2012
blog ina ni okay je loadingnya. blog kak izan berat tak?
nur anis nur anis July 10, 2012
blog akak ok je..takde masalah..kalau saya, saya tak kisah orang nak tegur..baru la kita sedar kan..:)
MamaEma MamaEma July 10, 2012
akak rasa okey jer...tapi tak tahulah akak punya...
azizah :) azizah :) July 10, 2012
laju je jijah loading blog akak.. besar gedabak boleh baca.. muahaha :p


kalau blog jijah berat gitau jugak tau kak..
9n0L4 9n0L4 July 10, 2012
kalau saya punye blog lambat loading, bgtau jugak ehhh. ina punye okey je kot. ;)
nanakimie nanakimie July 10, 2012
blog sis senang je bukak,sgt cepat loading,hee:)
Mama Adam Mama Adam July 10, 2012
laju je blog ni..

er... blog saya mcm mana? kalo slow bgtau ye... takut x perasan. al maklumlah, banyak gambar
deno deno July 10, 2012
dalam2 byk2 blog, blog akak paling laju loading! betul! deno tak tipu,senang je.... :)

blog deno berat tak akak?
Si Matatajam Si Matatajam July 11, 2012
Ntah la sebab M guna WiFi kat umah ini. So tak rasa berat nak bw sapa2 pun. Errr...kl my blog berat, gitau M yek. Tak tacing2 punya...
izan mama mia izan mama mia July 11, 2012
blog ina ok jer...nnt kalau dyg umah saya..cer timbang berat dia yer..saya nak tahu sangat nih..yer..
Masya Masya July 11, 2012
kalau blog kt berat bg tau yer...

so far ok jer.. blog ina ni.. kat rumah pun ok... xdelah lambat sgt...
fieda fieda July 11, 2012
blog ina mmg cepat terpampang...kak fieda punya tu camno..??kalau line teruk mcm sekarang ni tuan umah nk masuk umah sendiri pun susah ni..cer bagtau sikit...huhuhu
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 11, 2012
Berat ina tak berat...walaupun tenet lembab...Blog CR lembab jugak ke? nak tahu jugak...hihihi
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 11, 2012
xde berat sgt.....nnti kena pasang scroll tuk komen.senang skit mcm tu.:)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 12, 2012
blog ina antara paling cepat loading :)
anisalya anisalya July 13, 2012
okay je ina. cuma bila lined ah nyawa2 ikan baru la tak nak loading semua benda. blog akak berat tak?
PinkUmmi PinkUmmi July 27, 2012
ok je loading blog IB....tak berat pun