2 dalam 1.. (",)



Saya nak ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada u all... semoga kita semua dapat jalani ibadah puasa ni dengan sebaik2nya... (",) Hope saya dapat puasa penuh... Ohya, tak lupa jugak, saya nak minta maaf jika ada salah silap or terkasar bahasa ketika saya mencoretkan sesuatu di dalam entry saya.. (",)



Lagi satu, saya jugak nak ucapkan TERIMA KASIH dekat my dad sebab tunaikan hajat saya untuk makan ROJAK KATEH.. hihiii... U all tahu tak, saya memang nak sangat makan rojak kateh ni tapi tu la, dekat sini mana nak dapat kan.. dekat Terengganu ada lah... Dah lama saya bagitahu my dad, tapi tak sangka pulak yang my dad masih ingat... hehheh.. Alhamdulillah saya dikelilingi oleh family yang sentiasa berusaha tunaikan hajat saya.. ehheeh

Ohya, u all pernah makan or pernah dengar tak pasal ROJAK KATEH ni? Kalau u all nak tahu,rojak kateh ni kalau nak buat ambik masa yang lama tau... sebab nak kena bakar.. (",) Senang cakap, rojak ni dibuat dari kaki lembu atau dikenali dengan nama kateh... Kaki lembu tu kita bakar lepas tu buang kulit yang hangus dekat kaki tu untuk dapatkan urat2 dekat kaki tu.. Bila dah dapat urat2 tu, nak kena rebus pulak.. pendek kata banyak koje.. adehhhh... TAPI RASA DIA SANGAT2 SEDAP!!!.. Tak tahu nak cakap camne... sape orang Terengganu mesti tau kelazatannya... hihii.. Ohya, lidah lembu pun letak jugak tau... hehheheh

P/s : Alhamdulillah, kami dapat menyambut permulaan ramadhan di kampung bersama family.. (",)

{ 87 comments.. read them below or add one }

NugRuL SakuRa NugRuL SakuRa July 21, 2012
akak....selamat berpuasa...semoga di beri kesihatan yang baik utk menjalankan ibadah puasa pada tahun ini...aminn

p/s : kiss n hug utk alisha...hehehe :)
Marya Yusof Marya Yusof July 21, 2012
As salam IB,

Salam ramadhan Al Mubarak!

First time dgr rojak ni...sound interesting! Makanan exotic nih! :))

Akak pun sama ye kalau ade salah silap terkecil hati ke apa... maafkan akak ye IB :)))
Qasey Honey Qasey Honey July 21, 2012
slm ramadhan n slmt mjalani ibadah puasa yer buat Intan sekeluarga
lurun namzar lurun namzar July 21, 2012
mmg sedap, kak. bertambah2 makan.
Gen2Merah Gen2Merah July 21, 2012
sungguh menyelerakan... salam 1 Ramadhan mama alisha
azizah :) azizah :) July 21, 2012
selamat berpuasa gak kak!


alamak...tak makan la kaki lembu,lidah lembu semua.. ayoyo~
ieda ieda July 21, 2012
salam sahur dik

wahhh x menahan pagi2 tgk kateh nie ekkeke .. alhamdulillahh akhirnya merasa juga kan ;)
Mama Adam Mama Adam July 21, 2012
owh... urat kaki lembu... memang susah nak masak. saya suka sup....

rojak ni, tak pernah rasa la pulak :)

Selamat berpuasa :)
QasehnyaRania QasehnyaRania July 21, 2012
alhamdulillah dapt jga kan;)

xpenah dengaq atau makan
izan mama mia izan mama mia July 21, 2012
saya tak pernah makan...dann..
dr bahan yg ina cerita tu.....tak mungkin saya akan makan!!..maaflah ina,...hehehe..ni kira makanan org ganu yer sbb first time tahu...
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY July 21, 2012
Salam Ramadhan buat ina sekeluarga..

mmg x pernah mkn pun rojak kateh ni, ini 1st time dgr & lihat..

dkt sini kalau sup urat ketin pernah la dgr n mkn..
9n0L4 9n0L4 July 21, 2012
slmt pose ye. kite dok penoh pun mkn rojok kateh tu. huhu.
Joanna Yunus Joanna Yunus July 21, 2012
salam ramadhan dari akak sekeluarga...akak pun sama ye kalau akak pernah kecilkan hati ina, terkasar komen ke atau menayang gambar makan ke hehehehe akak minta maaf banyak2 ye ina..
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan July 21, 2012
selamat berpuasa :)

aiyak, nampak makanan pulak. hehe
eddy syrol eddy syrol July 21, 2012
rojak kateh itu kelihatan enak ye... lau pos boleh tak? ngeee

selamat mengimarahkan bulan ramadhan (~_~)
shahdiana shahdiana July 21, 2012
banyak betoi mengidamnya mak buyung ni...tapi semuanya tertunai kan....selamat berpuasa ina...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 21, 2012
rojak kateh tu..mcm sedap.....haha
suhaina laui. suhaina laui. July 21, 2012
mablessssss...slmt berpuasa ina ;)
Cik Nur Cik Nur July 21, 2012
gambar tu rojak kateh ek..? pertama kali tgk dan dengar ni..ingtkan sup daging tadi..:)

selamat berpuasa.. :)
Zie Zie July 21, 2012
selmt berpuasa, semoga dpt berpuasa penuh,
tak pernh dgar, tpi tahulh kki lmbu tu boleh mkn.
Pondok Usang Pondok Usang July 21, 2012
Salam Ramadhan dan selamat berpuasa sahabat... =)
teratak hati teratak hati July 21, 2012
Camane rojak kateh tu..tk pernah dengar pun..selamat berpuasa ye..
aquagugurl aquagugurl July 21, 2012
Salam Ramadhan intan n famili..1st time dengar nama makanan ni..
shida'R shida'R July 22, 2012
alahaii sya xtau pun rojak katehh rojak buah tahu la...pelik2 akak mgidam hehee...alhmdllah smua tertunai hehee...

selamat berpuasa kaka ;)
LYAfrina LYAfrina July 22, 2012
salam ramadhan buat intan n family..

slurrppp..rojak kateh mmg sedak
anisalya anisalya July 22, 2012
selamat berpuasa ye ina. sama la. time akak preganant ada je yg sbua nak tunaikan bila tahu nak mkn itu dan ina. biasanya ebnda senang nak dapat je.
the malay male the malay male July 22, 2012
tak sama macam urat keting ya
Ummi Iman Ummi Iman July 22, 2012
Baru tau rojak kateh. Tp urat kaki lembu ni mmg sedap :)
Selamat berpuasa ina.
jemarisuri jemarisuri July 22, 2012
slmt berposa ib...js pun pernah cuba @ psr batu 6...^^
eita eita July 22, 2012
selamat berpuasa...

kat dungun ada satu tempat yang jual rojak kateh..
rasa dia memang takleh lawan mana2 tempat yang jual rojak kateh..
sedap tak terkata..
adyna adyna July 22, 2012
tak pernah makan pun walaupun pernah dok kat tok jembal :)
Tihara Tihara July 22, 2012
biasa dengar tp tk pernah try..dia panggil rojak eh..selamat berpuasa :)
Cik Rongoks Cik Rongoks July 22, 2012
pemenang segmen kad raya dah diumumkan :)

http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/07/pemenang-segmen-kad-raya.html
ummi_norseha ummi_norseha July 22, 2012
mesti sedapkn...x pernh mncuba,insyaallah blh merasa bl pg ke Terengganu rmh saudara nnti...
Si Matatajam Si Matatajam July 22, 2012
Selamat berpuasa... First time M tau tentang rojak ni
~Sweet Honesty~ ~Sweet Honesty~ July 22, 2012
nama macam pelik je erk.. nmpak pun agak menyelerekan..kt sabah xdop pla rojak kateh ne..
deno deno July 22, 2012
akak!!! selamat berpuasa akak... maaf ye kak lama sgt deno tak dtg sini.. final sem ni mmg sgt sibuk, tak online pun.. tapi hari ni teringat akak, mesti ada cerita best2 dari akak, jadi deno singgah la kejap sini... hihi :)

haaaa... deno pun tahu rojak kateh ni.. tok deno selalu buat! mmg best kan akak? pakcik deno dari kuantan ada balik jumaat baru ni, dia beli 13 bungkus rojak kateh utk bwk balik kuantan.. katanya kat sana xde jual.. hihi... akak tak balik ganu ke kak? hihi.. :)
ummiarissa ummiarissa July 22, 2012
oh tak makanlah saya...dengar pun dah takut he he he...tengok rupa pun atkut jugak...he he he

selamat berpuasa ye..
KaiZeN KaiZeN July 22, 2012
memang best gler rojak kateh ni..cicah keropok best..
Anum Shukri Anum Shukri July 22, 2012
Sedap tu..nama dia macam x pernah dengar..mayb pernah rasa..sbb mungkin kat klate nama dia lain kot..
Gen2Merah Gen2Merah July 23, 2012
selamat berpuasa kak Intan dan alisya...
TiranaAduka TiranaAduka July 23, 2012
salam intan

selamat berpuasa :)
Mrs Lurve Mrs Lurve July 23, 2012
oh..sy suka mkn kaki lembu tue, mcm tue jgk la wat..bakar dulu dgn arang smpai hangus..pastu2 kikis seme, mcm yg awak ckp tue..tp masih pgl sup jugak..memg ohsemm..sgt sedap!!
Masya Masya July 23, 2012
assalamualaikummm...

salam ramadhan dah 3 hari puasa ...

saya pertama kali dgr nama rojak ni tau ....

memang tak pernah makan ...
Saleha Saleha July 23, 2012
Sedapnya.. buat kita terliurje.. waaaaaaaa rasa macam nak blk trg sekarangje..

ina, saya sek rendah pengkalan berangan, marang
sekolah menengah - Kolej Sains Pendidikan Islam terengganu (Kospint)

Kg ina katne? permin jaya cendering ke?
...sWeeT uMi... ...sWeeT uMi... July 23, 2012
dari segi gambaran yg diberi conpom shedap sgt kan...nikmat bila mkn sbb nak usahakan masakkan kateh tu yang byk koje nye hehehe...slmt berpuasa ye (^_^)
Momma AA Momma AA July 23, 2012
nampak cam sup ekor.. mesti sedap kann.. momma x pernah try rojak kateh ni.. :) baru first time dgr n tgk..
ros_reeza ros_reeza July 23, 2012
Selamat berpuasa Kak :)

Tak pernah dengar n rasa lagi makanan ni..

*best kan dapat berpuasa dengan keluarga :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 23, 2012
alhamdulillah..lepas ibu mengidam..
cma xpernah mkn rojak ni..dan pestime jugak dgr namanye..

err.. rasenye mmg cma xmkn kut..

selamat berpuasa buat kak intan sekeluarga ya.. :)
anitadiana anitadiana July 23, 2012
selamat perpuasa ina...kalu kak ita ne panggil sup tapak kasut sedapnya..kalu along ita buat aje kak ita makan..coz along buat bersihnya...
Wanieys Wanieys July 23, 2012
selamat berpuasa utk kak ina & keluarga...rojak tu xpenah mkn lg eheee...wani pun sm mnta maaf klu ada slh silap dekat kak ina :))
mama aryan mama aryan July 23, 2012
penah dengar je,makan memang tak penah la..hehe
anisalya anisalya July 23, 2012
penyakit M lagikah?
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 23, 2012
pasnie baby mesti kuar perut dengan senang hati sbb mkn sik besh2..nurul serius mmg tak pernah makan rojak kateh2..
nur anis nur anis July 23, 2012
saya dah buat muka pelik dah tengok nama rojak kateh ni..huhu..kaki lembu rupanya..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana July 23, 2012
yang tu menu feveret en hubby bila balik kg tu!
lynn kamarul lynn kamarul July 23, 2012
selmat berpuasa ina.. adoyai tekak sy mcm rasa pelik kot mkn rojak kateh ni. mungkin sebab tak pernah mkn kot
ayut ayut July 23, 2012
alhamdulillah..kak ina dpt mkn jgk :) slmt menjalani ibadah puasa kak ina dan family.alisha,jgn lupa puasa tau.hihihi :)
syiela syiela July 23, 2012
tak pernah rasa la pulak

selamat menjalani ibadah puasa buat ina sekeluarga
MamaEma MamaEma July 23, 2012
oh, sedapnya... selamat menyambut bulan puasa ina...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 23, 2012
Tak pernah makan walaupun orang ganu huhuhu
Cik Nur Cik Nur July 23, 2012
nur dekat taiping.. :)
taiping dgn parit buntar xjauh.. :)
Aju Mohit Aju Mohit July 23, 2012
Tak bleh tahan tgk itu rojak, sib bek tak pregnant hihihi
Jaa Jaa July 23, 2012
huuh...k.ja selain daging suma x mkn...
Falsya Falsya July 23, 2012
selamat berpuasa ina!!!..;)
izz iizza izz iizza July 23, 2012
x pernah dengar la nama rojak ni..makan pun x pernah..

selamat berpuasa ina..salam ramadhan ya..:)
eB eB July 23, 2012
unikkkkkkkkkkkkkkkknyer ...
rs cam stg kering tuh ke?
Nora Karim Nora Karim July 23, 2012
alamak... saya mmg tak makan menda2 yang ian sebut tu... huhuhu so tak dapat membayangkan kesedapan yang ina describe tu... apapun salam ramadhan... hehee
Yumida Yumida July 24, 2012
sedap je...tringin pulak nk cuba..kt sini xde...
alhamduliallah..keinginan utk menikmati keteh dh tercapai..
sronoknye berbuka bersama family..meriah
misshannajr misshannajr July 24, 2012
tak penah langsung dengar nama rojak kateh ni..tp proses2 semua tu pernah tgk hehe..mungkin buat benda lain kot bukan rojak..
Si Matatajam Si Matatajam July 24, 2012
Jln2 jenguk berlian....lama tak hapdet.... Rindu plak...
Kakzakie Kakzakie July 24, 2012
Intan tak jelaskan cara selengkapnya. Dah bakar, rebus lepas tu masak sup atau kuah dia tu macam mana cara buat dia. Tak apa lepas ni mana tahu ada kot kalau kakak google. Nak juga kakak tahu...
zachflazz zachflazz July 24, 2012
selamat pose ya Intan. semoga sihat selalu dan bahkan menyihatkanmu selalu. tak ada yang menghalangi niat untuk puasa, ini bahkan akan menyihatkan generasi yang tengah dikandung.
moohon maaf lahir dan batin.
(Lizz)   http://www.mummycute.com/ (Lizz) http://www.mummycute.com/ July 24, 2012
Selamat Berpuasa...erm sedap pulak nengok rojak katih ni walaupun tak pernah makan...
Saleha Saleha July 24, 2012
panggil Ha ke leha ke tak kisahlah.. saya duk marang tapi dah beli rumah dekat permin jaya cendering.. mungkin penah nampak ina kat cendering kot sbb mcm familiarjer muka ina ni
Penyuluh Perikanan Penyuluh Perikanan July 24, 2012
silaturahmi ramadlon
salam canals dan
follow 1533,
pleas follow back
✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ ✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ July 24, 2012
wah... tengok gambaqpun dah xsangga dah tingin... aish.. tengok pulak waktu pukui2 lebih camni (^___^) hohoho
Errah Errah July 24, 2012
sedapnye rojok kateh...terliur ngak2 nih..haha
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 24, 2012
nampak sedap, tapi LIDAH LEMBU?? alamak !
nanakimie nanakimie July 24, 2012
xpenah dgr..huhu..tapi yg bakar2 kaki lembu nana pnah tgk..tgk dr jaohjela org bakar
Puan Kutu Puan Kutu July 25, 2012
Selamat menyambut puasa ibu alisha sekeluarga..:)

sedap ekk sy nie spesis yg tak reti nk mkn benda pelik2.kaki lembu n lidah lembu mmg tak arr.hehe..
Myra Jay Myra Jay July 25, 2012
1st time dengaq nama rojak ni :)
Tp bila baca Ina cerita proses penghasilan terus rasa nak makan jugak; )
Myra Jay Myra Jay July 25, 2012
Sekali tengok rojak ni nampak macam sup kaki pun ada ;)
Izan Ishak Izan Ishak July 26, 2012
selamat berpuasa juga ye ina!

pestime juga tau pasal rojak kateh ni...