Jari Alisha berdarah?...



Tangan Alisha berdarah sebab kena pen dakwat merah... hihii.. Ini cerita minggu lepaslah... dia pergi conteng jari2 dia tu.. lepas dah conteng tu pandai pulak dia pergi tarik tangan saya ajak masuk bilik mandi.. hihii... Nak tahu kenapa??

Sebabnya si alisha nak basuh tangan dia.. hahahha.. Dia ingat cuci dengan air tu boleh hilang agaknya.. hehehhe... Sian pulak saya tengok.. nampak macam muka alisha risau tengok tangan dia jadi macam tu... tapi yang saya terpikir tu, dia tahu pulak yang warna merah tu darah ek.. heheh

Yela, padahal selama ni dia conteng jugak anggota badan dia tu, tapi guna pen hitam or biru, takda pulak ajak cuci... tapi kali ni, bila conteng guna pen merah... beria mengajak.. siap 2 kali ajak.. tak puas hati selagi tak hilang... hahahhahha... Lepas saya explain barulah dia ok.... muahahhaha

P/s : Sorry sebab belum balas jejak u all, malam semalam tak sempat.... sekarang ni saya dah tidur awai... penat..

P/s : Petang ni saya balik Chemor so, hari ni busy sikit sebab banyak kerja rumah nak kene settle sebelum balik Chemor... isnin baru ada dekat Sungai Petani

P/s : kesimpulannya, jika saya tak habis balas jejak u all hari ni... sorry sangat2 tau... akan di balas cuma cepat or lambat je.. 

{ 45 comments.. read them below or add one }

Mira Adzlia Mira Adzlia July 19, 2012
aish..igt luke btol2 td..hehe...dakwat pen rupenye...sme la ngn sy wktu sek...wlupun da sek mngh mase tu, mmg pnuh ngn dkwt pen la..ngn liquid yg melekat...adeh...mmg la sgt cumut..hehe
fieda fieda July 19, 2012
hihi..tau plk dia tu warna merah darah dan mesti kena cuci..tau takut....
QasehnyaRania QasehnyaRania July 19, 2012
mornink :)

suspens je tadi,ingatkan betol2 darah ..hihihi
ciksu tertipu sudah dengan alisha :)
Nor Idayu Abd Rahman Nor Idayu Abd Rahman July 19, 2012
Ingat betul2 tadi.. Adoi...
Wanieys Wanieys July 19, 2012
eh pandainya alisha ingat darah kat jari dia..hihihi kelakar la alisha ni gud girl.....kak ina blk chemor take care yer...nanti rindu la kat kak ina dgn alisha hikhik
syawalsimpsons syawalsimpsons July 19, 2012
take ur time ina...takpe....
fazitaismail fazitaismail July 19, 2012
ohhh terkejut lak tgok tgan alisya tu..bila baca n3 baru ler paham..ingatkan betul2 berdarah td..haha
adyna adyna July 19, 2012
pasni conteng dinding lak :)
fiza fiza July 19, 2012
Hehehe...alisha nampak pelik kot sbb warna pen tu mcm darah.

Tak per, take your time.

Selamat berpuasa utk ina & family.
Joanna Yunus Joanna Yunus July 19, 2012
hehehehe.... sumaiyyah dulu siap nangis, lepas tu sampai tersedu2 nangis...ayah dia balik kerja cepat ngadu tunjuk tangan dia....
Nida Mohd Nida Mohd July 19, 2012
hahaha..mesti cuak je alisha bila tengok jari dia macam berdarah tu kan..kelakar kalo tengok muka budak-budak tengah cuak..hehe
eita eita July 19, 2012
budak2 kan...pantang jupe pen..mesti nak menconteng...
Rai Rai July 19, 2012
hehehe..tau panic dia..jenuh la ibu alisha menyental macam ni..

semoga perjalanan intan selamat.. take care ye..
nn lylyn nn lylyn July 19, 2012
alo cian die xleh hilang conteng tu ^^
hmmm saya pun klo busy akan lawat komen2 ari lain...
CikPuan Ira CikPuan Ira July 19, 2012
buat tekejut mak..ingt darah btol2. ;)

http://kamiboolat.blogspot.com
Jaa Jaa July 19, 2012
hehe..alisha takut tangan dia berdarah la tu...
syiela syiela July 19, 2012
tau takut ye alisha.. hehehhehe
anisalya anisalya July 19, 2012
tak apa. family first.
Mama Adam Mama Adam July 19, 2012
hihihihi... ingatkan alisha main pisau tadi :)

nasib baik pen aje....
Aju Mohit Aju Mohit July 19, 2012
Hehehe ingatkan ngapelah jari si comel ni tadi, takpela Ina, paham ngape tido awal penat kan ngandung ni, wah nak Balik chemor ye seronoknya!!!
Mama Adam Mama Adam July 19, 2012
saya lom lagi... adam pakai gelas kaca, tapi pinggan plastik. tak berani nak kasi pinggan kaca
Cik Nur Cik Nur July 19, 2012
hihihi..mgkin alisha tgk lain mcm je warna kat jari tu, sbb tu dia risau..sebelum ni warna hitam dan biru..hihihihi...

hati2 ye kak...
Cik Rongoks Cik Rongoks July 19, 2012
kelakar la Alisha nie ^^
Deq's Qienz Deq's Qienz July 19, 2012
ehh ingat betul² saspen jew..hehee
lynn kamarul lynn kamarul July 19, 2012
pndainya alisha ni. heheh mindset kt pun kadang2 bila tgk merah mesti fikir darah. hehe =) bijak 2. tp yg paling best alisha ni mmg sua mencoteng eh. sampai ngan tgn2 pun dia berkarya.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 19, 2012
uihh...ingtkan darah betul~~

alisha2..ade2 saje..hihihi.. :)
nur anis nur anis July 19, 2012
hihi...ingat darah ye dia...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 19, 2012
ingatkan betul berdarah tadi hihihi rupanya kaler pen merah ya..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 19, 2012
boleh la belanja ne nanti :)
Izan Ishak Izan Ishak July 19, 2012
mesti alisha tak suka tgk jarinya merah2 gitu. tu yg nak cuci cepat2 tu...
ieda ieda July 19, 2012
ekekek dia ingatkan darah lah tuu , sbb merah kan ..
cerdik alisha nie ekke ;)
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 19, 2012
Alisha yg comel dan bijak!!!!
Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 19, 2012
balik sambut ramadhan di kg ek? bestnya...
nanakimie nanakimie July 19, 2012
ololo alisha ni,hee..isau dia ye...^-^
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 20, 2012
1st time guna kaler merah ea.. Terkejut dia. :p
shida'R shida'R July 20, 2012
adoii men pen rupanya budakk alisha nih hehee..sama cam ank buah sya...huhu
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY July 21, 2012
Hahhaha..igtkan betul2 berdarah td..
rupanye sbb conteng dgn pen dakwat merah..huhu
deno deno July 22, 2012
budak2 mmg suka conteng2... adam khaleef pun sama... hari tu habis kaki hitam sbb conteng ngan pen hitam... hihik :)
9n0L4 9n0L4 July 23, 2012
hihi. same klaka dgn anak ehhh. byk pulak p/s nyeeeee. :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 23, 2012
dia semakin besar taudah pk.kan namanya alishya nie yang bijak pandai?hehe
izz iizza izz iizza July 23, 2012
sama la kita ina..sy pun baru hari ni ada kesempatan nk ngadap lappy..

pandai alisha ni..tau takut tangan dh warna merah..hihi
Puan Kutu Puan Kutu July 25, 2012
msti comel je muka alisha bila ajak pegi bilik air.pastu muka berkerut sbb 'darah' tak hilang dekat tangan dia.hehe