Kerana air tropicana twister...


Masa kami di RESTAURANT MALIKA OF SABA tu, Alisha merajuk tau u all.. kami nak makan pun susah.. puncanya pasal Alisha nak AIR TROPICANA TWISTER tapi my dear tak bagi.. Lepas tu, mulalah kami nak makan pun tak boleh... meragam..

Sampai my dad terpaksa bawak alisha keluar lah dari restoran tu.. Lepas tu, saya tanyalah my dear... kenapa Alisha menangis.. my dear cakaplah alisha menangis sebab dia nak air dalam peti ais.. tapi my dear tak bagi sebab ingat alisha nak air yang bergas... Yap, dalam peti ais tu semuanya bergas kecuali air TROPICANA... Alahaiiii... Saya pun terus pergi ambik alisha dari my dad & bawak alisha masuk restoran tu semula.. Saya pun apa lagi, terus pergi dekat peti ais & tanya dia, apa yang dia nak... Terus alisha ambik air tropicana twister.. hihii

Akhirnya dapatlah kami makan dengan aman.. heheh... Saya memang tak sampai hati tak nak bagi alisha air tu sebabnya Alisha selama ni, dia tak pernah mintak mainan, normally dia hanya mintak makanan or minuman.. so, kalau dia nak, bagi je la... benda makan.. kang balik rumah teringat2 pulak.. hihii.. 

Alaa u all, bukannya habis pun alisha minum air tu... sekadar dia nak merasa je.. lagipun air tu manis.. memang kami sendiri tak galakkan sangat alisha minum air macam tu kecuali dicampur dengan air masak pulak bagi kurang manis.. (",)


{ 48 comments.. read them below or add one }

Anum Shukri Anum Shukri July 09, 2012
Sama macam Aisyah..pergi mana2 tak pernah mintak belikan mainan..yang dia minta makanan n minuman jer..
Myra Jay Myra Jay July 09, 2012
Pandai pulak dia memilih air yang tak bergas ye sayang..heheee
laskar pelangi laskar pelangi July 09, 2012
Nasib baik dia mintak air tropicana..Kalau mintak air bergas..bahaya gak kan. Eheee
emma emma July 09, 2012
Nasib baik Alisha senyap bile dh dpt air tu =)Yela, die nk merase je kn..

Kdg2 ank meragam time nk mkn, tensi je rase nye..Lagi2 baru blk keje+penat.. Tapi tahan je perasaan.Huhu..
Unknown Unknown July 09, 2012
suka juga air tu, tapi kena tambah air..so sweet sgt kan... napa alisya xnk mkn nasi arab?
izz iizza izz iizza July 09, 2012
sian dia nak sangat la tu kan sampai nangis-nangis..:)

bagi sekali sekala air camni xper jgn selalu..memang x elok untuk anak-anak kecil sbb terlalu manis..
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ July 09, 2012
nieza kalau beli air botol or juice...biasenye separuh mesti letak air kosong.... dah jadi habit...en hubby yang mulakan..alih-alih skang ni satu family macam tu... Rania pon tak kan habis minum air yang terlampau manis kecuali letak air masak separuh ^^
mama lynn mama lynn July 09, 2012
suka jugak tp jarang2 minum. utk anak kecik x sure la sesuai r tak
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief July 09, 2012
tropicana sedap...hihi tercapai gak hajat alisha nak merasa air tu....alisha kan gud girl bukan nak minum air gas pun kan sayang hikhikhik
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 09, 2012
oooh, ingatkan kenapa tadia dia merajuk. tapi baguslah Alisha merengek nak minuman, kalau mainan, Yana pun tak bagi.. takut nanti dia terbiasa kan. Main nye cuma berapa ketika je..
Madam iEeDaZ Madam iEeDaZ July 09, 2012
encik asben kite suke sgt air tropicana oren ni...mmg selalu beli la..hehe
Unknown Unknown July 09, 2012
air tropicana ni ok ape.. sekali sekala tak pelah sis..nak rasa cikit pon kan..
Deq's Qienz Deq's Qienz July 09, 2012
sedapnya..sy suke jugakk..hehe
windunya gan ibu alisha..hehee
nazayiena nazayiena July 09, 2012
Siannya dgn Alisha,nasib baik ibunya belikan....
syiela syiela July 09, 2012
untuk anak2 mmg kena tambah air sikit sebab terlalu manis tapi kalau akak hmmmm sedap je ^_^
Mimie Mimie July 09, 2012
feberet PU nih....
sal ya sal ya July 09, 2012
macam kak ngah. dia tak mintak mainan tapi mintak makanan je. mmg tak sampai nak tolak apa yang dia mintak.
ecadwinkyasha ecadwinkyasha July 09, 2012
tropiciana tu mmg sedap dan manis sgt..kena tmbh air dlu...eca pun suka makan
Miss N™ Miss N™ July 09, 2012
alololo..pandai alisha merajuk ye.. :)
Unknown Unknown July 09, 2012
akak makan air ni lam pantang bagi mudah berak, hehehe ganti buag oren,

kambing nak bagi baby sihat, dan kurangkan sakit kuning tu, supaya kulit baby pun cantik..
akak pun ada org bagitau.. sebelum ni tak tau pun..
CtAyue CtAyue July 09, 2012
air tu mmg sedap...hehe..yelah kalau anak minta makan, memang belikan je kan...
ajumohit ajumohit July 09, 2012
hhhe siannya alisha, ingatkan nak air bergas tadi ye..

ina, akak nak mintak tolong boleh? bila ina update entry terkini, mintak selitkan di entry tu, mintak kawan2 blog update link akak dari www.ajumohit.com kepada http://ajumohit.com/feed.

tak buat entry khas untuk akak pon takpe, cume selitkan di bawah post entry tu boleh tak? dah seminggu masalah ni timbul, seminggu jugak akak update blog tapi tak appear kat blog kengkawan. mintak tolong boleh ye.

new link akak

http://ajumohit.com/feed

tq
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ July 09, 2012
Air yg wajib beli klu g soping! :D
emarieys emarieys July 09, 2012
hanya ibu yang memahami..
zachflazz zachflazz July 09, 2012
alisha merajuk tropicana twister tu...
hehe, iyalah, segarnya bukan kepalang bukan. pintarnya kau Alisha..
ajumohit ajumohit July 09, 2012
ina, nnti tgk ye, kalau akak update entry terkini, kat bloglist ina update tak ye, tapi tukar dulu ke http://www.ajumohit.com/feed
lah ye ina, tq ina, sayang ina ketat2
royansableng royansableng July 09, 2012
nice blog

visit back ya
iEdA iEdA July 09, 2012
sempat alisha merajuk yea..hehe...ida x mnum air tropicana 2 sbb manis + masam..mmg x mmpu nk telah lah jwbnyer..hehe
msredcheesecake msredcheesecake July 09, 2012
kalau anak2 minta makan mmg susah nak tolak, kesian... pandai2 la kita kurangkan makanan yg tak berapa elok tu...
Unknown Unknown July 09, 2012
Sodap air tu... Mintak sket hihihi

^_^
TiranaAduka TiranaAduka July 09, 2012
dah nak masuk waktu berbuka puasa nie....leh beli..agak agak sempat tak
ummi_norseha ummi_norseha July 09, 2012
ank2 biasalh bila x bg mulalh merajuk bila dh dpt x hbis pun..diorg nie kdg2 suka merasa benda2 yg baru...sm cm si kmbar..:)
AnonymousAnonymous July 09, 2012
ala ciannya ngan alisha...tp air tu mmg sedap...hihi
Unknown Unknown July 09, 2012
hurmmm memang kita x sampai ati tgk anak2 merengek nie .. kalau merengek nak kan benda2 yg logik ok layie .. yg kena nak bukan2 tuu kalau akk punn x layan ekkee

alisya gud gurl kan ;)
ida =) ida =) July 09, 2012
Sesekali, xpe. Lgpun, dh dia takat merasa aje. MA pun, kalo minum, campur air masak
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 09, 2012
sedap air tu..blh kunyah2 sari dia..

ehehe...sian alisha..nasib bek ibu tolong..:)
Liyana Anuar Liyana Anuar July 09, 2012
bagus lah didik anak dari kecik kan~ :)

air tu mmg tak elok sangat pun sebab banyak gula & perasa kan~
Unknown Unknown July 09, 2012
KALAU CUACA PANAS,PEKENA AIR NI..FUHHH,SEDAP..^_^
Nora Karim Nora Karim July 10, 2012
ala... kesian alisha... saya kalau anak2 minta makanan or minuman saya bagi je... sebab nanti depa terliur pulak... sama je macam kita... kalau tetiba teringat nak makan burger tepi jalan... selagi tak beli... terkecur2 air liur... bila dah dpt.. ok la... heheh
Si Matatajam Si Matatajam July 10, 2012
Dulu M pun addicted ngan tropicana twister tu.. Skang dah kurang kan sb manis.. Baguihnya Alisha tak pernah minta mainan...
 Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 10, 2012
pandai sudah alisha mintak2 ni.. tapi mitak makanan dan minuman ok je bg saya. Tak tengok lagi Naim macam mana, jumpa belon nk belon, jumpa toys nk toys, jumpa makanan mesti nk makanan. jumpa aiskrim lagi lah, berguling2...
shahdiana shahdiana July 10, 2012
kalo anak kita macam-macam di mintak nya...cukup full packege...
Masya Masya July 10, 2012
air twister ni memang manis sikit.. selalu minum memang tambah air kosong.. kalau tak rasanya macam melekat² kat tekak....
Cikrosecute Cikrosecute July 11, 2012
kesian alsha...abahya taknak kasi ...beli air tue hihihi
Mommy_ima Mommy_ima July 12, 2012
alisha merajuk boleh pujuk xpe.dapat je air twister, terus ok. my kids, kalau merajuk, terus meragam..aisehh...