Port Alisha ketika mula2 nak tidur.. (^_^)

Setiap hari kalau Alisha nak tidur... Saya akan baringkan Alisha atas lengan saya.. kiranya kepala Alisha tu akan berada atas lengan + bahu saya.. Manakala tangan & kaki dia pulak akan peluk saya.. (",).. Emmm tiba2 pulak saya terpikir.. agaknya sebab tu lah yang kami 2 beranak ni rapat kot... sentiasa je ala2 nak bermanja.. hahhah.. *uweeekkk

Tapi kan u all.. sekejap je kepala Alisha akan berada atas lengan + bahu saya tu.. lepas tu, bila dia dah rasa yang diri dia tu dah agak2 nak terlena.. terus dia turunkan kepala dia dari lengan + bahu saya tu.. Akhirnya kedudukan kepala Alisha di bawah ketiak saya.. muahhahhahhah....

Suka betoi alisha ni tidur bawah ketiak ibu dia.. ekekkekkek.. Banyak2 port, itu yang jadi pilihan... muahahhahah... Kalau tak silap saya, kalau yang jenis tidur bawah ketiak ibu ni, mesti dia rapat dengan ibu dia kan... (",) 

Tapi hakikatnya memang saya nak Alisha & adik2nya rapat dengan saya pun.. sebab target saya, bila alisha & adik2nya dah besar nanti.. kami bukan je ibu & anak tapi jugak sebagai kawan baik... Saya nak tahu apa je masalah or cerita alisha & adik2nya.. tak kiralah personal or tak.. ceritakan dekat saya.. sebab bagi saya, parent kita adalah orang yang terbaik untuk simpan segala rahsia kita... Lepas kahwin barulah parent + husband pulak... hihii..Lagi satu, saya rasa macam sweet sesangat bila ibu & anak ni rapat... boleh pergi shopping bersama.. keluar bersama.. alahaiii.. (^_^) *kang dah jauh terberangan... kikikikii


Port Alisha ketika mula2 nak tidur.. (^_^)

{ 69 comments.. read them below or add one }

pinky pinky July 13, 2012
huhuhuhu.... semua mengharapkan mcm tu... mg pa yg Intan nak tercapai...=)
adyna adyna July 13, 2012
tiap anak2 ada cr berbeza..adib lak nak gosok2 lengan ibu dia..amni pegang lengan dah cukup :)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 13, 2012
hihi.. ni baru betul2 bawah ketiak ibu...
nanti adik alisha dah lahir, kanan kiri penuh duk bawah ketiak.. :)
MamaEma MamaEma July 13, 2012
ketiak ibu wangi tak alisha?hehehhe
...sWeeT uMi... ...sWeeT uMi... July 13, 2012
sweet je rasa bila baca entry ni...hehehe..cam umi gak kot, time nawfal nak tido mmg posisinya camtu, then bila dah betul2 tido, posisi tido bertukar ...lintang pukang atas katil ekekeke...
lynn kamarul lynn kamarul July 13, 2012
sweet je ibu dia ni. best je impian ina tu. nak kata jeles, yup... cos sy tak penah dapat rasa nikmat jadi ibu kandung lg. hehe sedih lak rasa mood pagi2 ni
QueeN TerataI QueeN TerataI July 13, 2012
setiap ibu pun inginkan keadaan yg sama kan.. anak2 rapat dgn ibu tp pd sya biarlah anak2 rapat dgn kedua ibubapanya.. sekurang2nya tidak berharap pada seorg ajer..
zachflazz zachflazz July 13, 2012
memang pola interaksi ibu-anak sekarang lebih seperti kawan. jadi hambatan komunikasi seharusnya, secara ideal, tidak ada lagi. bravo alisha, kawan baik sang mama.
syawalsimpsons syawalsimpsons July 13, 2012
eye la...sue pon ada harapan gitu bila syawal mula dalam peyot lagi...nak jadi BFF demo...termasuk la yang sekarang ni...tp port alisha..sangat2 la sama ngan syawal...sangat2 sama...gayo pon sama
ros_reeza ros_reeza July 13, 2012
hehhe.. betul tu ketiak emak la tempat paling best nak tido :)nyenyak je tido, rasa selamat...
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 13, 2012
dpt bau ketiak mama baru leh tido yer alisha..hehe
fiza fiza July 13, 2012
Best agaknya tido bawah ketiak ibu nih ☺☺
PinkUmmi PinkUmmi July 13, 2012
cara Alisha tido sme mcm Aina tido..mseti nak tidur atas tgn PU...kalo tak xleh tido..pastu siap peluk lagi..memg sweet je kan...memg di akui Aina rapat ngan PU..hehehe
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 13, 2012
baguslah macam tu kan kak.. Seronok je dapat kelaur macma adik dan kakak nanti :)
sueshe sueshe July 13, 2012
betul 2..lebih2 lagi anak yg menyusu badan..bertambah2 rapatkan??hhu..xsabo nak tunggu aina beso..:)
aimi aimi July 13, 2012
untung alisha dpt ibu cm akk =)
ayut ayut July 13, 2012
best2..klu alisha dh bsar nnt leh g shopping sesame gan ibu ye.. sape lg nk syg dan disyg kan :)
shida'R shida'R July 13, 2012
xberangan lah sis..xlama je tu hehee ^_^ kire mghitung hari jerhh hehee..
Nora Karim Nora Karim July 13, 2012
betul.. betul.. saya pun harap sangat anak2 akan jadikan saya kawan baik mereka... InsyaAllah... amin...
Falsya Falsya July 13, 2012
mudah2an berkekelan keakraban ina ngan anak2 smp bile2..;D
Masya Masya July 13, 2012
hihihihi.. insyaallah.. mule2 berangan nnt jadi kenyataan...
Mira Adzlia Mira Adzlia July 13, 2012
yup..mmg best klu anak & ibu jd kwn bek...sy & mama sy mmg mcm besfren..tmbh2 mama sy nmpk mude gitu..mngkin sbb ank nye cm agk cumut ckit kot..tu yg org xpcaye sy nih anak beliau....hihihi....byk pkare sy kongsi ngan mama sy...byk yg rahsia juge...hihi....tmsuk lah hal ati & perasaan...yg pnting, ibu mst sporting & supportive :)
azizah :) azizah :) July 13, 2012
betul.. anggap je ibu sebagai kawan n bila besar nanti dia akan rasa yakin untuk bercerita hal peribadi dgn kita.. tu peranan sebagai ibu kan.. takutkan bila anak2 kurang kasihsyg..macam2 leh jadi..huuhu
ShimaSalleh ShimaSalleh July 13, 2012
abg aqil tido kat ketiak ayah... klu dgn shima dia tido pegang kaki hihihi... mmg cari syurga betol lah hahahaha
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 13, 2012
sweetnye ibu ngan alisha ni..
anak2 cma sorang tido kiri sorang tido kanan...tp xde la peluk2 cenggitu..

jelessss... ^^_
izan mama mia izan mama mia July 13, 2012
ina..kalau keluar,..kami pakai bj sedondon..hahah..kan best...mia pun sama dl tapi...sekarang saya dh renggangkan...supaya dia dpt tido sendiri...dulu, saya pun suka tido bawah ketiak arwah mak saya....hiih
pena rozie pena rozie July 13, 2012
Same gan en aiman kalau x dpt meniarap atas lengan, atas betis kaki pun jadi...
Cik Nur Cik Nur July 13, 2012
nur dgn mak nur..mmg mcm kawan...
mmg rapat..dan segala apa cerita nur bagitahu mak..

kalau pergi kemana2 nur dgn mak mmg jalan gila2..sebab kami berdua je perempuan dalam umah.hihi
anisalya anisalya July 13, 2012
setuju sgt. suka kalau dah besar anak2 ni nak berkongsi cerita dgn kita kan...
anitadiana anitadiana July 13, 2012
arisya pun sama ina..siap cakap sayang mama...bila mama pusing ke peluk papa...mesti arisya akan menyibuk duk kat tengah-tengah sambil..marah papanya cakap papa sebuk..tepi lah....kelakar tengok...arisya yg sebuk..boleh marah org lain lak...
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa July 13, 2012
betul tukn...bhagianya kalu anak2 ngan kita akan rapat mcm kawan smpai bila2 :)
teratak hati teratak hati July 13, 2012
Mmg sweet la..ank pempuan plk tu..dh bsar jdi kwn memasak,brjlan..best kan..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 13, 2012
memang sweetkan.?insyaallah nurulpun nak anak2 nurul anggap nurul super mak,bestfrend..harap Allah permudahkan segalanya
Haryati Hamzah Haryati Hamzah July 13, 2012
Mcm anak yati gak lah alisha tido..mst nak cr lengan gak..
Si Matatajam Si Matatajam July 13, 2012
Khalish pun manja sangat...
Zie Zie July 13, 2012
tak pa berangan tk kena bayar pun... Tp lmbt lg tu.. Hehe emm dania pun walaupun dah ada baby, sebelum tidur, dia dtg kat kita dulu manja2 ambil bau.. Hehhe.. Kadang tu tertdur jgak kat tepi kak zie... Sekarng dah lepas pantg ajak semua tidur lam bilik, dia tidur sblah kiri baby sblah kanan, so akak ni kejp psg kiri kejap pusing kananlah, nak dodoikan ank tidur.. Huhu
Wanieys Wanieys July 13, 2012
sama cam qalief kalu tido bekepit kat bawah ketiak hahaaa..tapi rasa seronok kan tiap kali nak tido dtg bekepit kat kita....hikhikhik
Sue Lynnda Sue Lynnda July 14, 2012
ye betul betul..
saya pun kalau boleh nak anak2 rapat ngan kita( parents) so that kita sentiasa share perasaan derang..
Ummi Iman Ummi Iman July 14, 2012
Insyaallah kalau kita rapat dgn dia, dia pun rapat dgn kita sampai besar. Saya pun nk iman rasa mcm tu. Tp susah juga kdg tu. Tak nampak depan mata je mesti nangis cari :(
Azi Azi July 14, 2012
haahla intan sy pn pernah berangan cam gitu...klu yg kain muda mmg sesuai sgt umpama adik dan kakak tp sbnrnya anak dan ibu...
izz iizza izz iizza July 14, 2012
memang best..biar la kita jadi kawan terbaik mereka kan..:)
eita eita July 14, 2012
dia suka bau badan kot..tu yang terlena giler tu..
kihkihkih
Aju Mohit Aju Mohit July 14, 2012
Samalah ngan Adam aritu, agaknya budak pas brenti susu badan ni manjanya lebih sikit, Adam smpi skrg masih di lengan Akak tidurnya, terasa muscle ibu dia muahahahahah
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 15, 2012
boleh juga perasan muda,,sbb shopping dgn 'kwn'.hahahaha..

dulu,masa eca nak beli spek hitam..mama yg pilihkan...dah tu pilihan mama mmg kena dgn eca..kwn2 apa lagi,"wah,mom kau..sporting juga bab2 fesyen ne".hahaha
nn lylyn nn lylyn July 15, 2012
bestnye ade anak ^^
syiela syiela July 15, 2012
anak akak pun port kat situ la.. kekekke mmg best port tu
kak tini (umialya) kak tini (umialya) July 15, 2012
samalah ngan Alya, bawah ketiak jugak jadi idamannya, hihihi
Papa Mifz Papa Mifz July 16, 2012
pasti Alisha sgt manja dgn ibu nyer kan...;)
9n0L4 9n0L4 July 16, 2012
alisha ni dah ketagih bau ketiak ibu die takkkkkkk. hihi.
Yumida Yumida July 16, 2012
mcm2 ragam kan budak tdo ni...hehe
fieda fieda July 16, 2012
kak fieda pun harap sgt gitu...nak rapat mcm kawan...
mama aryan mama aryan July 16, 2012
anak akak mmg tanak tido mcm tu,dia tanak dipeluk pun,kdg2 nak bermanja je baru dia nak..
mama_umar_maryam mama_umar_maryam July 16, 2012
bwh tiak tu yg plg beshh bau mak kan ;)..
Anum Shukri Anum Shukri July 16, 2012
a'ah..mesti best kalau dah besar nanti boleh buat semua benda bersama..nnt kita pulak jadi muda ikut anak..hahaha..
Deq's Qienz Deq's Qienz July 16, 2012
qhayra pon suke tdor gitu..kdg² himpit mama smpay nk jatuh tilam..hehee
Dylla Abas Dylla Abas July 16, 2012
setuju..parents bkn sekadar parents..tp harus jd bestfren buat anak2 mereka..br la hubungan tu sentiasa mesra je :)
Izan Ishak Izan Ishak July 16, 2012
sama jugak cam si kembar ni... suka tido celah ketiak... lagi2 si afnan tu...
Wanieys Wanieys July 16, 2012
kak ina hari ni sunyi sepi jer tanpa entry...bizi ker^^
anisalya anisalya July 17, 2012
dah berapa hari tak update blog ina sejak akak balik daripada hospital ni? bz? ke malas? hehehe...
Ummu Muhammad Ummu Muhammad July 17, 2012
samelah port muhammad..muhammad suke kite peluk leher die dgn due2 tangan..rase slamat nk tido. Kalau tersedar dr tidur die akan pastikan mane2 anggote badan die sentuh tak kirela ibu atau ayah die..patu sambung tido hehe

p/s: setuju sgt jadi kawan baikkan..tapi tgk gaye ank teruneku tu mcm byk menurun ayah die punye perwatakan ;)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 17, 2012
dia dah biasa bau ketiak mak dia.hahaha
zachflazz zachflazz July 17, 2012
baik sebagai anak beranak, baik pulak sebagai kawan. itu menurut saya perihal yang ideal dalam berkomunikasi dengan anak. dan alisha saya yakin akan menghayatinya kelak.
shahdiana shahdiana July 17, 2012
mestilah...kita pun nak anak supaya sangat rapat & anggap kita ni macam kengkawan kan...
Outbound di malang Outbound di malang July 17, 2012
salam kenal ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya! terimakasih ...
Cinta Misteri Cinta Misteri July 17, 2012
Bestnye ada ank perempuan kannn..ank CiM both lelaki, 2thn dh kena tido blk diorg sndiri...tkda port ketiak. Hehe
anitadiana anitadiana July 17, 2012
arisya suka tido kat lengan ita sambil peluk..mcm bantal di buatnya sambil cakap sayanggggggggggggg mama..sweet kan..tapi lengoh..lepas tu gi cari papa lak..sampai pagi mcm tu arisya tido kejap mama kejap papa...mcm mana nak asingkan dia...dulu aqil tido dalam kandang beby..arisya tak nak tido situ..tido satu katil dengan ita dan hubby...
Mrs Lurve Mrs Lurve July 17, 2012
sy dgn anak2 buah memg mcm tue masa diorg kecik dulu, natijahnya bila sy dah kawen pun..diorg nak tdo ag dgn sy hahahahahaha kalo hubby g outstation ja, then sy balik kmpung..tgula mesti ada ja yg nak tdo sekatil
Cik Nur Cik Nur July 18, 2012
mcm ni lah best..rapat dgn ibu..
nur sampai skarang, masih rapat dgn mak.ape2 skit mak.. hihihi