Saya baru makan sekeping tapi alisha dah makan 3 keping...

Saya memang suka makan keju.. makan dengan roti.. sedap.. (",) Pernah sekali tu, Alisha nampak & dia nak tapi saya tak bagi.. saya siap cakap.. "Eee tak sedap.. Alisha tak suka punya.. " saya ni, sampai siap buat muka lagi.. nak gambarkan dekat Alisha yang memang keju tu tak sedap.. hahahhaha.... *Jahat kan...

Bukan apa u all.... Dalam hati saya ni bajet memang alisha takkan suka punyalah.. Tapi tu la... saya selalu silap kalau bab makan.. Anak saya ni tolak batu dengan kayu je.. yang lain semua dia sapu.. muahahhaha.. Ceritanya malam kelmarin, alisha terpandanglah keju yang saya simpan dalam peti ais... terus dia mintak & dia makanlah sampai tinggal suku.. lepas tu suruh saya simpan...


Nak dijadikan cerita pulak, bangun tidur semalam, dia boleh teringat pasal keju yang dia makan malam kelmarin.. Terus suruh saya ambik dalam peti ais... 


Nampak tak betapa sedapnya Alisha makan keju tu.. hihii


Tu diaaa... Alisha siap bagitahu dah nak habis.. hahhah


Dah habis makan yang balance malam kelmarin (",).. TAPI...


Alisha tahu dalam peti ais ada lagi.. so, dia mintak lagi yang baru.. Last2 habislah jugak 2 keping suku dia makan... hahah.. Daripada 12 keping sepeket, 3 keping dia dah makan.. saya baru sekeping.. Alahaiiii.. mentang2lah saya pose, tak dan nak makan.. dia lah duk nak perabihkan keju saya tu.. hihii



{ 75 comments.. read them below or add one }

misshannajr misshannajr July 13, 2012
sedap tu..hehe tp kalau mkn byk muak juga tau...alisha..alisha hehe
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 13, 2012
alisha suka mkn keju ye..alhamdulillah..baik untuk tulang..

err..cma x mkn keju plain mcm tu..klu ngan roti bakar tahan lagi..anak2 kurang menyukai keju..try bagi yg jenis stick tu pun x jalan sgt.. hihih.. :)
Ardini Humaira Ardini Humaira July 13, 2012
suka betul alisha ye... meh kat dni sket :D
Mira Adzlia Mira Adzlia July 13, 2012
pndi nye alisha mkn cheese cmtu jer...klu sy mst xlalu..hihi...kne mkn ngn berger berdegil...hihi
lurun namzar lurun namzar July 13, 2012
xpenah lagi mkn kosong camtue. slalunya mkn ngan roti.
Joanna Yunus Joanna Yunus July 13, 2012
Muahhhaahahahahaha.....(tiru gelak awak le ni)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 13, 2012
Alisha, rezeki jangan ditolak kan? Mama suka sangat under estimate Alisha.. hihii
...sWeeT uMi... ...sWeeT uMi... July 13, 2012
cheese...mmg peberet umi gak ni...slalu umi mkn dengan roti gak,tambah daging burger...yummmyyy....
adyna adyna July 13, 2012
saya suka cheesdale :)
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa July 13, 2012
rasa lemak2 masin tu yang dia suka tu hehehe
shida'R shida'R July 13, 2012
shida pun xleh gak mkn keju xbpe suke heheeee..terer arr kak mkn keju sja uhuhu..~
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey July 13, 2012
sedapnye.. nk try mkn mcm ni la.. xpenah lak mkn keju mcm alisha mkn.. selalu mkan kapit roti.. :)
pinky pinky July 13, 2012
hahhaa...mesti Alisha gelak dlm hati dia bila trick ibu tak menjadi...kihkihkih...
izan mama mia izan mama mia July 13, 2012
cepat besar laa..kalau tolak batu ngan kayu jer..hikhik...
ish..mn tumpah kuahnya kalau tak ke mee kn..tentulah alisya sk keju sbb ibnya pn suka...
Citra NaniZam Citra NaniZam July 13, 2012
wah seleranya dia makan keju tu.. citra tak pernah cuba bg keju tapi kalo mayonis anak citra suka sgt.. kalo beli burger mayonisnya yg dikorek dulu makan
Nurmujahidah Ismail Nurmujahidah Ismail July 13, 2012
sweet tol la budak ni,,, huhu,,muja mmg tak suke keju,, kih3
permata biru permata biru July 13, 2012
errmmm..sedapnya keju..suka makan burger cheese..letak keju 2keping terus lg sedapp..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI July 13, 2012
yui suka gak ratah cmtu..hihi.
msredcheesecake msredcheesecake July 13, 2012
kebanyakan budak yg sy jumpa suka cheese, siap ratah camtu lagi....
Wanieys Wanieys July 13, 2012
kak ina alisha makan keju tu ratah macam tu jer ker....hihihi...alisha ni dah kuat makan nanti cepat la besar kan hihi
eita eita July 13, 2012
tak reti nak makan keju ni..
lagipun memang tak suka..
Kakzakie Kakzakie July 13, 2012
Dia makan macam tu aje intan. Suka sangatlah tu. Kalau partnerkan dgn roti makan sekeping kakak rasa dia nak kenyang.
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: July 13, 2012
amboiiiii sedappp nyerrr!!
nur anis nur anis July 13, 2012
alisha..makan banyak-banyak tau..habiskan keju tu semua ye..hihi
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan July 13, 2012
pandai ye alisha tau ada keju lagi :)
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) July 13, 2012
semangat alisha mkn. Suka tgk bebudak yg suka mkn nih :)
eintan nurfuzie eintan nurfuzie July 13, 2012
wa... dah cukup kalsium dia.. klu lbh t leh jadi gemuk.. cm cik en..hehehe
Ummi Iman Ummi Iman July 13, 2012
Bagusnya semua makan. untie pun tak pandai makan keju ni ;)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 13, 2012
My Aleesya and Aneesa pun suka cheese ni. Makanan yang takkan dorang tolak! So, ni antara snek yg wajib ada kat peti ais saya.. :)
Snek ni ok la, dari mknn yg tak berkhasiat kan.. :)
MamaEma MamaEma July 13, 2012
suka betul alisha makan keju....akak anak beranak tak makan..hubby jer makan
MamaEma MamaEma July 13, 2012
suka betul alisha makan keju....akak anak beranak tak makan..hubby jer makan
QueeN TerataI QueeN TerataI July 13, 2012
seb baik anak sya x suka mkn.. so itu keju sya punya seorg yer.. hehehe comel jer dia...
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 13, 2012
alisha suke keju yer..bukan main feel lagi makan keju tu! :)
izz iizza izz iizza July 13, 2012
sedap ni..anak sy pun suka..;)
fiza fiza July 13, 2012
Lepas ni kena beli keju lebih sbb dah ada gang suka makan keju...hehehe...
fiza fiza July 13, 2012
Lepas ni kena beli keju lebih, sbb dah ada gang makan keju ☺☺
Masya Masya July 13, 2012
hihihihi.. amboi makan gitu jer.. x masham ker.. alisha..
PinkUmmi PinkUmmi July 13, 2012
keju....sedapnye.....dh lme tak mkn keju....
ayut ayut July 13, 2012
bgus ye alisha..kak ayut xminat keju tau mkn gitu je..klu atas piza tu blh la jgk licin.hihihi... :)
Nora Karim Nora Karim July 13, 2012
heheheh bagus la dia... bukan ramai budak kecil yang suka makan keju... anak2 saya tak suka keju.... hm... bagus alisha ni tak milih...
azizah :) azizah :) July 13, 2012
hehe gemar yer alisha makan keju..takpe..baik utuk kesihatan gak keju tu..
Rai Rai July 13, 2012
bagus kalau anak2 tak memilih makan kan..keju baik utk tulang lalala~ hehehe..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana July 13, 2012
we boleh dia makan cenggitu je!
ShimaSalleh ShimaSalleh July 13, 2012
Xpe.. sumber kalsium jugak tu :))
Cik Nur Cik Nur July 13, 2012
wah..alisha mkn mcm tu je..hebat..!

nur xsuka sgt kejuu.hihih
anisalya anisalya July 13, 2012
sama la macam Kak Long dgn Kak Ngah. keju tu makan macam tu je. suka sangat.
anitadiana anitadiana July 13, 2012
tak minat sangat keju ne...aqil suka makan dengan bugger dan roti bubuh mayo...
CtAyue CtAyue July 13, 2012
hehe.. comel alisha makan keju.. bagus alisha..
teratak hati teratak hati July 13, 2012
Byknya alisha mkn keju...
ros_reeza ros_reeza July 13, 2012
sukanya Alisha pada keju ye.. bagus2.. sesetengah budak tak suka..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 13, 2012
dia suka sangat ek keju??
Naz Naz July 13, 2012
hebat Alisha boleh tahan makan keju tu..akak try tapi xlepas kat tekak..hehe
Farra Farra July 13, 2012
suka tengok kisah alisha,resepi,makan-makan dalam blog ni . tk pernah lepas baca .. Btw saya pun suka chesse ~ hehe
zachflazz zachflazz July 14, 2012
ayo ambil lagi di peti ais, Alisha... masih banyak tuh.. hehehe
Sue Lynnda Sue Lynnda July 14, 2012
sukanya tengok alisha makan! macam anak lelaki saya susah sangat nak makan. memilih betul!

agaknya lepas putus menyusu badan selera alisha banyak nak mencuba makanan baru tak..?
Azi Azi July 14, 2012
sedap eh keju? azi tak pernah makan. orang kampung... kih kih kih
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 15, 2012
comel je makan keju cmtu.haha
syiela syiela July 15, 2012
tak berapa gemar keju ni..

kekkekke pandai dia berrebut dgn ibu ye
QasehnyaRania QasehnyaRania July 15, 2012
alahai sedapnya alisha makan..tak ajak ciksu pon kan..

p/s:ina xda ker pic preggy.su nk tgk,msti comelkn ..:)
kak tini (umialya) kak tini (umialya) July 15, 2012
makan Alisha, jgn tak makan..
9n0L4 9n0L4 July 15, 2012
mestilah nak menurun dari ibunye kan suke keju. hehe.
fieda fieda July 16, 2012
tu dia..sebelum ni maira wat keje meratah keju ye..hihi
TiranaAduka TiranaAduka July 16, 2012
kacik-kacik dh pandai makan keju
Deq's Qienz Deq's Qienz July 16, 2012
owhh alisha suka mkn chese upenya..hehee.bagus tuk kalsium n gigi jugak :)
Izan Ishak Izan Ishak July 16, 2012
baguslah alisha.. kecik2 dah suka makan keju! sumber kalsium yg baik selain susu....
Ummu Muhammad Ummu Muhammad July 17, 2012
budak cerdik alisha ni sgt pandai makan..tk kire pedas ke tak ke, die makan sume..senang jage nih ;)
shahdiana shahdiana July 17, 2012
anak yana pun suka keju...kadang-kadang yana bakar roti & letak keju biar dia cair..macam kat tv tu....tapi ibunya ni tak suka keju....
fifi fifi July 17, 2012
sedapnye keju.. teringin la pulak.. balik nanti nak beli keju lapik dengan roti then bakar sampai keju melting.. kecur air liur bayangkan!~
ieda ieda July 17, 2012
oh alisha suke keju yee ..
hurmm same macam zahrien
kalau akk x leh jalan makan keju macam tuu aje ..
kalsium tinggi tu ;)
Mrs Lurve Mrs Lurve July 17, 2012
Ina, mesti alisha suka kalo ina wat kentang berkeju tue..tryla dkt blog sy ada resepi tu..
zachflazz zachflazz July 17, 2012
halo Alisha, sedang apa kau Nak, petang menjelang malam ni?
caliph shuriken caliph shuriken July 17, 2012
bole kwn dgn si cKj laa cmni, hikk...
Aju Mohit Aju Mohit July 18, 2012
Mmg sedap keju kan alisha, bukan main lagi mengunyah dia tu hihihi