Alisha si budak pandai menyelesaikan masalah sendiri...

Firstly, saya MINTAK MAAF SANGAT2 SEBAB BELUM HABIS BALAS JEJAK U ALL dari hari Rabu... INTERNET SAYA SANGAT2 SLOW DAH SAMPAI TAHAP NYAWA2 IKAN... tu yang saya mengajuk, terus tak mengadap blog semalam.... hahhahahhah... Takdalah, semalam saya busy tolong jiran, ada buat kenduri.. U all jangan marah tau... saya tetap akan terjah rumah u all cuma lambat sikit... (",)

Berbalik pada cerita Alisha... U all ingat tak yang sebelum ni saya pernah bagitahu yang Alisha akan terjaga di tengah2 malam & mintak makanan sebab lapar kan.. sejak Alisha dah baik dari demam ni, dia dah tak buat macam tu lagi tau u all... sebabnya Alisha sekarang ni dah kuat makan + dia dah AJAR SAYA CARA TAK NAK BAGI DIA LAPAR DI TENGAH2 MALAM... hihii

Bagus betoi Alisha ni.. mengajar ibu sebab ibu lambat pickup.. hehehhe... Alisha ajar saya, SEBELUM TIDUR MESTI BAGI ALISHA MAKAN OAT terlebih dahulu... Oat tu pulak bukan sikit tapi semangkuk penuh... dahla oat tu jenis kembang.. Saya ni tak lalu nak makan tapi dia boleh makan macam oat tu sedap yang amat... hehheh.... padahal, ia hanyalah oat + air panas je pun.. so, tawarlah kan, takda apa2 rasa pun... (",)

Bangun tidur pun alisha makan oat jugak.. lepas tu mintak kurma.. tengahari makan nasi.. petang makan nasi... malam makan mee or roti or apa je yang ada kadang2 dia makan nasi jugak... tengah malam makan oat.. kuat makan budak kecik ni lepas baik dari demam.. hehehh.. Nasi tu pun bukan semulut dua dia makan tapi berpuluh2 mulut.. ahhahhah

Ohya, sebelum ni saya tak pernah terpikir pun nak bagi Alisha makan oat... tapi satu hari tu, sebelum tidur, dia boleh mintak oat... sejak tu sebelum tidur dia akan makan oat... (",) Bila dah kenyang.. Alisha pun tidur dengan aman... takda nak lapar2 lagi.. hehheh... Apa2 pun, saya sangat2 seronok tengok alisha makan banyak... (",)

P/s : Thanks sebab ramai yang bertanya pasal saya tak buat entry semalam... Rindu nak baca cerita Alisha ek... (",)


Alisha si budak pandai menyelesaikan masalah sendiri...

{ 43 comments.. read them below or add one }

Anje a.k.a Mama_Balqis Anje a.k.a Mama_Balqis July 06, 2012
oat ni bagus untuk kesihatan, kalo balqis sebelum tido minta susu je...nanti nak try bagi balqis makan oat gak la...
Joanna Yunus Joanna Yunus July 06, 2012
byk betul mkn badan kecik je.... semlm akak pun sibuk...terkejar2
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey July 06, 2012
sbb sunyi sepi tanpa berita n entri :)
bagus la tu Alisha da makan byk.. xde la terjaga tgh malam :)
Myra Jay Myra Jay July 06, 2012
Semakin bijak Alisha, dia faham Ibu dia mesti letih dok layan bangun awal2 pagi :D
Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 06, 2012
oooo bijaknya dia.. budak yg makan cukup mmg tak buat hal, senang maknya nak jaga, kan? bagus tu alisha
~eMma InsYiraH~ ~eMma InsYiraH~ July 06, 2012
blh try bg oat dekat Syirah jugak ni..
Masya Masya July 06, 2012
saya minum oat 3 in 1 jer.. tu pun campur nestum.. kalau tak jgn harap...
ieda ieda July 06, 2012
memang cerdikk anak ina sorang nie
insyaallahh
dia dah pandai atur keperluan makan dia .. kira bagus lah kan
sbb leh ingatkan mama dia .. ;)
soo sweet ..

memang budak kurus nie makan kuat .. yg temok2 macam anak akk , puas berkahat lak tuu ekeke ;)
anisalya anisalya July 06, 2012
semalam pun tak dapat nak BW jugak. Azfar meragam sampai ke malam. huhuhu... bagus la kalau alisha kuat makan. senang hati ina ek...
teratak hati teratak hati July 06, 2012
Haah trtanya -tanya jgk knp intan berlian tk update lngsung smlm..hehe..kuatnya alisha mkn..baru cpt bsar..nk jdi kakak dh kn..
izz iizza izz iizza July 06, 2012
bagus makan oat..banyak khasiatnya tu..dn bagus untuk jantung yg sihat..:)
Rai Rai July 06, 2012
anak anak saya pun suka makan oat.. senang hati mak dia sbb senang je tinggal bancuh dengan air lepas tu letak sikit susu.. kadang2 saya takut tawar sangat sbb abang da besar sikit da banyak makan benda lain..so saya variasi kan..letak kurma ke biskut cream craker hancur, roti la..hehe..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana July 06, 2012
ok. faham... at leat ada gak N3 ari ni hihi
lynn kamarul lynn kamarul July 06, 2012
pernah dengar tips diet utk dgn mkn oat tp tak tau la nape tekak ni mmg tak lalu langsung dengan oat. hehe alisha boleh jugak kan telan. mungkin di tekak org oat ni berbeza. alisha ni kuat jugak seleranya
HaryatiFaizal HaryatiFaizal July 06, 2012
pandai alisha...berselera dia makan pas demam ye...takpe la asalkan terus sihat la...ye
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 06, 2012
bijaknya Alisha, tapi oat memang bagus kan kak, masa puasa selalu saya sahur dengan oat je :)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 06, 2012
Kalau Aqilah demam, harap cepat sembuh ye..
caliph shuriken caliph shuriken July 06, 2012
bgus laa klau dia bole pikir solution sndiri ^^
PinkUmmi PinkUmmi July 06, 2012
pandai alisha nih...
mimie.. mimie.. July 06, 2012
eh, mcm mana alisha bole suka makan oat eh??anak mimi tak suka, kurma pun lagi la dia tak suka huuhu..
bagus betul alisha ni taw :)

psst kak..ada entry khas untuk akk taw, bukak lah blog mimi.. ^_^
Tina Othman Tina Othman July 06, 2012
bagusnya alisha suka makan oat, cik tina pun kalau makan gitu tak lalu

tapi bagus kan untuk digestion, tak try bagi dgn soya, sedap sikit dia makan
mama aryan mama aryan July 06, 2012
alhamdulillah..moga alisha terus sihat dan ceria
syawalsimpsons syawalsimpsons July 06, 2012
bijak la alisha ni...

p/s : ina sue juz nak tanya VCO yang ina minum tu apa rasa erk....sedap tak rasanyer..
Zie Zie July 06, 2012
uiii seleranya dh kembali yer... bagus2... tlong ibu, ..
ShimaSalleh ShimaSalleh July 06, 2012
Ya Allah! Bagusnya Alisha ni makan oat! Bagus tu, tp next time Intan vuba cari yg tulis Rolled Oat

link kat sini:
http://www.shimasall.blogspot.com/search/label/Oat

Oat mmg cepat kenyang..Dah kenyang bleh tido dgn aman hihihi

^_^
syafiqakarim syafiqakarim July 06, 2012
kehkeh.
iqa pun makan oat sebelum tido.
bgun.lapa.ah.tiap masa -.-


kehkeh alisha mendapat perhatian di dunia maya
Wanieys Wanieys July 06, 2012
pandainyer alisha ajar ibu hikhikhik.....lepas ni makin besar la alisha sebab dh kuat mkn hihi...tu la semalam tertinjau2 nk bc entry kak ina tp xder hihhi :))
Kakzakie Kakzakie July 06, 2012
Boleh tergerak pulak dia nak makan oat malam itu kan (masa dia barubaik demam hari itu). Baguskan jadi bila dah jadi rutin taklah susah Intan nak bangun tengah malam...
izan mama mia izan mama mia July 06, 2012
baguslah..dah kuat makan tapi yg terlebih sudahlah..yer alisya...
Ummi Iman Ummi Iman July 06, 2012
Baguslah. Tp oat tak boleh mkn selalu.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 06, 2012
alhamdulillah..pandai ye alisha mkn oat..anak2 cma nestum pun x mau makan.. huhu..

gud gurl tlg ibu menyelesaikan masalah.. :)
Cik Nur Cik Nur July 06, 2012
berselera alisha mkn ye, moga cepat besar..!nanti boleh jaga adik. :)

tertanya2 juga, kenapa semalam blog akak sepi je..hihihi
pinky pinky July 06, 2012
tapi oat dgn air panas mmg sedap...akk suka...=P
Si Matatajam Si Matatajam July 06, 2012
Pandainya Alisha. Bagus betoi la dia pilih makanan yg berkhasiat ntuk diri sdri..
fieda fieda July 06, 2012
kak fieda pernah gak bagi maira mkn oats..kak fieda beli utk kak fieda sebenarnya aritu nk wat sahur..dia pun nak..rupanya dia suka gak..oats mmg bagus kan..
deno deno July 07, 2012
haaaa... bagus alisha suka makan oat! kak deno ni pun kena mkn oat sebab masalah jantung tu.. nasib baik la deno suka oat! :)
Mama Adam Mama Adam July 07, 2012
cerdiknya!!!! pandai alisha. makan oat bagus!

saya makan ngan milo. hihihihi
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 07, 2012
baguslah alisha makan oat intan...oat tuekan elok...
shida'R shida'R July 08, 2012
budak kecik pun pndai mkn oat..shida pun xbape lalu mkn oat..hebat btol alisha nih kak hehee..
syiela syiela July 08, 2012
pandainya alisha siap beroat lagi.. hehhehe untie pun mampu pandang je alisha hehehhe tak mampu nak menelan..
anitadiana anitadiana July 09, 2012
bagusnya alisha nak makan oat..kak ita pun tak berapa nak lalu makan oat ne...bagus tu makanan sihat..
9n0L4 9n0L4 July 09, 2012
same lah. saya pun terkedek² blogwalking. huhu.