Marah-marah sayang... (^_^)

Hari sabtu baru ni, saya buatlah RENDANG AYAM... dalam kepala tu duk terbayang nak makan lemang.. tu yang beria buat RENDANG AYAM tu.. muahahhah... Saya pun bagitahulah my dear.. "Abang, nanti beli lemang dekat depan taman tu ek".. Lepas tu my dear jawab "Suka nak makan makanan yang susah nak dapat... makan je lah nasi.. ni nak mengidam makanan yang nak kena pergi cari pulak".. Lepas tu saya jawab balik "Alaaa tengok je la dekat taman tu ada ke tak, kalau takda takyah beli...".. Lepas tu my dear cakap.. "Memang takda, abang tak nak beli"... huwaaa dah kena marah2 manja gitu... Saya ni pun satu, ada je yang teringin nak makannya... alahaiiii... KESIMPULANNYA HARI SABTU TU MEMANG SAYA TAK DAPAT MAKAN LEMANG...

TAPI tanpa disangka2, petang semalam, balik dari kerja, my dear bawak balik satu bungkusan.... si alisha ni macam biasalah, akan pergi ambik bungkusan tu dekat abah dia & bagi dekat saya.. Sekali saya hidu... huwaaaaaaaaaaaaaa... terus bergenang air mata... LEMANG!!!!... Ni yang buat saya sayang my dear... walau dia berdolak dalih camna sekali pun tapi dia tetap akan usahakan bagi saya dapat makan apa yang saya nak... suka buat saya terharu... sensitip tau.. hehehhe

Rupa2nya, hari Sabtu tu, memang my dear dah pergi cari lemang tapi takda, sebab orang yang jual lemang tu cakap hari sabtu tu, lemang habis awai... ololoooo sayang bucuk saya ni... time kasih tau.. penat ina merajuk tak dapat makan lemang.. muahahhahhah


Inilah lemang yang my dear beli semalam.. sedap tak hengat hokay!!! Lembut je, tak garing.. saya suka macam gini...


Disebabkan rendang ayam dah habis, so, saya makan dengan ikan masak kari je.. hehhe.. tapi tetap sedap... (",).. Apa2 pun TERIMA KASIH TAU SAYANG.. WALAUPUN ABANG MARAH2 MANJA TAPI INA TAU JE ABANG TETAP SAYANG... MARAH2 SAYANG GITU... Muahahhahhaha... SAYANG SAMA KAMU JUGAK!! (^_^)

P/s : Entry Pengalaman mengajar ibu alisha adalah mengenai saya yang "memaksa" alisha guna botol susu tapi alisha nak guna gelas bukannya pasal alisha nak guna botol susu.. hihii... Padam muka saya, entry panjang sangat muahahhahah

P/s : Alisha memang dah ada bekas air yang bertutup & berstraw & ada pemegang kanan & kiri tu.. cuma alisha tetap jugak tak nak minum susu dalam tu.. dia tetap nak guna dalam gelas.. bekas air berstraw tu, normally, saya akan letak air masak or air yang kita minum harian.. Kalau letak susu, tetap jugak tak jalan... tak habis pun minum... (",)

{ 55 comments.. read them below or add one }

shida'R shida'R July 09, 2012
sis xpelu tunggu raya...sentapp dulu rendang dan lomang tu heheee ;)
TiranaAduka TiranaAduka July 09, 2012
Salam pagi isnin..
marah marah sayang...
huhuhuhuhu...
pagi pagi jgn marah marah sis...
fiza fiza July 09, 2012
So sweet. Untuk mak buyung...apa saja sanggup di turutkan ☺☺

Sedapnya lemang ngan rendang.
Saya Disini Saya Disini July 09, 2012
sedpnye lemang..xsabr nk tgu rya
PinkUmmi PinkUmmi July 09, 2012
alolo...sweetnya hubby die mrh2 syg kat IB...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey July 09, 2012
telan air liur tgk entri ni.. sumpah teringin nk mkn lemang.. sedapnye!!! :)
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa July 09, 2012
hehehe marah2 sayang je tu kak..tapi akhirnya dapat jugak lemang tu kan..orang yang tak pregnant pun leh jadi terliur tgk lemang tu kak hahaha
pinky pinky July 09, 2012
1st time tgk mkn lemang nga ikan...tp mst sedap kan???
Masya Masya July 09, 2012
dah macam nak raya pulak mak lemang.. rindu lemang yang atuk buat.. selalu atuk belah abah yg suke buat...
Joanna Yunus Joanna Yunus July 09, 2012
hehehehe....orang lelaki memang gitu kot...sebab Abang dulu macam tu juga...kekadang tu menyampah pun ada.... hehehe selalu akak celok idea intan buat n3 jangan marah ye sayang
Falsya Falsya July 09, 2012
tetibe yg xpregnant nie lagi dh ngidam dh canner?..
fieda fieda July 09, 2012
olololo....mestilah cik abe syg kat ina..nak2 plk ina kan tgh pregnant..hihihi..mesti terharu giler kan masa dia bwk balik lemamg tu..
teratak hati teratak hati July 09, 2012
mesti la sayang kan..hehe..nampak sedap lemang tu, lembut,suka jgk yg camtu,tak garing2..tapi syangnya tk dpt mkn ngan rendang..
anisalya anisalya July 09, 2012
tak apa la. marah2 manja. bukan marah betul pun. akak dulu pernah jugak kena. nak makan laksa. mintak time husben tgh kerja. time dia rehat dia belikan la. tp dah tekak tak nak dah masa tu. dia kata jgn ikut sgt rasa tekak. time2 mintak mana blh dia bagi sbb kena kerja. nak buat macam mana. dah macam tu kehendaknya. muahaha...
msredcheesecake msredcheesecake July 09, 2012
TULA, PENAT JE MAJUK... HHEEE.... LAHAMDULILLAH DPT GAK APA YG DIIDAMKAN...
ros_reeza ros_reeza July 09, 2012
hehehe.. akhirnya dapat jugak makan lemang walaupun rendang dah abis... nasib baik ada org jual lemang area rumah tu :)
Aju Mohit Aju Mohit July 09, 2012
sedapnya pekena lemang dan rendang ye ina, tak lama lagi nak pose, teringin nk tgk gmbr terkini ina, akak tgh sedih sebab sejak tukar ke wordpress ni entry terkini tak appear di bloglist kawan2, huhuhu sedihhhhhh
ShimaSalleh ShimaSalleh July 09, 2012
Alololo.. jgn mkn byk sgt ye Ina.. pulut angin tuh hihihi.. Mintak sikit hahahaha..
Bagus klu Alisha minum pki gelas better than plastik kann.. Xpe Alisha kan dh jadi big girl! Dia tamo susahkan ibu dia la :))

^_^
MamaEma MamaEma July 09, 2012
suami mana yang tak sayang isteri kan..
sueshe sueshe July 09, 2012
alahaiii..bertuahnye badannnnnn dapat somi so caringgggg gitewww... :)
Zie Zie July 09, 2012
dapat jugak makan, alhamdulillah, saja lah tu nak usik wife dia..
CtAyue CtAyue July 09, 2012
dah lama sy tak makan lemang..
QueeN TerataI QueeN TerataI July 09, 2012
suami mmg begitu... kdg2 kata2 mmg buat kita kecik hati.. tp dlm masa yg sama sbnrnya suami tu tetap akan usahakan juga.. :)
~eMma InsYiraH~ ~eMma InsYiraH~ July 09, 2012
Sedap nye lemang.. yummy!
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 09, 2012
dah lama tak makan lemang, takpa tunggu sebulan dua lagi nak pulun cukup2 ! huhuu
Kesuma Angsana Kesuma Angsana July 09, 2012
bagus tul en hubby awak yeK!.. happy for u
Norzie hany Norzie hany July 09, 2012
Marah-marah syg.hehehe.
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 09, 2012
dapat juga lemang! :)

dah agak dah, msti hubby ina carikan juga lemang utk ina..kang kempunan pulak tak dapat lemang.. ;p
Mrs Lurve Mrs Lurve July 09, 2012
ari sabtu tue balik umah mak ada wat rendang ayam..memg sedap, sekali bila tgk pic nie, rasa mcm nak buat pulak minggu nie..pastu g beli lemang..nyum..nyum..sedapnya
adyna adyna July 09, 2012
wah bagus nyer en somi.. ;) rezeki nie..dia tak mau anak dia meleleh jer air liur nanti hehehe
eB eB July 09, 2012
musti la dier carik. mak buyong nk mkn x kn sampai hati dier biarkan... syg tau... romantis jugak dier eh? :)
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ July 09, 2012
da beberapa ari ni xjenguk blog...rindu datang sini...huhu

sweet nye... ;)
nini nini July 09, 2012
Wahhhh...suweeeet gtu kan....=D
Ardini Humaira Ardini Humaira July 09, 2012
nyammm... bestnye dia :D
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) July 09, 2012
kasih suami :) isteri mengidam, usaha jgk mencari kan :)
Cik Nur Cik Nur July 09, 2012
sedapnyer..terliur nur tgk..hihi.
lemang kalau lembut mmg sedap..tapi kalau yg ade kerak tu, tengah je habis..kerak xmkn..hihi
shahdiana shahdiana July 09, 2012
kesian mak labu ni...ala kalo dah sayang mesti dia tetap cari punya...nak makan lemang je pun...jangan yang pelik-pelik udahla....
izan mama mia izan mama mia July 09, 2012
suami mn tak sayang isteri kan.....
Myra Jay Myra Jay July 09, 2012
Suami mana tak sayang kan isteri :)

Memang apa sahaja idaman isteri akan cuba ditunaikan oleh suami :D
izz iizza izz iizza July 09, 2012
bertuahnya dia..;)beruntung tau dpt suami yg prihatin camni..sentiasa faham jer kehendak isteri..:)

rasa memang lagi elok bagi minum dalam cawan jer..sbb nnti kalau dh ketagih botol payah juga tu..:)
Wanieys Wanieys July 09, 2012
wahhh kak ina xdan nak raya dh mkn lemang...nampak sedap jer...suami mn yg xsayang isteri kan.....tercpai hajat kak ina nk mkn lemang hihihi
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 09, 2012
ngidam lemang yer..perghh lame tak mkn lemang, time raye je merase..hehe
azizah :) azizah :) July 09, 2012
alahai untungnya kak..suami peyayang... bestnya preggy kan.. semua nak makan semua dapat..hehe
syiela syiela July 09, 2012
amboi siap merajuk lg ye ina...

ye la dah hr tu habis nak buat camne kan... hehehhe akhirnya dapat juga ye
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha July 09, 2012
nasiblah nak dkt puasa da....mersa juga lemang nnti...xde terliur sgt :P
iEdA iEdA July 09, 2012
sweet ajer...bese lah mrh2 syg 2 akk tp akhirnya dpt jgk lemang 2 kn..hehe
Mama Adam Mama Adam July 09, 2012
Hahaha... Marah pun, sayaaaaang!
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 09, 2012
cantik isi lemang die..sure sedap kan??
alhamdulillah..dpt jugak mkn lemang..

ehehe..sweet je akak n hubby akak ni.. :)
Yana Libra Yana Libra July 09, 2012
hehe..bestnye dapat suami camtu~ :)
Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 09, 2012
Bestnya dapat mkn apa yg diidamkan... Rasa mcm yg tersedap penah makan je kan? lain kali apa lak nk mitak lg ye?
deno deno July 10, 2012
wah lemang! nak dekat puasa ni nampak lemang rasa nak makan pulak.. hihik... emm.. deno tak pernah makan lemang dgn kari ikan.. sedap eh akak? biasa ngan rendang je.. hihi...

p/s: akak, dulu deno ada baca resipi ikan stim akak... boleh tak akak bagi link? terima kasih akak! :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 11, 2012
Suami memahami hihihi...dia tahu isterinya tgh pregnant,nanti berair ulak mulut baby bila lahir...
misshannajr misshannajr July 11, 2012
tak dapat nak kata apa..SEDAPNYA LEMANG TU
QasehnyaRania QasehnyaRania July 17, 2012
alhamdulillah...dapat juga..