Laksa Telur Goreng...


Dah lama saya teringin nak makan laksa dekat kedai laksa pokok limau ni... tapi tu la, setiap kali lalu, tak pernah berhenti.. tengok je.. hehehh... Tapi masa balik dari Chemor hari tu, kami singgah lah kedai ni... Ohya, kedai ni dekat Kuala Kangsar, Perak...

Saya order Laksa + telur goreng.. tu pun sebab teringat adik ipar saya cakap sedap... tu yang try... (",) Emmmm bagi saya biasa2 je... tapi tu la, lain orang lain citarasa kan... saya ni maybe sebab tengah pregnant kot.. yela, tak mustahil ada je benda yang tak kene dengan tekak saya kan.. hihii

Ni first time saya makan letak telur goreng... so, sedikit berminyak, maybe sebab telur tu serap banyak minyak kot.. so, lain kali, jika saya singgah lagi, saya akan order laksa telur rebus je la.. ehhehe... 


{ 77 comments.. read them below or add one }

AyueJean AyueJean July 06, 2012
Nampak macam best je.....
Terliur jugak tengok...
Nasib x pregnant... Hehhehe..
klu tak jenuh nak cari... =D
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa July 06, 2012
huwaaaa!!sedapnye...dhla tgh lapar ni :(
izan mama mia izan mama mia July 06, 2012
huhuhu..tergugat iman nie..sabar2..tgg azan magrib...mmg la kalau saya pun nak laksa telo rebus...laksa kalau dah berminyak..lari rasa tuu
ummi_norseha ummi_norseha July 06, 2012
errm sedapnya,nnti ibu blik ke kedah blhlh sngah try...laksa mmg ppebret ibu...terliur cek...
Cik Nur Cik Nur July 06, 2012
telor goreng mmg berminyak.. nur akalu mkn laksa, nur buat telor hancur..nak goreng tu, letak minyak sikit je..syarat xmelakat kat kuali..hihih.

hari ni mak buat laksa, bolehlah mkn dgn telor hancur..weee.. :)

oh ya..dekat area mana lksa telor goreng tu..? nur selalu jugak ke kuala kangsar..kmpung kat sana..
lynn kamarul lynn kamarul July 06, 2012
baru lepas makan laksa dekat sek 18, shah alam tgh tadi. laksa penang dia mmg sedap
lynn kamarul lynn kamarul July 06, 2012
baru lepas makan laksa dekat sek 18, shah alam tgh tadi. laksa penang dia mmg sedap
msredcheesecake msredcheesecake July 06, 2012
TAK PENAH MAKAN LAKSA NGAN TELUR CAM TU... BERMINYAK LA KAN?
suhaina laui. suhaina laui. July 06, 2012
xley bayang la mkn dgn telur tu hehehe telur rebus mmg sedap ;)...yg tu nasi arab ke...
syawalsimpsons syawalsimpsons July 06, 2012
ayaiii...laksa telor goreng..tak penah try lagi ni...
Saya Disini Saya Disini July 06, 2012
sedpnye..tp xpenah mkn laksa cm tu ,hehe
wan nurul hezrina wan nurul hezrina July 06, 2012
peliknya laksa telur goreng2..ina dapatdahkan number shima??
TiranaAduka TiranaAduka July 06, 2012
lapo di ptg jumaat ada telur tu
Masya Masya July 06, 2012
pertama kali tgk laksa makan dengan telur goreng.. hihihihihihi... macam x best jer...
Joanna Yunus Joanna Yunus July 06, 2012
ada orang makan nasi arab le...
Cik Rongoks Cik Rongoks July 06, 2012
xpenah lagi ika try laksa telur goreng . hihi
fiza fiza July 06, 2012
Ada gak laksa telur goreng yer.
Falsya Falsya July 06, 2012
sedapnye laksa tuh....alaahaaiii..lapo laaa..
anisalya anisalya July 06, 2012
banyak minyak pun tak sedap jugak. tapi laksa mmg sedap.
LYAfrina LYAfrina July 06, 2012
laksa telur goreng??
serius bru 1st time dgr ni
QueeN TerataI QueeN TerataI July 06, 2012
err sya pun rasa mcm x boleh je nk mkn ngan laksa telur goreng ni... mcm x kena jer..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI July 06, 2012
yui suka buh telur grg..

pastu buh kicap/sos cili/otak udang..

perghh!!
Myra Jay Myra Jay July 06, 2012
Memang menarik laksa tu :)

1st time tengok letak telor goreng ;)
Norzie hany Norzie hany July 06, 2012
Laksa telur....1st time dgr.
cik mun cik mun July 06, 2012
xbrape suke mkan laksa..huhuhu
Tihara Tihara July 06, 2012
laksa sedap teloq rebuih jaa..hihiks :)
Naz Naz July 06, 2012
dah try xpa..xda la teringat2 pasni..hehe..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 06, 2012
1st time dgr n tgk laksa telur goreng..selalu mkn laksa telur rebus je...

nyum3...
jemarisuri jemarisuri July 06, 2012
first time tengok dan js pun tak pernah plak mkn camtu...hehe
Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 06, 2012
kali pertama saya tgk laksa dgn telur goreng ni... ada juga menu ni.. yg gambar nasi tu ape citer?
pinky pinky July 06, 2012
sedap ker?? pestime tgk ni...=P
izz iizza izz iizza July 06, 2012
x pernah lak makan laksa telur goreng..ni first time tengok..

bawah tu nasi beriani ker..
kak tini (umialya) kak tini (umialya) July 06, 2012
boleh cuba kot, maner tau kena ngan selera
ShimaSalleh ShimaSalleh July 06, 2012
Lamanya tak mkn laksa...
azizah :) azizah :) July 06, 2012
laksa telur rebus lagi sedap..telur goreng ni tak pernah jijah tgk sebelum ni..hehe pelik..
Ardini Humaira Ardini Humaira July 06, 2012
waaa nanti nak cubalah versi telo gorem :D
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) July 06, 2012
wahh resepi baru ni, laksa siap ada telur goreng :)
eiela eiela July 06, 2012
tak pernah lagi makan macam nih
Si Matatajam Si Matatajam July 06, 2012
Pekatnya kuah dia... M Kalau tak bubuh teloq pun ok gak... Janji kuah pekat..mmm sedapnya
fieda fieda July 06, 2012
pertama kali dgr ni laksa mkn dgn telor goreng..nmpk mcm sedap jer..ishh..
Wanieys Wanieys July 07, 2012
xpernah lg mkn laksa telur grg biasa mkn dgn telur rebus jer..kak ina kena mkn laksa puas2 la lepas ni dh berpantang xboleh nk mkn laksa dh hihihi
ummi anum ummi anum July 07, 2012
Baru je semalam tengok Maria Tunku Sabri makan..dalam promosi tahun lawat perak tu..cam best jer..
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ July 07, 2012
Salam Ina...laptop k.atie dah ok,berdesup singgah kesini.
Xpernah mkn laksa ngan telur goreng :D
cendol cendol July 07, 2012
adooiiii singgah sini malam2..jadi lapoo tngok laksa!! huisshhh tak tahan!
deno deno July 07, 2012
deno suka laksa tapi tak pernah makan ngan telur goreng...
Tina Othman Tina Othman July 07, 2012
first time dgr laksa letak telur goreng ni
Ummi Iman Ummi Iman July 07, 2012
Tak pernah mkn laksa telur goreng. Mcmana lah rasanya.
Mama Adam Mama Adam July 07, 2012
erkkkk... telur goreng? kalo telur rebus, saya makan 2 biji. sikit2 x cukup. leh try la versi goreng pulak
Marya Yusof Marya Yusof July 07, 2012
As salam IB,

Marya hantu laksa! wahhh...nak sikit... kat sini xde mee laksa xde ikan kembung tu yg sgt2 teringin... mouth watering dah nih...hadoyai!
zachflazz zachflazz July 07, 2012
ups, mau sekali...
enak banget sepertinya..
Yunims Yunims July 07, 2012
Yummy...pagi2 blogwalking dah jumpa dengan masakan lezat ini...numpang breakfast ya...
Yunims Yunims July 07, 2012
Yummy...delicious breakfast untuk blogwalking pagi ini...
aimi aimi July 07, 2012
sedap nye dh lme x mkn laksa =(
Papa Mifz Papa Mifz July 07, 2012
1st time tgk laksa + telur goreng...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 07, 2012
huhuhu meleleh air liur menengoknya...
aimaniman aimaniman July 07, 2012
macm car kuew tiaw jer kalau tengok... laksa berkuah kan... tp nampak terliur je le..
eja samad eja samad July 07, 2012
1st time ngok laksa mkn dgn telur goreng..btw, laksa 2 nmpak sedap!!
shida'R shida'R July 08, 2012
wahh sedap juga tu sis hehee..dah ngidam sebatt jerh heheee ^_^
caliph shuriken caliph shuriken July 08, 2012
klau telor goreng cmni sy tuang kuah kari ikan.. sdap giler, huh...
teratak hati teratak hati July 08, 2012
Tak prnah mkn laksa tlur goreng..nmpk mmg mcm brminyak..
iqa iqa July 08, 2012
err..sedap ke?kena terai nih
syiela syiela July 08, 2012
masih berpantang dari makan laksa.. huhuhu terliur!
Dylla Abas Dylla Abas July 08, 2012
tapi...nampak cam sedap la!! sy ni dah la hantu laksa..hee :p
izan mama mia izan mama mia July 08, 2012
mmg sebelum ni ina ada letak pic nasi...tp sekarang xde..padam dh
nita nita July 08, 2012
tak pernah tahu pun laksa ngan telor goreng, kalau saya suka telor rebus gak.. nanti nak try jugalah nak taw jugak rasanya camner ^_^
nn lylyn nn lylyn July 08, 2012
wah sy suke laksa =) tp xpernah lg mkn ngn telur goreng..
yana yani yana yani July 08, 2012
first time tgk ..hehhe cm best
anitadiana anitadiana July 09, 2012
fesyen baru ne ibu mengandung makan laksa..best lah kot ina...
Cik Ecah Cik Ecah July 09, 2012
SUKER LAKSA TU JER...:)))
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 09, 2012
nampak kurang mantap, mungkin lebih UMPH makan dengan telur rebus..
Btw, saya orang Kuale ... :)
MamaEma MamaEma July 09, 2012
tak pernah ketemu pun laksa camni..huhuhu
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 09, 2012
sy tak pandai buat laksa, kalau beli laksa tak ape nak sedap pun, saya belasah je habiskan.. :p tak pernah tgk laksa telur goreng..

p/s: aleesya dah baik demam, tinggal selsema. sy tenyeh dgn kunyit mcm ina buat kat Alisha..hihi. Aneesa bdn masih suam2 lagi, demam sikit..
shahdiana shahdiana July 09, 2012
ina kena order telor goreng jugak...sebab itu specialitynya...hahahah banyak orang kata sedap pun....tapi mungkin la tekak orang mengandung kan...lain-lain sikit kot....
hazman aka species1980 hazman aka species1980 July 10, 2012
whooaa.... idea menarik nie... nanti nak beli laksa lepas tu goreng sendiri telur goreng nie... tapi saya suka makan laksa ngan kicap... hehehehe
Qashmere Qashmere January 28, 2013
Saya suka sangat laksa telur goreng pokok limau ni
kuah pekat, pedas dan masam sekata. SAYA SUKA! kekeke