Aktifnya bakal adik Alisha ni... (",)

Sekarang ni, baby dalam perut saya ni sangat2lah aktif... sentiasa bergerak... kadang2 tengah berehat terkejut2 jugak saya dibuatnya.. hihii Tapi tu la u all.... bila nak suruh my dear or alisha rasa, terus baby ni diam.. bila abah dia dah tak sentuh perut, dia gerak pulak... nak main cak cak pulak... hihii

Akhir2 ni, baby ni sangat aktif bergerak dekat sebelah kanan ni haa... Semalam kan, saya ambiklah tangan my dear, nak suruh my dear rasa gerakan baby.. sekali alisha nampak, terus dia tarik tangan abah dia dari pegang perut saya.. hahahhah.. Tak tau pasal apa.. hihi

Ohya, perut saya dah makin besar tau.. walaupun orang lain tetap kata perut saya ni tak nampak macam orang mengandung 6 bulan tapi tak kisahlah tu.. sebab bila saya selak baju... nampak je perut saya besar... muahahhahha.. So, hanya my dear & alisha je la yang boleh tengok kebesaran perut saya.. hihii

Alhamdulillah... sebab saya masih diberi peluang untuk merasai gerakan baby dalam perut ni.. Moga kandungan saya sihat sampai bersalin & seterusnya... Dalam hati kadang2 rasa tak sabar nak tengok baby ni sebab nak tengok reaksi alisha bila ada adik sendiri.. Nanti blog saya akan lagi ceria dengan kisah alisha & adik dia.. hihii (^_^)

P/s : Entry saya berkenaan Restoran d'King, telah ada di blog http://hazmanfadzil.com/ sebagai penulis jemputan.. Thanks dekat MJ sebab invite saya yer.. (",).. 



Aktifnya bakal adik Alisha ni... (",)

{ 61 comments.. read them below or add one }

pinky pinky July 10, 2012
hehehe...mst baby boy tu...=P

teka jer...
hakamah hamyadi hakamah hamyadi July 10, 2012
hehehe..dulu masa opismate sy pregnant, saya selalu kot kena paksa bb dalam perut 2 bergerak, comel tapi geli...hehehe
ruse_nidzan ruse_nidzan July 10, 2012
:) dia tendang2 nk ambil perhatian lah tu. Mak akak kata kalau perut nipis mmg tak nampak. Sama mcm adik saya agaknya ina ni. Tp bila dah masuk 8 bulan terus nampak besar perutnya ;)
Unknown Unknown July 10, 2012
bestnya bila da mula rasa gerakan baby kan..tapi senak jugak kalau dia buat free kick dalam tu..
syiela syiela July 10, 2012
dia senyap sebab hubby tak selalu sembang kot.. selalunya baby dalam perut ni dia kenal tgn yg kat luar...

contoh akak dulu time kembar tu.. Dua abang besar tu memang setiap masa menerjah,mencium dan menyembang kat perut ni tap hb kurang dan bila hb pegang perut dia diam.. tapi bila abangnya yg dua ni.. alahai mengelupur sakan dia kat dalam ^_^
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 10, 2012
kalau selalu bergerak ke kanan, mungkin anak lelaki? jengjengjeng.. :) Hanya Allah swt yang tahu...



: Alisha jeles ke abah nya pegang perut ?
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 10, 2012
kalau selalu bergerak ke kanan, mungkin anak lelaki? jengjengjeng.. :) Hanya Allah swt yang tahu...



: Alisha jeles ke abah nya pegang perut ?
zachflazz zachflazz July 10, 2012
Insya Allah dia bayi yang sihat,
Dijaga selalu supaya tetap sihat.
kami ikut mendoakan.
☾SHiemaCMa☾ ☾SHiemaCMa☾ July 10, 2012
alhamdulillah...bestkan rase pergerakan bby dlm perut..
semoga akak n baby sihat2 selalu..
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI July 10, 2012
mesti tsgt bahagia kan kak..beshnya..
mama lynn mama lynn July 10, 2012
alololo sweetnya. teringin sgt nak rasa moment2 indah ini. moga Allah mempermudahkan impian sy ni. lepas da ade adik nnt, mesti blog ni meriah cerita adik alisha pulak tak sabar utk baca
AnonymousAnonymous July 10, 2012
alhamdulilah

pandai baby main cak2 dgn abah dia ye
atIEsAyAnGkAmU atIEsAyAnGkAmU July 10, 2012
tahniah...nk dpt bby baru...

salam kenal dari atie..
Ardini Humaira Ardini Humaira July 10, 2012
baby dni pun nih kalau dni online kemain dia gerak2 :D
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) July 10, 2012
sama lah kita. baby mmg asyik gerak skrg nih alhamdulillah :) suami pon dpt rasa. akk due bile?
Unknown Unknown July 10, 2012
aktif makna nyer sihat la tuh kandungan nyer...alhamdulillah...:)


* tak dinafikan blog PM agak berat,dalam proses diet sama mcm tuan nyer...hehe terima kasih coz ingatkan...:) tapi maaf utk bagi tau blog Intanberlian lagi berat dari PM...cuba check berat blog guna link dibawah :-

http://www.iwebtool.com/speed_test

so sama2 la kita dietkan blog kita yer...;)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief July 10, 2012
best kan kak ina boleh rasa gerak baby....moment yg xdpt dilupakan...rindu pulak saat tu hihihi...

jap nk g terjag blog tu lah :)
Dylla Abas Dylla Abas July 10, 2012
teringin pula nak rasa baby gerak2 dlm perut sendiri..huhu :p
izz iizza izz iizza July 10, 2012
alisha takut perut mamanya sakit kot ..tu yang dia tarik tangah abahnya..:)
TiranaAduka TiranaAduka July 10, 2012
kompom baby Boy tu.......
pemakanan kene jaga sis...
kesihatan juga kene jaga
Tidur kene cukup...
Usah buat kerja yang berat-berat
- AZIE - - AZIE - July 10, 2012
alahai seronoknya...sy masih ingat ag moment tu..best sgt
AnonymousAnonymous July 10, 2012
seronokkan... lg2 bila bb tu aktif!.. neway jaga diri yek
Unknown Unknown July 10, 2012
mesti baby boy tu.... tapi jangan jadi macam akak sudah le... Qayyum relaks je dalam perut tapi sumaiyyah peh aktif sungguh
Unknown Unknown July 10, 2012
sya tersgt rindukan saat itu.. moga Allah memakbulkan doa sya utk rasa detik2 ini lg... syahdu je sya baca nie... :)
sueshe sueshe July 10, 2012
rindunye ngan gerakan baby...teringat aina masa dlm perut. :)..kenangan yg xmungkin dilupakn sebagai sorang ibu
Nyue Nyue July 10, 2012
huhu..rs2nya cam baby boy je sbb aktif tu...ehehehe....semoga akak n baby sihat
inazamri inazamri July 10, 2012
alahai..akak ni dah 9 thn tak rasa gerakan bb dlm perut.tetiba tersa tingin nak bb lg.
Nida Mohd Nida Mohd July 10, 2012
seronok kan rasa dia tendang-tendang dan gerak2 dalam peyut tu.. :)
Unknown Unknown July 10, 2012
alhamdulillah dikk
nak2 dah nak dekat bersalin @ ina tgh makan sesuatu .. lagilah dia akan xtv semacam dlm tuu

manisss nye bila kenang balik kenangan mengandung nie ;)
Miss N™ Miss N™ July 10, 2012
nur pun xsabar nak tengok macam mana alisha jadi kakak.. :)

tentu dia teruja..

akak, ni entry baru nur.. mgenai laksa..sambungan dari entry laksa telur goreng yang akak publish jumaat lepas..hihihi.. :)

http://cahayacita2.blogspot.com/2012/07/laksa-telur-dadar.html
syawalsimpsons syawalsimpsons July 10, 2012
samo la ngan BB sue...kasi en asbeen pegang je diam...mmm...tp nikmat kan semua tu...
Tie HT Tie HT July 10, 2012
hehe..bila baca entry ni..akak plak rasa pewut ni bergerak2..cane tu, alhamdulillah, moga mommy n bby sihat selalu..take care ey :)
haryati haryati July 10, 2012
seronok la pregnant kan? bila nak dapat rezeki lagi ni, cam tak lah... beshnyee...
ummi_norseha ummi_norseha July 10, 2012
aktif sungguh bby ye...xpa jnji semua chat,ibu pun x sbar nk tgok bby...:)
Nora Karim Nora Karim July 10, 2012
heheh baby nak surprisekan abah dia tu...
umiawadah umiawadah July 10, 2012
seronokkan tengok perut makin membesar...boleh dah berinteraksi dengan baby sekarang ni..
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ July 10, 2012
nieza pon baby banyak duk belah kanan... perut kecik..so memang terasa sgt2 pergerakan dia... lain sangat masa Rania aritu..perut besar...air ketuban byk kot...susah sket nak rasa yang slow movement...yang skang ni...huhu...baring ke ape ke sume rasa..ada masa dia tak selesa, habis perot herot-herot dibuatnya...hehehe
Cendol Cendol July 10, 2012
alhamdulillah baby tu aktif sihat lah dia nampaknye ye..hehe
semoga akak n baby sihat n selamat semuanya..
alisha jeles sikit tak ngan adik barunye tuu ..hehe
eja samad eja samad July 10, 2012
wah...nga pregnant rupanya..kire sama month ngan akak eja la..pernah jugak pegang perut akak bile dye cakp baby tgh tendang..tp x rasa pun..hehe.. btw, congrats yer.. :)
mama_umar_maryam mama_umar_maryam July 10, 2012
rindu plak nk tgk gelembung2 perut tuh ;)
shahdiana shahdiana July 10, 2012
perasaan masa mengandung memang indah kan...tambah bila dah semakin besar & boleh rasa gerakan dia...semuga ina & baby sihat-sihat selalu...
Izan Ishak Izan Ishak July 10, 2012
salam ina...

sori ye sbb kak izan lambat sangat sampai sini.

samalah kita, bby banyak bergerak sebelah kanan. ada skali tu bergerak takmo berhenti. sampai kak izan pun berdebar2 dibuatnya.
Unknown Unknown July 10, 2012
huhu.. Suami akk tak berani pegang perut.. Dia pegng kejp ja.. Tu pun kita yg suruh...mgkin dpa rasa seriau kot, tgk bby dok gerak2.. Hehe lawak btul
eita eita July 10, 2012
waaaa....dah jadi penulis jemputan plok erkkk....untunglah..
nur anis nur anis July 10, 2012
hihi..alisha nak suruh pegang perut dia kot..
msredcheesecake msredcheesecake July 10, 2012
ALHAMDULILLAH BBY SIHAT... TAKE CARE K...
hazman aka species1980 hazman aka species1980 July 10, 2012
perasaan yang menarik ketika pregnant kan...anyway kalau rakan2x lain ade entry makan-makan yang best boleh email link entry pada saya....
emarieys emarieys July 10, 2012
itu tandanya baby sihat...
Unknown Unknown July 10, 2012
yey... akhirnya..bestnya dapat rasa baby gerak2.. takde lah akak risau lagi kan..mesti tak sabar nak tunggu baby keluar..hehe
Unknown Unknown July 10, 2012
hee...da pandai main cak cak ye baby^-^
Dayang Deno Dayang Deno July 10, 2012
akak jaga kesihatan ya... :)
Si Matatajam Si Matatajam July 11, 2012
Teringat plak Khalish masa kat dalam perut dulu. Mmg aktif sgt2... Adik Alisha ni mesti aktif bila kuar nanti..
Unknown Unknown July 11, 2012
hihihi..mmg tak sabar nak tgk reaksi alisya...
Shida Radzuan Shida Radzuan July 11, 2012
hehe kak rase seronok lak dpt rasa mcm2 dari mgandung nih hehee..aishhh..bila turn sya nih ^_^
fieda fieda July 11, 2012
seronoknya time baby gerak2 tu..ni rasa nk prgnt balik ni..hihi
Cikrosecute Cikrosecute July 11, 2012
Seronok bila mengandung dapat rasa baby gerak dalam perut hihihi alisha jeleslah tue..tak bagi abahnya pegang baby...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha July 11, 2012
hah,,tu baby nak kuar,ajak abah dia main boleh...eca berani taruh,anak lelaki!.hehehe.... :)
9n0L4 9n0L4 July 11, 2012
die nak main cak cak tu kan. hehe. pandai mcm kakak die. ;)
Mommy_ima Mommy_ima July 12, 2012
sy pun tak sabar nak tgk alisha ngn adik dia nnt..mesti alisha tunjukkan yg dia betul2 kakak yg baik :)
sal ya sal ya July 13, 2012
sama la macam anak2 akak. time abah pegang perut senyap je. bila abah tak pegang aktif sgt.
Mimie Mimie July 27, 2012
best je rase bile baby kick perut kan...

p/s dh tau jantina ank ke IB???