Meh jamu mata meh... (^_^)

Ni entry yang saya peram dari bulan lepas lagi... Terlupa nak publish.. hahahha... Masa balik Chemor hari tu, My mum ajak kami pergi makan dekat MALIKA SABA RESTAURANT, Arabian Food dekat Ipoh... Saya & my dear memang sukalah.. sebab dapat makan kambing.. hihi

First time kami pergi MALIKA SABA RESTAURANT, bagi saya makanan dekat sini memang sedap yang amatlah... Memang ada ciri2 arab.. pekerja dia pun arab.. nak order kena cakap omputeh.. hihi... Siap pasang lagu Arab lagi tau... (",)


Ni antara menu yang ada di MALIKA SABA RESTAURANT


Ni nasi my dear punya, LAMB MANDY.. RM 20


LAMB HANEETH ni pulak my mum & my dad punya... mereka kongsi berdua... RM 15(",)


Nampak tak roti tu... besar tau u all.. sekeping boleh makan ramai2.. saya makan cicah dengan gula... hihii... saja suka2 cicah gula.. sedap... (",).. *Adik saya tu pun sibuk jugak nak bergambar.. hehehhe


Haaa kasi zoom sikit... besar kan roti tu... (",)


Yang ni saya punya... LAMB KEBAB.. Lupa harga dia berapa, tapi belas2 la...


Yang ni pun LAMB KEBAB jugak tapi rasanya yang GRILL.. Adik saya punya... Harga pun belas2 jugak.. (",)


Inilah hasilnya selepas makan... Semua licin kecuali sayur kobis yang berlambak2 dalam bekas kebab saya & adik saya... (",) Ohya, alisha makan apa??.. Dia tak makan sebab dia merajuk.. ahhahha.. Air TROPICANA tu je dia punya.. hihii.. Nanti saya story pasal alisha merajuk ni.. (",) 

Total kami dinner malam tu tak mahal sangat.. tak sampai RM 100 pun.. Kalau tak silap RM 92 or RM 96.. dah lupa, maklumlah, lama sangat peram entry.. hihi

P/s : Mozilla saya ada masalah untuk tengok gambar tu yang tiba2 dekat entry laksa saya tak pasal2 ada gambar nasi arab... Nasib ramai yang tegur... baru saya perasan.. hihii... Emmmm bila guna google chrome baru ok.. (",)

{ 44 comments.. read them below or add one }

shahdiana shahdiana July 09, 2012
walawei...sedapnya berarab-araban gitu...
pinky pinky July 09, 2012
tak pnh mkn mkanan arab... nasi dia mmg xde kuah ke???
ShimaSalleh ShimaSalleh July 09, 2012
nyummm nyummm.... kenyang baby dlm pewut dpt mkn kambing hihihi
Alisha... awat merajuk tuh
SYAH'IZZAT SYAH'IZZAT July 09, 2012
sedapnya makanan araaaaaaaaaaabbb!!
Haryati Hamzah Haryati Hamzah July 09, 2012
ok la tu taklah mahal sangat.
Ardini Humaira Ardini Humaira July 09, 2012
wow! besau kemain roti tu yunk.. dni lom penah rasa lagi makan cemni taw :D
Cik Nur Cik Nur July 09, 2012
sedapnya..!
nur teringin nak mkn lamb chop..
tapi takutlah berbau...huhuh..

mcm kebab tu, berbau x..?
fieda fieda July 09, 2012
kak fieda pun tak pernah mkn nasi arab..tu la dia mmg takder kuah ye..
Tihara Tihara July 09, 2012
dap nye intan..sebab dia nampak cam kering2 gitu kan.. :)
Zie Zie July 09, 2012
bgus2 mkn kmbig time pegnent.. Mkn buh oren pun bgus bg kulit bby cntik..

Sedapnya nsi arab.. Sekarang dah popular dgn restaurnt nasi arab...
Rai Rai July 09, 2012
besar macam boleh buat selimut roti tu..hahaha
Papa Mifz Papa Mifz July 09, 2012
amboi gedabak yer roti tuh..!!
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 09, 2012
acaner rupa Alisha merajuk tu.. ? :)
Falsya Falsya July 09, 2012
SABA yg kt kl pun sedap..hehehe..
ros_reeza ros_reeza July 09, 2012
dah pernah makan kat restoran hadramawt, ampang.. tapi, makanan arab ni tak kena la dengan tekak saya.. yup, memang tak ada kuah pn..
aimi aimi July 09, 2012
sedap nye.... mahal xmampu =)
laskar pelangi laskar pelangi July 09, 2012
memang rasa duk kat arab dah ni..ehehe~
izan mama mia izan mama mia July 09, 2012
sabar jerlah tgk nasi arb..takpa..tgg pas magrib..haha... sma cam kak fieda,...tak pernah mkn nasi arab...nasi malaysia pun tak habis makan lagi..hihi
Myra Jay Myra Jay July 09, 2012
Myra tak penah makan nasi Arab ni, bila tengok memang menggoda jiwa ;)
izz iizza izz iizza July 09, 2012
wahh sedapnya...tahan intan makan kambing ya..kalau sy dh guling-guling sakit kepala lepas makan..:)

kenapa x habis sayur tu..
Wanieys Wanieys July 09, 2012
wah sedapnyer kak ina..teringin wani tgk...besar sungguh roti tu hihi...alisha merajuk pastu dia xmakan ker?
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 09, 2012
mmg kena jamu mata je ni sambil telan air liur sket..ahhahaha
azizah :) azizah :) July 09, 2012
tak pernah lagi try nasi arab ni.. macam sedap..
syiela syiela July 09, 2012
tak pernah makan nasi arab.. menggoda betul nampaknya
anisalya anisalya July 09, 2012
dah lama tak guna mozilla. hehehe... mmg sedap tu ina. yummeh...
Saya Disini Saya Disini July 09, 2012
sedpnye..xpernh mkn lg
MamaEma MamaEma July 09, 2012
akak makan roti canai ke hapa..memang cicah dgn gula..
FADLUL & FIFAH FADLUL & FIFAH July 09, 2012
pling tak tahan tgk roti tu..dh la mmg sk roti..kt mn restoran ni?
iEdA iEdA July 09, 2012
penah mkn ns arab jer...bole lah sbb xbese mkn kn..hehe..tp roti 2 seyes beso..kalo mkn sowg mmg x abes lah jwbyer...
QueeN TerataI QueeN TerataI July 09, 2012
kalau Queen ni confirm x larat nk abiskan... lg2 kalau nasi arab.. tu yg mls nk mkn kat kedai jual nasi arab nie.. hehehe
ieda ieda July 09, 2012
wahh nasi arab ! ... huyoooooooo besar tuu roti tu dikk .. roti tempayan kan ;)
Mama Adam Mama Adam July 09, 2012
Sedapnya! Beras dia handsome!! Kurus n tinggi. Hihi
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 09, 2012
ni klu bg tau kat en asben cma mesti laju je die nk pegi..lamb tu peberet dia..cma je x mkn lamb..huhuh..roti dia tu menggoda la..besarrrrrnye...
Yana Libra Yana Libra July 09, 2012
kat melak pun ada restoran arab camtu..hehe..mmg arab betul~
Si Matatajam Si Matatajam July 10, 2012
My hubby slalu gak makan makanan Arab.. M tak suka sangat makanan Arab ni. Cuma tang roti tu mmg nampak teruja skit la... Nak gak la...
hazman aka species1980 hazman aka species1980 July 10, 2012
nasi arab nie sedap dan mengenyangkan ... sambal tomato diorang pun besh...next time awak cuba ikan siakap grill diorang pulak yea...sedap jugak tau
Masya Masya July 10, 2012
besarnya roti tu .... huhuhuhuhu...
deno deno July 10, 2012
nyum2!!! deno pun suka nasi arab! biasanya deno makan bila hari raya kat umah makcik... emm... mmg best! lebih2 ;agi nasinya yang lembut tu... tapi deno tak makan daging kambing,, daging lembu je...

P/s: akak, daging kambing ni boleh buat tekanan darah naik kalau mkn banyak, sbb tu deno tak mkn selalu... deno ada high BP.. akak kurang2 makan eh.. akak pregnant deno bimbang tekanan darah akak naik.. bahaya kak.. take care kak! :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 11, 2012
sedapnya makan2...lagi 4 ringgit nak sampai rm 100 erk?mesti best pekena nasi arab hihihi
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 12, 2012
selambak kobis die!

pernah makan nasi arab sekali, tak habis sbb mcm byk sgt..tapi sedap juga sekali sekala. :)