My favorite.. tomato cherry (^_^)


Saya memang sangat2 suka makan tomato.. Kalau tomato cherry tu lagi sedap.. makan sambil mengadap blog.. hihii.. Saya lebih suka ratah.. (",) Ohya, saya memang suka makan tomato TAPI u all jangan ingat kulit saya selicin kulit tomato yer.. tidak sama sekali tidak.. ahhahhah.. 

Kulit saya tak licin pun tapi alhamdulillah takda masalah jerawat yang teruk.. hihi.. Saya suka makan tomato sejak saya mengalami masalah jerawat yang sangat2 teruk tahap gaban hokay!! Bernanah satu muka.. besau2 pulak tu.. adoiii... Banyak kenangan saya dengan jerawat ni... time tu baru kita tahu, seseorang tu boleh terima diri kita seadanya or sebaliknya... Opsttttt... hihiii

Saya ada simpan banyak gambar ketika saya berjerawat.. tahun 2008 macam tu la lebih kurang... semata2 nak tengok berhasil or tak cara saya mengatasi masalah jerawat ni.. Ohya, Jika SIAPA2 NAK TAHU CARA SAYA ATASI MASALAH JERAWAT BERNANAH.. OR NAK TENGOK MUKA SAYA YANG BERJERAWAT (tapi time tu dah ok sikit).. KLIK SINI.. (",)


Nak kasi tips dekat u all.. jika u all nak makan tomato cherry yang sedap.. manis.. u all pilih tomato cherry yang kulit dia warna merah gelap.. kalu pucat tu, masamlah jawabnya.. hihi

Saya ada bagi alisha & my dear makan tomato cherry ni tau.. mereka tak nak tapi saya paksa suruh rasa jugak.. last2 2 beranak tu lepas je gigitan pertama, terus buang.. muahhahhahha.. Tapi bagi saya sedap.. jika tak keberatan, u all boleh je try.. nanti jadi seronok, siap jadikan tomato cherry ni snack lagi... hahhahah

{ 60 comments.. read them below or add one }

Rai Rai July 10, 2012
tomato cherry sedappp...tapi kitorang lagi rajin beli yg besar2 tu..kalau anak dara saya memang suka tomato...tapi bahagian biji tu dia buang :P
syawalsimpsons syawalsimpsons July 10, 2012
sue tak suke makan tomato gitu jaa...kena ngan nasi baru leh masuk..adoi...tp bila tgk tomato cherry ni..mmg egat kat ina tau
Anum Shukri Anum Shukri July 10, 2012
akak pun suka makan tomato..kalau time masak yang perlu guna tomato memang akak makan dulu baru letak dalam makanan..hehehe..

p/s: blog akak lambat laoding ya??cmner nak buat ek?
LiLy @ MumMyQiStInA LiLy @ MumMyQiStInA July 10, 2012
Hubby lily suka mkn ni..stok mesti ada kat rumah..dia suruh jugalah lily mkn..tapi tekak tak leh terima..^^
adyna adyna July 10, 2012
i like ;) semua tomato saya sapu heheh
Afasz Afasz July 10, 2012
sy pon suka makan tomato cherry ni ... sedap
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ July 10, 2012
nieza pon suke makan..biasanye nieza makan dengan sos untuk salad tu...pastu letak kismis,anggur...nyum nyum...ni buat terasa nak makan ni...
PinkUmmi PinkUmmi July 10, 2012
nak try la...PU mkn tomato tp blum try tomato cherry nih lg...
TiranaAduka TiranaAduka July 10, 2012
Tirana suka tomato
dari dulu hingga kini..
dulu susah dapat tomato...
skarang bersepah sepah.....
Cik Rongoks Cik Rongoks July 10, 2012
ika suka tomato yg bulat besar tu. hahhaa.. makan mentah2 cmtu je. sedap ^^
CtAyue CtAyue July 10, 2012
sama mcm adam.. sy pulak makan sikit2 je bolehlah..hehe
nini nini July 10, 2012
aha...tengok cherry tomato ni teringat satu kisah....ingatkan anggur.....sekali cherry tomato....hahahah
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey July 10, 2012
thanks for sharing kak ina.. tomato ceri mmg best.. :)
ShimaSalleh ShimaSalleh July 10, 2012
Bagusnya Intan.. Shima minat tomato yg besar2 hihi.. Klu mkn nasi ulam dgn tomato je pun takpe.. Mkn sejuk2 sebab masuk peti ais hihihihi
Cik Nur Cik Nur July 10, 2012
YaALLAH..
mmg nampak mgiurkan tomato cheery tu..!

ni yg buat nur teringin panjat tesco ni..

hihihihi... :)
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ July 10, 2012
salam Ina..xpernah mkn tomato cheery ni camtu jer(xpernah beli pon)...suker beli tomato yg bsr2 tu jer.
nantilah k.atie nk cuba buat snack mcm Ina gak :D
Cik Nur Cik Nur July 10, 2012
haa..lagi satukan kak, dulu nur mmg hantu tomato besar tu.. sedap mkn cicah kicap..

agak2 tomato cerry ni, mkn cicah kicap sedap ke x..?hihihi
QasehnyaRania QasehnyaRania July 10, 2012
feberet ciksu juga..ciksu datang balik ni...:)
syiela syiela July 10, 2012
nampak je dah masa... larik dengan laju2 takut kena paksa makan
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 10, 2012
cm pernah mkn jugak..yg jenis mnrah mcm ni ngan kaler kuning tu..yg merah manis..yg kuning lemak2 ckit..
nyam3..sedap jugak :)
emma emma July 10, 2012
sy biase mkn tomato yg besar tu je, yg kecik ni xreti la nk mkn ala2 snack cam intan cakap tu :-)
♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ ♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ July 10, 2012
saya pun suke ni,
org cakap leh cantikkan kulit tp kulit sy ni tak cantik pun..
cpt lekat parut adelah.. huhuhu
Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 10, 2012
Kakak sy pun suka sangat tomato..dia pun makan tomato bt snack mcm ina...
FADLUL & FIFAH FADLUL & FIFAH July 10, 2012
suka!suka!suka!
nak2 time sjuk2..kadang takde yg cherry ni tomato besar pun jd..potong2 cam epal..pastu ngap!ngap!ngap!
Tihara Tihara July 10, 2012
suka bubuh dalam air asam jer..or yg dalam kari or sup..kalau yg mentah dgn nasi ayam je bleh makan..makan saje2 tak leh telan lak :)
Nazayiena Nazayiena July 10, 2012
Tgk pic tamato tu nampak segar sgt,buahnya kecik ajekan senang nak masuk mulut.
Wanieys Wanieys July 10, 2012
tomato ceri....wani suka juga..tiap2 minggu pergi pasar selalu beli hihihi....
azizah :) azizah :) July 10, 2012
nyum2.. sekai hadap mmg habis kan sis.. sedap..merah2 gitu..
Haryati Hamzah Haryati Hamzah July 10, 2012
suke tp tak lah terlalu suke, klu makan pun 2, 3 bj je.
Joanna Yunus Joanna Yunus July 10, 2012
Kalau dimasak macam letak dlm kari atau masak asam akak makan le tapi kalau ratah je...ops sorry le ye
QueeN TerataI QueeN TerataI July 10, 2012
sya pun suka gak makan tomato mentah2.. tp tomato cherry ni blm pernah cuba lak..
izz iizza izz iizza July 10, 2012
sy pun suka tomato ni...sangat-sangat suka..:)
mdmZ mdmZ July 10, 2012
buat sambal sedap nie...
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa July 10, 2012
mmg sedap tomato cherry ni..yg cameron pnya terbaek :)
nanakimie nanakimie July 10, 2012
aish,macam xsedapje sis,hee..nana xsuka tomato^-^
aimi aimi July 10, 2012
akk kt ner nk beli tomato cm ni.. ary 2 kwn aimi bg rse sdap gak =)
rAIHan rAIHan July 10, 2012
raihan tak suka tomato..hehe.
Dylla Abas Dylla Abas July 10, 2012
sy buat kudap2 je tomato cherry ni :)
Ihsan Arifin Ihsan Arifin July 10, 2012
ya allah. tenkiu allah atas kurniaan buah secomel sesedap tomato cherry ni :)
jemarisuri jemarisuri July 10, 2012
tak pernah plak try yg ni sbb js suka mkn yg bsr tu...hehe
teratak hati teratak hati July 10, 2012
Dulu suka jgk ratah tomato..skrg dh kurang..
Yana Libra Yana Libra July 10, 2012
bagusnya suka makan tomato~ :)

saya tak berapa nak suka sangat lah :p
Salmiza Salmiza July 10, 2012
alahai...mmg sedap tomato..tp jgn yg masak sgt nt lembik dan masam..
Mama Adam Mama Adam July 10, 2012
saya suka!!!! lagi satu, kalo makan carrot mentah. tak kisah baby carrot atau carrot biasa tu. sedap n manis!

muka saya pun x licin. tapi, saya percaya, kalo kita x makan, mungkin muka kita lagi teruk kot. hihihihi
Bui Junaidi Bui Junaidi July 10, 2012
KAK BUI TAK SUKA TOMATO..KALAU TERJUMPA DLM MASAKAN SLL BAGI HUBBY..^_^
deno deno July 10, 2012
akak sama macam kakak deno, dia suka buat snek tomato ni... memang kulit dia licin dan tak pernah ada jerawat!
Norzie hany Norzie hany July 10, 2012
Sis tak pernah makan mcm tu aje...bubuh dalam kuah time masak ada la.kena cuba ni...
Si Matatajam Si Matatajam July 11, 2012
Ala.. M mmg tak lalu nak makan tomato...
izan mama mia izan mama mia July 11, 2012
saya tak suka...masam...suka tomato bt sambal jer..
Deq's Qienz Deq's Qienz July 11, 2012
macam anggur jew..hehee nmpk sedappp
shida'R shida'R July 11, 2012
mmg baguss buah tomata nih..bagus untuk kulit sis..bgus juga untuk baby yg bakal kua nih..hehee.. ^_^
nur anis nur anis July 11, 2012
saya pun sekarang suka makan tomato..sedap..and masalah jerawat pun kurang..:)

hari tu beli tomato cherry yang masam..last last, tiap malam, gonyoh kat muka sebelum tidur..huhu
fieda fieda July 11, 2012
nmpk sedap mcm buah anggur pun ada..tp sorry ler..isshh..kak fieda mende2 masam ni mmg hujung lidah jer boleh masuk..mmg tak suka..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 11, 2012
CR tidak pernah mengalami masalah jerawat...alhamdulillah...muka normal..
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 12, 2012
tomato yg besar tu sy tak boleh nak telan mentah2. yg ceri ni ok la, tu pun mcm muka terpaksa makan..hahah.
9n0L4 9n0L4 July 12, 2012
saye pun ade pngalaman yg same. huhu. tapi skrg dh slow mkn tomato. ;)
anisalya anisalya July 13, 2012
boleh makan tapi kureng la. kalau dalam nasi ayam tu makan jugak. kalau saja2 tu tak adanya nak makan kot.
jaakechik jaakechik November 15, 2012
jaa x suka tomato. lembik dan masam! haha. bagus la minat makan tomato. byk khasiat tuuu...