Dah suka conteng dinding pulak....

Alisha sekarang ni dia dah ada perangai baru tau.. suka conteng dinding rumah pulak.. dah la rumah kami duduk ni rumah sewa.. alahaiiii... Buku pun dia conteng.. muka or badan dia apatah lagi.. siap dengan badan saya pun kena conteng.. hihi

Saya beli kertas mahjung tampal dekat dinding.. konon2 suruh dia conteng dekat kertas tu je la.. tapi alih2 kertas tu pulak kena koyak... alahaiii anak sayang oiii... (",)



Ini baru 2 tempat saya tunjuk dekat u all.. ada banyak tempat lagi kena conteng sebenarnya ni.. Nanti nak pindah, kena cat baliklah jawabnya... (",) Nasib baiklah rumah ni takda orang datang kecuali family my dear & family saya je.. takdalah nak malu sangat.. hihii

P/s : BE ke 13 tahun 2012, UNILEVER COMFORT IVORY 2.0 singgah di blog GA..

{ 53 comments.. read them below or add one }

QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa July 10, 2012
ngeheheheheh!!!mmg dh stage dia suka mnyontengla ni :) klau bg kertas pn budak2 ni dia still nk lukis kt dinding jgk,uhuhuhu!!!
Cik Nur Cik Nur July 10, 2012
wah..berseni juga alisha ni.. :)

BE ke-13..?
murahnya rezeki akak.... :)
cendol cendol July 10, 2012
hahaha bebudak mmg mcm ni..Cendol dulu pun suke conteng dinding..kdg2 saje2 conteng,kdg2 tu protes ngan mak..cendol conteng dinding banyak2..ape lagi..mak naik hanginnn hihihi kena denda cuci dinding
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey July 10, 2012
conteng kat dinding ada feel kak ina... heee.. :) agaknye budak2 mmg suke kot.. nani dulu msa kecik pun conteng dinding jgk.. :)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 10, 2012
Kreatif nya Alisha.. ada bakat seni terpendam kot
SURIA AMANDA SURIA AMANDA July 10, 2012
ni namanya dia budak bijak..hehehehehe...
mama aryan mama aryan July 10, 2012
samala dgn anak akak..budak2 ni mmg kita bg buku pun dinding gak yg diorg suka..
Pn. Sheila@CC Pn. Sheila@CC July 10, 2012
bdk2 ni mmg xleh lari dr conteng dinding kan.... akak pun kena sama... hehe
Rai Rai July 10, 2012
kreatif..hehe..

masa anak sulung kitorang takde masalah ni..tapi bila keluar sorang lagi dia pulak yg jadi ketua conteng dinding..hehehe..
Afasz Afasz July 10, 2012
la sian dinidng.sy masa kecik dulu pon suka conteng dinding.hehe
Masz Sidek Masz Sidek July 10, 2012
habis 'berseni' dinding rumah di buat alisha... hehehe
nur anis nur anis July 10, 2012
hihi....mana yang dilarang tu, tempat tu lah dia geram je nak conteng...
PinkUmmi PinkUmmi July 10, 2012
hahaha...alisha nk bg dinding rumah tuh cntik sbb tuh die wat corak corak...auni skang hobi menconteng kaki die...
Wanieys Wanieys July 10, 2012
amboi seni sungguh alisha sampai xcukup kertas dinding pun ok jer dia conteng hahhahhaa...murah rezeki kak ina asyik dapat BE baru jer hihihi
ros_reeza ros_reeza July 10, 2012
ni mesti tangan berseni ni.. tu yg suka 'melukis' bagai tu :)
msredcheesecake msredcheesecake July 10, 2012
RUMAH SY PUN DAH JADI WHITE BOARD DAH..HHEEE
Mira Adzlia Mira Adzlia July 10, 2012
nmpk gaya mama alisha kne beli cat yg ley pdm tulisan..hihi
Kesuma Angsana Kesuma Angsana July 10, 2012
bakal jadi pelukis terkenal satu hari nnti ni ! hehe
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa July 10, 2012
waaa habis dinding di contengnya..alisha nak buat mural kot..takpe nanti kena cat lain laa jawabnya
ShimaSalleh ShimaSalleh July 10, 2012
Takyah cat la Intan.. Dinding yg aqil lukis pun masih ada lagi... Boleh kata habis sepenuhnya diconteng.. Lps ni turn adik pulak hahahaha... tu yg biarkan aje.. Mmg byk sgt! hahaha
hazman aka species1980 hazman aka species1980 July 10, 2012
dah besar nanti jadi cikgu seni lukis kot rasanya.... hehehehe
syawalsimpsons syawalsimpsons July 10, 2012
mmg kreatif....buat mural ke tu....kikikikiki....

p.s : syawal ok je.,....ustaz tu kata ok, tak da pape sangat..sebenarnyer..sue sendiri tak paham ape yang ustaz tu cakap...en asbeen je tau...malas mau tanya....kang ado yang jegil mata...sebok tanya banyak kali...kikikikiki
syawalsimpsons syawalsimpsons July 10, 2012
mmg kreatif....buat mural ke tu....kikikikiki....

p.s : syawal ok je.,....ustaz tu kata ok, tak da pape sangat..sebenarnyer..sue sendiri tak paham ape yang ustaz tu cakap...en asbeen je tau...malas mau tanya....kang ado yang jegil mata...sebok tanya banyak kali...kikikikiki
MamaEma MamaEma July 10, 2012
dia suruh ibunya cat dinding baru tu...
Ardini Humaira Ardini Humaira July 10, 2012
hehe.. kene standby bende yang leh tanggalkan contengan.
UmmiAbi UmmiAbi July 10, 2012
Org kata kalau bdk ske conteng ni bijak..:)
emma emma July 10, 2012
Ni mesti time Intan kecik2 dulu pun suke conteng dinding kan ;-) hehehe..

Act Syirah pun suke conteng2, pantang dpt pen. tapi sy kluar kn mata pen tu n bagi batang pen kosong je, hihihi...
CtAyue CtAyue July 10, 2012
hehe alisha yg kreatif..... mula2 mmg cmtu lah.. anak sy pun conteng dinding jgk awal2 dulu..pastu dh kena warning dan marah dek abah dia, terus tak berani dah...
syiela syiela July 10, 2012
mcm tu la bila dah besar sikit.. nasib tak ikut abang iqbal lukis pocong kat dinding kekekeke
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 10, 2012
samelah kaedahnye ngan anak2 cma..mula menconteng 21 badan ngan dinding..hehe.blh jadi geng ni.. *alhamdulillah,,tahniah kak..rezeki kan * :)
Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 10, 2012
haha.., Naim dulu pun macam ni, mujur tak lama menconteng dinding, sofa dan semua benda termasuk badan dia sendiri.. Terpaksalah mamanya yg sentiasa ada alat tulis ni sorokkan alat tulis yg ada.. try bg alisha byk buku n selalu teman dia tulis n conteng buku, insyaAllah cepat hilang perangai menconteng dinding ni..
azizah :) azizah :) July 10, 2012
alisha2.. kreatif betol... conteng la banyak lagi nak... sebab nak raya ni nak suruh ibu tu cat rumah..hehe
Haryati Hamzah Haryati Hamzah July 10, 2012
cantik umah ina! hahaha...serupa la ngan umah sy, klu rs2 anak dok senyap tak bunyi apa kene tengok dia buat apa, sebb selalunya dia suke conteng dinding tp bila ayah dia sound hah, takut terus.
izz iizza izz iizza July 10, 2012
cer ina try belikan papan putih tu..begi dia conteng kt situ..mesti dia suka..:)
QueeN TerataI QueeN TerataI July 10, 2012
Alhamdulillah anak sya x pandai menconteng di dinding. Kalau dia nk menulis dia akan minta buku...

alisha ni dah besar nk jd pelukis kot.. hehehe tu yg dia conteng dinding tu
mdmZ mdmZ July 10, 2012
nie namanye seni kreatif..hihihi
nanakimie nanakimie July 10, 2012
anak buah nana suka jgk contng dndg,hee....akak nana nk kawen bln 9 ni da sibuk2 cat uma da,hee:)
Dylla Abas Dylla Abas July 10, 2012
ok la tu..Alisha tolong buatkan wallpaper :)
Ihsan Arifin Ihsan Arifin July 10, 2012
biasa lah tu. adik adik ihsan pun suke conteng dinding. kreatif tak bertempat budak budak ni haha.
teratak hati teratak hati July 10, 2012
Alisha nk jgk conteng kt dinding ye...dia bosan tgk dinding tu bersih kosong je..hehe
Mama Adam Mama Adam July 10, 2012
try la kasi dia kertas banyak2. kot dia x menconteng.

tak tau la kan. try aje. sbb adam dulu, masa dia nak menconteng, saya bekalkan kertas banyak2. so, x jadi conteng dinding. dia conteng kertas aje.
Yana Libra Yana Libra July 10, 2012
budak2 mmg akan suka conteng kat dinding eh?

mugkin kena belikan alisha whiteboard kecik tu tak?
deno deno July 10, 2012
budak kecik dia nak asah bakat tu.. hihik... si adam khaleef bukan kat dinding je.. kat sofa habis dengan bentuk2 imaginasi dia... :)

p/s: hari tu si adam conteng kusyen kereta mama dia dgn marker... dengan cermin sekali.. nasib baik sempat sedar... kalau tak habis kereta mama dia..haha.. dah hilang pun kesan marker tu skrg ^^
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 10, 2012
alisha leh geng dgn isha...same je suke conteng dinding..:)
Si Matatajam Si Matatajam July 11, 2012
Khalish pun suka conteng dinding..isk anak2 ni mcm2 kerenah depa. Hi hi
izan mama mia izan mama mia July 11, 2012
mai laa alisya..lawan conteng dinding dengan mia....sampai almari pun dah ada corak sekarang..aduhai..ina..sabar jerlah..kalau org datang..bt tak tahu jer...haaaa..tak kan nak marah...dia dok tunjuk bakat tu..kan alisya..
Deq's Qienz Deq's Qienz July 11, 2012
alisha nk jadi cikgu la tuhh..hehee
shida'R shida'R July 11, 2012
heheee..budak2 kak biasalah tu..ank buah sya yg last ni pelikk skit conteng dinding dgn marker pen..kat dinding nk g dapur..kalo lalu mst dia tnya sape buat..hehe pdhal dia yg bt ..adoiii hehe..
fieda fieda July 11, 2012
nak jadi cikgu ke ni..
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 11, 2012
Sama ler...budak2 kat rumah nie...suka conteng dinding...tue yg my dear tak nak cat lagi...tunggu dah dekat raya baru cat hihihi
9n0L4 9n0L4 July 12, 2012
takde org kesah pun kalau dinding rumah yg ade budak kecik berconteng sane sini. :)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse July 12, 2012
Hihi...my Aleesya dah tak berani conteng dinding.mummy die garang..oppps, tegas! dulu masa die start pegang pensil, dah warning awal2 drawing kat books only. so, kalau jumpa pen or kertas, mesti dia minta buku nak conteng. :p
anisalya anisalya July 13, 2012
nanti kalau nak pindah kena cat kasi comel la nampaknya dinding tu.