Perkembangan terkini alisha...

FIRSTLY, SAYA NAK UCAP TERIMA KASIH DEKAT U ALL.. SEBAB DOAKAN KESIHATAN ALISHA... ALHAMDULILLAH.. BERKAT DOA KITA SEMUA ALISHA DAH BAIK DARI DEMAM.. YANG PALING BUAT SAYA RASA TERHARU SEBAB SEGALA MASALAH YANG SAYA PERNAH BAGITAHU U ALL SEBELUM NI... SEMUANYA DAH SETTLE..!!! TERIMA KASIH SANGAT2... (",)

Untuk pengetahuan u all...

  1. Hari rabu, petang, alisha dah tak demam.. nanti saya buat entry apa yang saya lakukan.. (",)
  2. Alisha dah tak susah untuk tidur
  3. Alisha dah tak berjaga malam sambil merengek2 or berguling2 habis satu katil..
  4. Alisha dah berselera makan
  5. Alisha dah dapat sesuaikan diri dengan ketiadaan 'botol susu' dia yang lama tu..
DENGAN KATA LAIN... SEGALA MASALAH DAH SELESAI... ALHAMDULILLAH... SAYA & ALISHA DIKURNIAKAN SEMANGAT YANG TINGGI UNTUK HADAPI DUGAAN NI.. SO, INILAH GANJARAN KAMI BERDUA.. (",) 

OPSTTTT TAPI SATU MASALAH.... ALISHA TAKNAK MINUM SUSU... MAYBE SEBAB SAYA TUKAR PERASA SUSU UNTUK DIA KOT.. DARI PERASA ORIGINAL, SAYA TUKAR KEPADA MADU... EMMMMM MAYBE SILAP SAYA... TAKPA, AKAN TUKAR KEPADA ORIGINAL... (",)

Ohya, nak bagitahu jugak dekat u all... masalah ni semua selesai selepas saya & my dear bawak alisha jumpa doktor pada petang Jumaat baru ni... disebabkan, muka alisha naik bintik2 macam ruam.. saya perasan dari first day alisha demam lagi yang jadi camni.. mula2 sikit.. lama2 jd makin banyak... & saya jugak perasan, alisha asyik tergaru2... Last2, doktor bagi alisha UBAT GATAL + APA NAMA NTAH,TAPI UNTUK CUCI MUKA & BADAN ALISHA + LOTION UNTUK GATAL2 + MULTIVITAMIN @ TAMBAH SELERA MAKAN... (saya yang mintak)

So, kesimpulannya... saya rasa.. alisha merengek + menangis setiap kali terjaga dari tidur + susah nak tidur adalah BERPUNCA DARI BADAN DIA MENGALAMI KEGATALAN... Sebabnya.. selepas saya sapu ubat gatal... TERUS MASALAH SELESAI..!!!  hihihiiii.... DITAMBAH PULAK DENGAN BADAN YANG LEMAH AKIBAT DEMAM... (",)

Selama ni saya duk pikir alisha tak dapat sesuaikan diri tanpa susu badan.... rupa2nya sebab dia gatal... tu yang tidur tak lena... asyik tergaru2... adoiiiii saya ni tak alert betoi la...

P/s : UPDATE.. jangan salah paham yer... sekarang alisha dah baik sepenuhnya... takda apa2 masalah lagi... gatal tu, sebelum ni.. sekarang semuanya dah BACK TO NORMAL... (",) 

Perkembangan terkini alisha...

{ 41 comments.. read them below or add one }

Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat July 02, 2012
Haziq ada jugak gatal2 cam gitu....kesian alisha...
Aisy Nasiha Aisy Nasiha July 02, 2012
Sian dia. Kot ni gatal sebab alahan antibiotik tak? Tya doc, aritu naim pun mcm tu... Ingt sebab umh bhabuk, tp alah antibiotik rupanya.
ieda ieda July 02, 2012
alhamdulillahh
semua perkara , masalah settle ..
leh senyum panjang kan ;)

hurmm tulah kalau bukan kerana gatal2 tuu sure dia ok kan , x meragam .. kita je x tahu dik ;)
nita nita July 02, 2012
Alhamdulillah...Alisha dah sembuh. Risaukan kalau anak tak sihat..Aishah pun demam tapi sebab badan dia jer panas dan dia aktif seperti biasa saya biarkan aje dia pergi sekolah tapi dah bagi ubat demam harap takde ape2.
Ibu Lala Ibu Lala July 02, 2012
alhamdulillah. semoga alisha membesar dengan sihat.
nur anis nur anis July 02, 2012
alisha dah sihat..alhamdulillah..:)
Anje a.k.a Mama_Balqis Anje a.k.a Mama_Balqis July 02, 2012
seomga alisah sihat2 hendaknya...salam kenalan dear i follow
Shafiq Shafiq July 02, 2012
Alhamdulillah.. :-) Maaflah baru nampak muka. Moga akak sekeluarga sihat sejahtera. :-)
Deq's Qienz Deq's Qienz July 02, 2012
Alhamdulillah didoakan agar lil alisha senantiasa sihat slalu yer..kakak alisha kena sihat nt bley main gan baby :)
Norzie hany Norzie hany July 02, 2012
Alhamdulillah Alisha dah sembuh.
ShimaSalleh ShimaSalleh July 02, 2012
Alhamdulillah baguslah semua dah selesai :)) lps ni ibu n alisha leh la beronggeng sakan ekekeke
mama aryan mama aryan July 02, 2012
alhamdulillah..semoga alisha terus sihat2 sahaja
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P July 02, 2012
Alhamdulillah, nasib baik good girl dah sihat
pinky pinky July 02, 2012
hehehe.....bolehlah Alisha main mcm biasa...
Wanieys Wanieys July 02, 2012
Alhamdulillah kak ina alisha dah sihat..happy dengar...owh maybe alisha gatal sbb tu dia tak selesa tersalah sangka ni hihihi....
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan July 02, 2012
alhamdulillah... alisha dah sihat... :)
Zie Zie July 02, 2012
alhamdulillah. sib baik jumpa doktor... apapun mudahan alisha sihat walafiat..dan ceria selalu
Yumida Yumida July 02, 2012
alhamdulillah...lena tdo alisha lps nih...
agak2 ruam tu sbb apa ye sis..
azizah :) azizah :) July 02, 2012
Alhamdulilah.. senang hati alisha dah sihat.. nasib la gatal2 ruam..kalau chicken pop lagi la meragam alisha tu..
lynn kamarul lynn kamarul July 02, 2012
alhamdulillah.. patutu la tgk muka alisha cam calar n berbintik2. alahai... sian alisha.da sehat ni jgn noty2 tau.
izz iizza izz iizza July 02, 2012
adehh xleh bayang memang merana la kalau menahan gatal kan..sian alisha..
pasni kalau kena lagi kena perhati semua la..kot ada yg x kena lagi macam ni kan..:)
syiela syiela July 02, 2012
alahai dah lama menahan gatal rupanya sayang ni.. ibu pula salah sangka ye..
alhamdulillah nasib ibu dah perasan ^_^
Si Matatajam Si Matatajam July 02, 2012
Alhamdulillah dah sembuh na Alisha. Khalish pun dulu ada gak masalah gatai2 ni tapi lps dokor bg bedak berubat ngan losyen dah ok... Biasa la tu kadang2 kita x bleh nk jangka anak tu apa masalah dia.
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha July 02, 2012
alhamdulillah..moga alisha sehat2 slalu yer...
anitadiana anitadiana July 02, 2012
alhamdulilah...syukur lah kan ina dan alisha ok....semoga alisha sihat dan ceria selalu...
fieda fieda July 02, 2012
alhamdulillah semua dh beres..ibu alisha pun sng ati pasni kan..acik2 semua kat sini pun sng jgk hati...
MamaEma MamaEma July 02, 2012
sian alisha..nasib baik semuanya dah baik...Alhamdulillah
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin July 02, 2012
patutla berbintik2 merah muka Alisha.ksiannya dy.tp pe2 pn skrg anak akak dh ok.Alhamdulillah
nanakimie nanakimie July 02, 2012
oo,ada jugak perasan muka alisha bintik2 merah sblm ni...alhamdulillah...da sembuh pun alisha....
izan mama mia izan mama mia July 02, 2012
baguslah...kalau gitu,..senang hati yer...hehe
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY July 02, 2012
Alhamdullillah alisha dah sihat,
kita yg dewasa ni pun kalau ada masalah gatal/ruam dibdn msti x boleh tido...
Cik Nur Cik Nur July 02, 2012
xpe..pengalaman mengajar kita, lepas ni kalau jadi apa2 kena amik lebih tahulahkan..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ July 02, 2012
alhamdulillah good to hear that :)
anisalya anisalya July 03, 2012
tak apa. kita sbgai ibu ni mmg kena belajar byk benda. apa yg penting alisha dah sihat.
9n0L4 9n0L4 July 03, 2012
alhamdulillah. terlebih letak ubat pun ade efek juge ye. hee.