Alisha menjadi mangsa akibat keganasan ibu sendiri...!!!

 
gigi-susu
Gigi Alisha yang patah 1/4 tu, gigi yang tertulis LATERAL INCISOR

Gigi Alisha patah hokay!!.. Ibu Alisha yang buat..!! Sungguh saya geram dekat diri sendiri..!!.. Kalau u all masih ingat, dulu saya pernah bagitahu yang gigi alisha dah berlubang sikitkan.. tak banyak tapi kira berlubanglah... gigi yang berlubang sikit tu lah yang patah ni.. adoiii...

Ohya, bukan patah sebatang tau.. tapi DARI SEBATANG TU,  1/4 PATAH, 3/4 JE YANG TINGGAL... Ni semuanya pasal sayalah... Citenya macam ni... Semalam ketika saya nak pakaikan alisha pampers, sekali saya terpandang ada sisa makanan melekat dekat gigi yang berlubang tu.. saya pun ambik kain, konon nak lap gigi tu, kasi buang sisa makanan tu kan.. sekali, ibu alisha ni BUKAN LAP TAPI TONYOH!!!... huhhhh... ni yang nak marah diri sendiri nihhh!!!

Sekali tu dia.. gigi tu terpatah sikit.. huwaaaaaaaaa.... time tu saya rasa FRUST YANG AMAT.. yela, gigi alisha berlubang pun saya rasa nak guling2, ni dah patah.. bukan setakat rasa nak guling2.. terus guling sampai tertonggeng2..hihiii.. Saya terus call mak saya.. Mak saya cakap.. "gigi alisha tu lembut lagi.. nape buat kasar2"... huwaaaaaaaaaaaaa.... lagi rasa bersalah dekat alisha + geram dekat diri sendiri...

Alahaiiii sian anak ibu.. dah hilang gigi secoet... adehhh... Sorry yer alisha... ibu tak sengaja.. terganas pulak semalam.. adoiii... Tapi jangan risau.. sebab kamu masih nampak comel walaupun gigi dah hilang secoet..hihii.. Ohya, auntie2, uncle2, kakak2 & abang2 semua.. tetap sayangkan alisha kan walaupun alisha dah hilang gigi secoet kan??... (^_^)

P/s : Dah terasa fobia nak cuci gigi alisha...


{ 33 comments.. read them below or add one }

Karukord Jagau's Karukord Jagau's April 20, 2012
hayooook...patah sudah. huhuuu seb baek secoet je....
fieda fieda April 20, 2012
alamak...cian alisha..ibu ganazz sgt ye...takper cikit jer tu..tetap comey..
deno deno April 20, 2012
xpe la kak.. niat akak baik kan... nanti gigi alisya tumbuh balik! :)
umialya / tini umialya / tini April 20, 2012
sian Alisha,tapi budak2 ttp comelkan, itu pth sikit, kita daa rasa kecewa, Alya lg le disebabkan kemalangan kecil pd hari raya lepas, beberapa batang gigi kecilnya terpaksa dicabut, huwaaaaaaaaaa
Mama Adam Mama Adam April 20, 2012
Hehehe.... Lembut sgt giginya :)
Xpe... Gigi susu kan mama? Nanti tumbuh gigi baru.
Ummi Iman Ummi Iman April 20, 2012
cepat juga gigi dia berlubang ya.. gigi ni ada byk jenis kalau saiz kecil2 tu lembut sikit giginya. gigi iman besar2. susah juga nk suruh gosok gigi. tp setakat ni ok lglah..
misshannajr misshannajr April 20, 2012
haha ganas! eh akak ubi bit merah tu ada jual kt supermarket..mcm bntk sengkuang sket kaler merah sket pastu selalu ada daun tumbuh..haha tk tau nk explain..
Puan Kutu Puan Kutu April 20, 2012
mak aii tak tahu pulak sy klu gigi budak nie rupanya lembut.agaknya gigi yg berlubang tu mmg nak reput dh kot.Tak percaya plak sy klu ina ganas sgt smp boleh terpatah sikit gigi alisya.hehe..

alisya tetap comel walaupun takde gigi..:)
Jaa Jaa April 20, 2012
haha..ganas rupanya ibu alisha nih...

erm, xpe..tu gigi susu..bukan gigi kekal... no worry..alisha maintain comel...
mimie.. mimie.. April 20, 2012
alala siann kat alisha..
ganas betul ibu alisha ni sampai patah gigi dia ehehe

gigi susu memang lembut lagi pun kak ^_^
Mrs Lurve Mrs Lurve April 20, 2012
alahai...xpe, sikit jer, nti bila dh tumbuh gigi baru alisha jgn kasi ibu kaco gigi alisha ok hihihihihi
sue zainun sue zainun April 20, 2012
aiyooo dah hilang secoet..nak kena babab ibu nih..hihi..xpe Alisha tetap comel..
lynn kamarul lynn kamarul April 20, 2012
xpe la... as pengajaran gak tu supaya next time x ganas lagi.. ape pun tersenyum sy baca entri ni
lynn kamarul lynn kamarul April 20, 2012
xpe la... as pengajaran gak tu supaya next time x ganas lagi.. ape pun tersenyum sy baca entri ni
jemarisuri jemarisuri April 20, 2012
cer tunjuk nk tengok alisha tanpa gigi ituu...hehe..

sian plak ngan alisha..dia tak nangis ke?..
nur anis nur anis April 20, 2012
alala...kesian alisha ye..takpe..gigi susu baru kan..nanti boleh ganti gigi lagi..:)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha April 20, 2012
xpe..bukan gigi kekal pun kak... :D
mama irfan mama irfan April 20, 2012
x pa... janji alisya tetap cumil ^_^
Falsya Falsya April 20, 2012
hacooooo...xpe2..ilang secoet pun alisha ttp comellll..hehe..
teratak hati teratak hati April 20, 2012
owh baru tau gigi budak lembut..tonyoh camttu pun boleh patah..
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ April 20, 2012
haha..dulu ibu xblaja lembutkan tgn eh..buat la tarian traditional lenkali time nk cuci gigi alisha...hahahah melawak je ina..jgn marah naaa...lariiiiiiiiii
aimi aimi April 20, 2012
ahahahha psa nie suro alisha senyum jgn nmpk gigi ahahahhahaha
Izan Ishak Izan Ishak April 20, 2012
huwaaa.... sian alisha. gigi dah patah sikit ye! takpelah ina. tak sengaja kan.

k.izan pun dalam 4 org anak ni... si kembar lah gigi paling tak comel skali. masing2 dah rongak. si adiklah pagar atas dah roboh. si abg pulak patah separuh ngan lubang2 sikit.... hmmm...
ieda ieda April 20, 2012
looor sakit tuu ..
eiii mummy nie macam mane nie mummy
nak jadi dentist x jadi niee kekekek ;)
Myra Jay Myra Jay April 20, 2012
Sian Alisha :)
Dia nangis tak? :)
MamaEma MamaEma April 20, 2012
alisha nangis tak..
anisalya anisalya April 20, 2012
hahaha... obses la pulak ibunya alisha ni ye?
nanakimie nanakimie April 20, 2012
ooo,xpe sis:)

alisha kuatkn....ibu alisha xsengaja tu:)
Azi Azi April 21, 2012
tak sakit ke terpatah gigi tu? alisha nangis ker?

xpernah pulak dengar kes sebegini..macam2 kan...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat April 21, 2012
patah sikit jer...alisha nangis tak?hihihi