Alisha punya cerita...


Alisha punya cerita... kalau dengan opah dia.. bukan main senang nak tidur... pangku dia sambil tepuk2 terus terlena.. tapi kalau ibu & abah dia buat camtu... yang adoooo.. takdanya dia nak terlena... saja tau anak ibu ni..hihii.. Macam baru ni ketika kenduri kawen my cousin tu.. alisha ni memang dah ngantuk sangat... saya tepuk2 lah tapi dia taknak tidur.. last2 saya cari my mum suruh dodoikan alisha... tu diaa... sekali dia terus tertidur... tengoklah anak dara saya ni... manja dengan opah dia tau.... (",).

Lagi satu kan, kalau opah dia buat2 marah or kadang2 tegur dia jangan main barang2 perhiasan dekat rumah opah dia tu.. dia tak kisah pun.. takda pun nak kecik2 hati ke menangis ke... tapi semalam, my dear try lah buat2 marah macam my mum kan.. sekali, alisha nangis..hahhahah... hambikkk.. nampak tak... dengan opah dia semua boleh... kikikiii

Kalau alisha balik kampung @ rumah my parent... u all nak tahu.. pagi2kan.. opahlah yang kejut alisha... alaa bukan pergi sentuh2 badan dia pun.. tapi just sebut nama alisha dari luar bilik je... automatik alisha akan geliat2 & celik bijik mata... bila opah intai dekat pintu.. terus sengih2..hahhahah

Mentang2lah... dia cucu kesayangan @ my mum ada sorang je cucu... manjalah dia dengan opah dia.. tapi bagus.. ikut cakap opah... alisha ni walaupun dekat rumah opah dia, yang berlambak2 barang perhiasan yang mampu disentuh oleh alisha... & yang mampu pecah.. tapi alisha takda pun nak beria main sampai pecah2... sekadar tengok2 macam tu je..hihiii... 

Syukur sangat alisha ni jenis yang diam2.. bukan jenis yang berlari ke hulu ke hilir.. buat rumah orang macam rumah sendiri... walaupun rumah atok & opah dia, tapi dia tahu jaga tatasusila... hihii.. Macam masa dekat dewan kenduri my cousin tu kan... ramai budak2 tau.. berlari sampai habis terjatuh bunga2 yang letak dekat laluan pengantin tu.. sian parent dorang.. siap tak nak tunggu lama2 lagi dah dekat dewan tu...


{ 29 comments.. read them below or add one }

Ummu Muhammad Ummu Muhammad April 10, 2012
kalau bace entry2 intankan alhamdulillah sgt tgk alisha..gugurl ni memang baik sgt..tak banyak ragamnye..hohoooo anakku muhammad tu yg spesis lari2 tuh..memang kite awal2 dah cakap dgn ayah die..tak larat nak lame2 pegi rumah orang lame2..pegi rumah orang tak kenal duduk diam tapi kalau kat rumah nenek die..tak payah tgk die..sume orang tahu die datang..habis bawang2 nenek die, die wat masak kehkeh..ni jenis kinethetic learner yg tak reti duk diam heheh
LYAfrina LYAfrina April 10, 2012
waaa..bgusla alisha ni..ok la mcm ni..sng nk bwk pegi jln kt maan2 n kt rmh org pon xde masalah kan
Aju Mohit Aju Mohit April 10, 2012
Baiknya Alisha, senang ibu dia nak makan kalau baik mcm ni, memang jadik kesayangan opah ngan atuklah ni ye
wan nurul hezrina wan nurul hezrina April 10, 2012
baik sangat si alishanie=)mcm merah mmg rapat sangat ngan matuk dia.kalau alik melaka sik berkepitjer ngan ma tuk.hehe.kalau nak alik pjaya semula mmg nanges jer..tak lama lagi alisha ada adik.ada genglah dia main2.mcm mrah skang=)
Zie Zie April 10, 2012
emmm dok umah orang, dia rasa lain macam tu yang senang bangun tu..

Semoga jadi anak yg terbaik untuk ibu dan abah...
Masya Masya April 10, 2012
macam tulah menantu pilihan.. bagus.. baik budipekertinya.. senang nak bwk berjalankan.. takdelah baru nak duduk.. anak dah berlari² peningkan.... alhamdulillah.. amir pun mcm tu.. tp amir ni kalau tak kenal orang pun dia xmoo main...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI April 10, 2012
bgus alisha ni..sygnya xdpt tgk aritu ..huhu.
wan nurul hezrina wan nurul hezrina April 10, 2012
ina mcm nie nurul ulang semula.ina kena cakap slowly ngan alisha kata susu untuk adik dlm perut mummy tapi perut ina kecik tak tahu dia phm ker tak.wink wink.kena ingatkan selalu

kedua lambat2kan bagi susu badan.selalunya budak nak ngempeng malam2so kalau bleh bg time mlm jer.kalau dia mintak buat2 tak dengar n buat2 sibuk.kata kat dia bg minum susu fm dulu.sbb ina nak buat kerja cket

ketiga kalau brest bengkak ina kena keluarkan.kalau ada pump senang cketkan.ina plak tak pernah guna pump n just alishajer minum direct.keluarkan cara marmetlah.picit nipple bg kuar.

tapikan setahu nurul nnt bila kandungan ina makin meningkat kandungan susu makin cket n kurang.perlahan2 alisha akan benti minum.

sakit tak kalau dia minum?nipple ina sakittak?tapi susu kuar banyak lagi ek walalu preggy 11minggu.tapi barulagi.kalau nurul dulu awal2 preggy dah cket
SumeSakan SumeSakan April 10, 2012
waduhhh bagusnya alisha nih senang nak bawak jalan mcm nih...Qaisara nka jumpa alisha lah cam ni nak nuntut ilmu...Qaisara lak klu naik kereta x dok diam...sume sudut dia nak terjah...kurus tangan mama dia ni tau..hehehehe
wan nurul hezrina wan nurul hezrina April 10, 2012
takper ina bgjer masa dia nk tido.klu bengkak pump.kalu syg nk buang campurkn ngan fm..benti susuni takleh drastik sngt kna slow2..tkt alisha terperanjat demam lak...

so bilas nk tido bru kasi nenen..
Cik Rose Cute Cik Rose Cute April 10, 2012
wah! cucu opah ya alisha...
Tihara Tihara April 10, 2012
ololo tomeinya alisha manje uwan iyer..org pahang pgil nenek tu uwan, hehe..mau dia pakai baju kurung yer :)
Tina Othman Tina Othman April 10, 2012
alalala sweetnya alisha dgn opah dia, tulah kekadang kalau anak melasak ni, risau jugak kalau bwk berjalan rumah org, takut abis semua benda nak diusiknya
eB ezrin eB ezrin April 10, 2012
auchhhhhhhhhhhh
anak2 eB wat umah nenek drg cam umah sendiri... hu3
beza? mmg berbeza... ;(
noor noor April 10, 2012
alolo manjanya dia intan...sayangnya nenek pd si cucu kan
zareliqa afiqa zareliqa afiqa April 10, 2012
Alalala..baiknya dye.hihi,manja dgn opah rupanya. :)
Puan Kutu Puan Kutu April 10, 2012
alisya mmg menantu pilihan.klu aiman dulu mak aii mmg malas nak p mana2..haha smp skang klu org dtg je msti buat perangai.klu ktrumah ok jer.geram ada gak..

klu alisya cucu opah,aiman cucu tokwan..:)
Bui Junaidi Bui Junaidi April 10, 2012
CUCU YANG BAIK,MESTILAH NENEK SAYANG..
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa April 10, 2012
cucu kesayangan memang macam tu..manje nyer lebih hehehe
Izan Ishak Izan Ishak April 10, 2012
behave sunggu alisha ngan opah dia ye. dapat k.izan bayangkan betapa bertatasusilanya dia masa kat umah mak tok tu.. senanglah ina, tak yah pening2kan kepala kan.
fieda fieda April 10, 2012
alisha ni mmg ciri2 seorang kakak yg baik..alhamdulillah kan ina..kak fieda rasa dia cepat matang ni..
nanakimie nanakimie April 10, 2012
manja nya dia dgn opah ye:)

anak buah nana xdpt nenen mama dia,dia isap nenen mak nana,masa nk tido je,hee...cian pulak ngk bila dia da ada adek neh..tp bagusla,beralah gitu:)
pena rozie pena rozie April 10, 2012
cucu kesayangan la....
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ April 10, 2012
haha..saje la tue...nk manje2..ngn ibu xleh manje da ade beby baru..haha
Azi Azi April 10, 2012
ooo alisha cucu sulung ye, padanlah manja. sofea pn cucu sulung dlm my family tapi arwah opah dan atuk dia xsempat nak lihat sofea lahir...
Mama Adam Mama Adam April 10, 2012
Hehehehe.... Adam pun spesis yg sama. Baik aje. Kadang2 teringin juga nk ajar dia lasak2 sikit. Heee
deno deno April 11, 2012
hihi... budak kecik semua mcm tu kot akak... anak buah deno si adam pun mcm tu kak... hehe
anisalya anisalya April 11, 2012
hahaha... senang hati ibu nak berjalan ye. kalau srg okay lagi. kalau jumpa kawan, kena tgk2 jugak la. mcm kak long dgn kak ngah jaraknya dekat. kalau bwk shopping mall mmg kena tgk sbb dia orang suka main beruda. yang ni ajak yg tu berlari bagai la. tp kalau dia srg biasanya behave je. hohoho...