Semalam kami 3 beranak dapat tengok gerakan adik alisha (^_^)

U all ingat tak.. hari tu, saya ada bagitahu u all yang doktor suruh datang semula jumpa dia untuk buat pregnancy test kali kedua kan.. sebab kali pertama tu kabur... Untuk pengetahuan u all.. selepas 10 hari tu, saya tak pergi jumpa doktor pun... bukan tak pergi langsung.. tapi time saya pergi, klinik pulak tutup..


So, petang semalam baru saya pergi.. tapi doktor bagitahu, terus scan je.. sebab baby dah besar.. tak payah nak buat pregnancy test lagi.. AKHIRNYA KAMI 3 BERANAK DAPAT MELIHAT BAKAL ADIK ALISHA BERGERAK2.. BUKAN MAIN AKTIF LAGI... soooo sweeeettttttttttt.... sampai rasa tak sabar nak bersalin..hihii... Saya & hubby, sengih memanjang.. yela, teruja tengok baby gerak... Alisha pulak, sekadar tengok je la... bukan paham pun.. cuma abah alisha explain dekat alisha "Alisha.. tengok tu baby.. alisha kan nak baby"..hahahhah

Doktor bagitahu.. kandungan saya SIHAT WALAFIAT... Doakan saya ye u all.. moga semuanya selamat hingga saya bersalin & seterusnya... Sekarang ni KANDUNGAN DAH NAK MASUK 11 MINGGU... DUE DATE 05/11/2012


Lilypie Maternity tickers

So, hari ni secara rasminya jugak, widget maternity akan bertempek di sidebar saya..hihii... Kalau dikira pada hari.. rasa macam lambat lagi nak bersalin.. tapi kalau dikira pada minggu.. alahaiiii sekejap je lagi.. pejam celik pejam celik.. dah alisha dapat adik nanti... (",)


Ohya, terlupa lagi satu nak bagitahu u all..saya ada mintak surat dari doktor pasal kelenjar tiroid saya yang bengkak ni.. so nanti, bila dah ada surat ni senanglah untuk saya refer pada mereka yang pakar... Yela, time mengandung ni.. hormonkan dah bertukar.. lagi satu... yang mengandung pulak ramai.. so, bila ada surat ni.. saya rasa macam mereka akan lebih ambik berat tentang kesihatan saya.. takdalah main sambil lewa je kan... Lebih baik bersedia dari awal kan u all... Tapi apa2 pun, doakan kesihatan saya & kandungan yer.. moga selamat semuanya...

P/s : Sorry sangat2 sebab belum habis terjah blog u all semalam.. Internet saya sangat2 slow.. 5 minit pun belum habis loading lagi.. adoiii.... tak larat nak tunggu punya pasal.. last2 saya terus shutdown laptop & masuk tidur... puas hati..hihiii



{ 34 comments.. read them below or add one }

lynn kamarul lynn kamarul April 13, 2012
alhamdulillah... bila la dpt sy kongsikan entri macam ni pulak... moga Allah mengkabulkan doa hamba Nya ini
Masya Masya April 13, 2012
alhamdulillah.. dah boleh tgk baby gerak².... semoga segalanya dipermudahkan.. jaga kesihatan yer... semoga selamat hingga lepas bersalin...
Joanna Yunus Joanna Yunus April 13, 2012
Bestnya.... seronok sangat teringat masa mengandungkan Qayyum dan Sumaiyyah, Tahniah Intan
Nana Nana April 13, 2012
mudahan dipermudahkan & selamat semuanya...
menakjubkan dan saya sgt rindu nak tgok baby gerak2 dalam rahim ni lagi...aamiiin...
Aju Mohit Aju Mohit April 13, 2012
alhamdulillah, sihat baby nmpknya, tak sabar nk tggu next check up hehehe
mimie.. mimie.. April 13, 2012
alalalalaaa...cutenyee..
teringin nak baby jugak ^_^
fiza fiza April 13, 2012
Selamat menempuh 40 minggu yg indah. Take care.
anitadiana anitadiana April 13, 2012
seronoknya intan....take care ok....tumpang happy juga..bila pulak time kak ita ne...
eB ezrin eB ezrin April 13, 2012
tahniah yer... tmpg hepi... dh nk msk 3 bln la yer?... suker3 :)
Zie Zie April 13, 2012
wah bestnya... eii tunggu jangan beranak lagi.. sabar bagi akak beranak dulu.. dah tak larat nak wak perut nih.. hehehe
mama irfan mama irfan April 13, 2012
moga kandungan sentiasa sihat n ina selamat melahirkan baby yg comel..amin
LYAfrina LYAfrina April 13, 2012
wah,,, teruja kan tgk baby dlm kndungan..indah sgt ciptaan tuhan..

lya doakan agr smuanya selamat...
shaFazie shaFazie April 13, 2012
tahniah sis..
jaga kesihatan jugak tau sis :D
wan nurul hezrina wan nurul hezrina April 13, 2012
moga selamat yer ina.rasanya due dekat2 sama ngan 2nd sister nurul=)teruja sangat nurulnie nak dapat anak buah=)
Mrs Lurve Mrs Lurve April 13, 2012
wahhh...excited lak sy hehehe..
moga seme selamat sepanjang tempoh hamil nie..
Falsya Falsya April 13, 2012
betsnye inaaaaa....leh nmpk baby dlm tummy..falsya doakan ina n baby selamat..
anisalya anisalya April 13, 2012
seronok kan? masa azfar akak checked kat private. bila time scanned, anak2 siap nangis ingt doc nak buat apa kat ibu dia orang. hahaha...
aimi aimi April 13, 2012
nak baby juga...... =)

suke lah alisha mesti makin bijak alisha pas nie =)
Cik Rose Cute Cik Rose Cute April 13, 2012
Teruja cik rose...rasa cik rose nak mengandung lagi,tunggu dulu syifa kecik lagi.. hihihi Semoga selamat sampai bersalin...
Masz Sidek Masz Sidek April 13, 2012
ALhamdullilah semoga semuanya selamat kak...
Liney Liney April 13, 2012
tahniah.... seronok kan...
sueshe sueshe April 13, 2012
wahh..terasa cam nk peknen lg..hihihi..
PinkUmmi PinkUmmi April 13, 2012
bestnye tgk org pregnant...sgt2 teruja tp PU lmbt lg kot nak pregnant..tgu aina n auni bsar sket...
nur anis nur anis April 13, 2012
saya pun tak paham tengok gambar tu..huhu..
semoga baby sihat and keluar pun sihat..:)
CikPuan Azizah CikPuan Azizah April 13, 2012
wah terujanya saat baby bergerak! bestnya kak...
MamaEma MamaEma April 13, 2012
Alhamdulillah..kandungan sihat...jaga diri baik-baik tau
Myra Jay Myra Jay April 13, 2012
So sweet :)

Kenangan semua tu kan :)
Izan Ishak Izan Ishak April 13, 2012
ina... samalah masa k.izan first time scan bby pun 10weeks haritu. rasa teruja cam baru anak 1st je. hubby k.izan pun sama... dok senyum2 je. lagi2 dapat dgr skali heartbeat dia yg sangat aktif dah cukup buat hati ni sangat2 teruja!

skrg ni dah 20weeks... asyiklah dok tendang2 je.
Shaznina Sofia Shaznina Sofia April 13, 2012
wahh !! mesti seronok kan akak?? tahniah ye...
mamaNoriz mamaNoriz April 13, 2012
jaga diri dan jaga makan tau...

jgn lasak sgt..
Puan Kutu Puan Kutu April 13, 2012
bestnya.tak sabar plak nak rasa baby gerak2 dlm perut.hehe semoga ina diberi kesihatan yg baik dan selamat melahirkan.adik alisya lahir hujung tahunlah ye..
SumeSakan SumeSakan April 13, 2012
wahhh tetiba rindu saat itu...paling nikmat biula dah start rasa baby gerak2 dalam perut kan?Insyaallah sam2 kita doakan kesejahteraan pn ina...moga sume berjalan lancar..
Mama Adam Mama Adam April 14, 2012
Syoknya.... Lepas2 ni, leh wat 3d scan la pulak.mtgk muka baby ;)
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY April 18, 2012
mmg perkara yg paling srnok bila kita dapat tgk baby kita gerak2 aktif dan sihat.

lepas ni buat 3D/4D pastu framekan..kenangan sume ni..