Alisha si anak yang pandai ambik hati ibu... (",)


Nak cerita dekat u all betapa alisha ni pandainya ambik hati saya... pandai memuji orangnya... manis mulut ni..hahahhahhaha.... Setiap kali saya lepas bersiap, saya akan tanya alisha.. "Ibu cantik tak?"... *Alaaa saja nak menggedik dengan anak sendiri*..hihiii... Sepantas kilat Alisha akan cakap.. "Cantiknya..."... hahahha.. baguskan alisha ni.. tak cantik pun.. muka berjerawat pun, tetap jugak cakap ibu dia cantik..hehhehhehehh

Lagi satukan, kalau saya masak apa or makan apa2 mesti alisha akan cakap.. "Sedapnya.." kadang2 tu.. belum bagi dia makan pun, baru tengok saya makan, dah kata sedapnya.... kikikiiii.... Rasa nak peluk cium alisha kuat2 nih.. pandai sangat ambik hati.. walaupun masakan ibu dia tu tak sedap.. tapi pada pandangan mata alisha... semuanya sedap... hahahaaa.. Pandangan mata yer... bukannya pandangan tekak alisha....heheeee

Kalau u all perasan... ayat alisha kat belakang, ada perkataan "nya"... sedapnya & cantiknya... tak ke nampak macam betapa berianya kecantikan & kesedapan tu bagi alisha... muahahahaaaa... Memang alisha ni boleh jadi kawan baik sayalah bila besar2 nanti... sehati sejiwa... memahami ibu dia....hahahahaaa

{ 21 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI April 12, 2012
haha.. kang dia tak puji, dia xdpt makan lak..hihi.
Myra Jay Myra Jay April 12, 2012
Kemana lagi nak tumpah darah daging kan :)

Anak sampai ke mati adalah sahabat sejati :)
SumeSakan SumeSakan April 12, 2012
hehehe..tetiba terbayang suara upin ipin..nak tanya alisha start boleh sebut perkataan dengan lancar setahun berapa bulan ek..?
ieda ieda April 12, 2012
tulahh dikk
anak2 kan .. nie alisha sorang kalau ada adik .. sure hati lagi rasa tenang walau nak marah kan ..
mereka memang pandai amik ati lah intan , semua yg ibu buat sedap .. cantik dan macam2 layie ..
kalau kena ke zahrien nak minta ape punn semua ibu best ekekek ... ;)
Falsya Falsya April 12, 2012
hahahaha..pandai alisha amek hati ibu yeee..comel sgt2..
Tihara Tihara April 12, 2012
penuh kasih sayang alisha ni..macam ibunya :)
cIk JanNah cIk JanNah April 12, 2012
lamanya tak singgah blog akk. hye kak :)

amboi alisya buat ibu tersenyum. untung dapat anak yg pandai ambil hati ibunya kan? semoga alisya kekal begitu hingga dewasa. insyallah
Izan Ishak Izan Ishak April 12, 2012
ini yang buat hati ibu berbunga2 setiap masa ni kan... iyelah... kata2 anak kecil macam alisha ni kan mana ada tipu2 punya... semuanya tulus dari hati.
Mrs Lurve Mrs Lurve April 12, 2012
heheheh tingat pulak anak buah kat umah tue, wpun pakai tudung senget, tetap dikata cantik..sabo jer lah
۞ s.m.i.l.e ۞ ۞ s.m.i.l.e ۞ April 12, 2012
alahai...ibu adalah model yang terbaik untuk anak kan? salam perkenalan dari *smile*

datang follow dari blog karukord jagau's
deno deno April 12, 2012
alisya budak pandai.. besar nanti jaga mama papa baik2.. peluk cium deno utk alisya ya kak.. geram tengok alisya! comel! :)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina April 12, 2012
kan kan..mmg sangat touching ada anak pandai amek ati=)
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ April 12, 2012
wah2...ayat manis la...hahahahah...
anisalya anisalya April 12, 2012
mmg mulut manis. mahu tak kembang kuncup hati ibu ni.
hakamah hamyadi hakamah hamyadi April 12, 2012
hehe...budak2 bercakap jujur...caya lah alisha....sayang ibu ketat2 k
Mama Adam Mama Adam April 12, 2012
Bestnya ada kawan baik. Saya ngan adam pun berkawan baik, bermanis mulut ;)
Zie Zie April 12, 2012
emmm pandainya dia... yelah peneman mama setiap minit dan saat... siapa lagi dia nak puji kalau bukan mama dia yg sorang tu.. tul tak alisya?
fieda fieda April 12, 2012
ololo..pandai..mcm maira jugak la..semua mama dia jer yg cantik dan sedap..hahaha

done magnum
msredcheesecake msredcheesecake April 13, 2012
Oww...so sweet alisha.... Saya kalau masak nasi lauk telur pun anak saya puji sedap...nak tergelak je dengar....
aimi aimi April 13, 2012
amboi2..... pandai ye......
Puan Kutu Puan Kutu April 13, 2012
same goes to Aiman.selalu puji ibu cantik n masak sedap.hahaha..tp org kata budak2 tak pandai menipu.betullah tu kan.kahkah..