Budak yang baru nak berjinak2 main air...

Masa balik kampung my parent hari tu... saya telah membodek adik saya @ acu alisha, suruh belanja alisha beli kolam renang...hahhahahah... Saya ni suka pau adik & parent saya..kikikiiii... bukan apa, saya tahu, mereka kalau pasal alisha... saya sebut je, terus dorang beli..hihii... Ambik kesempatan... muahhahahha....

My parent ingatkan alisha tak nak duduk dalam kolam renang tu...yela, alisha pun belum pernah terdedah main2 air camni lagi.. ni kira first time lah kan... tapi rupanya dia suka pulak... hahahha... Ohya, alisha takdalah baring2 lagi dalam kolam tu... just duduk2 je... belum reti lagi cara nak guna... Oklah, saya ni tengah bersiap nak pergi klinik... curi2 masa jap update blog.. U all layanlah gambar alisha yang baru nak berjinak2 dengan kolam renang ni yer.. hihii



Sendiri nak main air.. sendiri isi air dalam kolam..hihii


Disebabkan kolam baru & dekat rumah my parent.. so, takda mainan nak bagi alisha main dalam kolam ni.. last2 saya bagi syampoo suruh buat main..hahahha


Next time, balik chemor, saya akan angkut segala bola & itik bagi alisha main dalam kolam ni.. (",)


Ohya, kolam ni saya tinggal dekat rumah my parent.. malas nak bawak balik sungai petani sebab takda ruang nak main... rumah parent saya ni kawasan luas + air pun laju.. so, lebih elok main kat sana je lah..hehheh


Alisha main air sampai kecut tangan2..hahha


Tu pun taknak masuk rumah lagi.. last2 saya mandikan dia.. terus masuk rumah pakai baju tidur.. kihkihkih...
 

Oklah alisha suka main air.. so, bolehlah kami bawak dia pergi pulau bila ada masa nanti... (",)

P/s : Nanti baru balas jejak u all.. nak kena pergi klinik ambik darah untuk ujian TIROID...

{ 29 comments.. read them below or add one }

QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa April 18, 2012
untung alisha..rmai org syg dia :)
azzey azzey April 18, 2012
bkn main syok dia dpt kolam renang..:)
KhaiZa KhaiZa April 18, 2012
budak-budak bila dah dapat main air... suka la dia
Masya Masya April 18, 2012
kalau kolam yang macam ni bawah dia kene lapik tikar baru ok sikitt... takut cepat bocor.. alisha dak ok main air yer.. bolehlah pg taman tema yg ade air ...
LYAfrina LYAfrina April 18, 2012
seronoknyer alisha main air
SumeSakan SumeSakan April 18, 2012
alahai bestnya alisha dapat kolam renang ye...SAra pun suka air gak..klu mandi x nak sudah...tp mandi dalam bath tab dia yg comel lg tu la...hehehe
zachflazz zachflazz April 18, 2012
saya dapat merasakan bahagianya suasana di foto itu. bravo!
syawalsimpsons syawalsimpsons April 18, 2012
syawal pon suke main air gak..tp lambat sikit la bertindak budak tecik itu..kikikikikiiki
anisalya anisalya April 18, 2012
husben akak pun ada beli kolam ni jugak utk anak2 dia bln lepas. dah janji katanya, dia beli la. budak2 mmg suka main air dlm kolam ni. sampai tak nak naik pun ada.
nur anis nur anis April 18, 2012
alisha, akak nak join boleh..hehe
Zie Zie April 18, 2012
sukanya... anak zie yg berdua tu pun kalau jumpa air bukan main lagi depa... emmm
Tihara Tihara April 18, 2012
best nye nak g jln2 kat pulau yea alisha :)
Norzie hany Norzie hany April 18, 2012
Seronok tengok alisha main air.
wan nurul hezrina wan nurul hezrina April 18, 2012
kalau ada bola yang kecik2 boleh main dekat dalam kolam2..besartak kolamnya?seonoknya main.esok kalau ada geng lagi besh mandi sesama dalam kolam.masatu riuhlah dengar suara anak2.
Puan Kutu Puan Kutu April 18, 2012
kolam alisya macam abg aiman punya.ygaiman punya ada dlm lemari,sejak pindah sp tak pernah bukak sbb kt sini takde tmpt sesuai nak mandi.rumah lama ruang belakang utk sidai kain tu luas,senang la nak berkubang..
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY April 18, 2012
wah srnok alisha dapat kolam renang sndiri, bdk2 mmg suka main air..so mmg xkan melepaskan peluang la dapat main air mcm ni..

igt lg dulu Zaquan pun adik2 k.eija yg dok belikan kolam renang utk dia..
Mrs Lurve Mrs Lurve April 18, 2012
yeahh..dh blh bwk alisha pegi The Carnival hehehe
Papa Mifz Papa Mifz April 18, 2012
wah alisha dah ado private swimming pool la...;)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha April 18, 2012
nnti g pulau,ajak anty ye alisha..hehehehe..
Falsya Falsya April 18, 2012
amboi sukenye alisha..tp bkn bdk2 je yg suke berendam dlm nie..org2 besar pun suke..hahahaa..
Myra Jay Myra Jay April 18, 2012
Lepas ni Alisha ada gengla nak mandi kolam :)
deno deno April 18, 2012
amboi... seronok betul alisya main air ye... sis deno pun suke main air alisya... hihi.. akak, bile bsr sikit bwk alisya kat swimming pool ajar berenang pula :)
Wanieys Wanieys April 18, 2012
alisha sukanyer bley maen air yer :)
MamaEma MamaEma April 18, 2012
budak-budak memang suka main air...memang tak akan lepaskan..lebih-lebih lagi ada kolam camni
nanakimie nanakimie April 18, 2012
kalo nana pun sanggup je beli utk anak buah,hee....mmg dah plan nk cari kolam mcm neh utk anak buah:)
aimi aimi April 18, 2012
xlme ag blh main dgn geng =)
Che rosliza Che mat Che rosliza Che mat April 19, 2012
seronoknya alisha main air hihihi...
fieda fieda April 19, 2012
nak tumpang main gak alisha....kak fieda teringin nk beli kolam ni kasi maira main tp duk apartmen nk main kat celah mana...huhuhu...