Kiwi kering pun sedap jugak.. (",)





Buah kiwi ni antara buah kegemaran saya... sebelum ni saya suka beli buah kiwi yang sebijik2 tu,, bukan apa, rasa macam best, bila nak makan tu.. belah dua & cedok isi tu dengan sudu... rasa macam canggih..hahahhahah

Tapi bila dah mengandung ni, rasa nak menguyah sepanjang masa... so, belilah kiwi kering.. lambat sikit habisnya..hihiii.. Kiwi kering ni pun sedap tau.. Actually saya dah beberapa kali beli kiwi kering ni.. Kalau u all belum pernah try.. try lah.. sedap tau.. Lagipun buah kiwi ni kaya dengan vitamin c.. (",)

{ 35 comments.. read them below or add one }

Unknown Unknown April 11, 2012
YM pun suka kiwi kering.Apricot kering pun best,(^_^)
AnonymousAnonymous April 11, 2012
sy pun slalu makan ...selalu beli kt petronas depan umah...ehemmmm..mmg sedap..hihi
ida =) ida =) April 11, 2012
Kiwi segar saya x pandai makan. Kiwi kering x pernah try la pulak. Tapi, tetiba teringin guava kering!
Tie HT Tie HT April 11, 2012
tak rajin jupe ag kiwi kering ni, ada jual kat ne eks :)
AriF FaZDiLaH AriF FaZDiLaH April 11, 2012
sya suka air kiwi.......
Unknown Unknown April 11, 2012
aah sedap .. akk dulu rajin gak beli tapi manis kan dik :)
Masya Masya April 11, 2012
buah kiwi ni masam sikitkan... kiwi kering masam jugak x??? sebab selalu makan jambu batu kering jer....
sueada sueada April 11, 2012
xpenah plak try kiwi kering nie.
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ April 11, 2012
Salam Ina...k.atie lom pernah makan buah kiwi...cam xsuker jer :)
Selamat bercuti arini...
Cikrosecute Cikrosecute April 11, 2012
memang sedap kiwi kering nie..rasa manis hihihi
Unknown Unknown April 11, 2012
serius memng jarang mkn buah kiwi ni...
Unknown Unknown April 11, 2012
sdap ek akk???

nk try belii la =)
Unknown Unknown April 11, 2012
TAK PERNAH LAGI MAKAN YG KERING..TP NAMPAK SEDAP JER..
Unknown Unknown April 11, 2012
TAK PERNAH LAGI MAKAN YG KERING..TP NAMPAK SEDAP JER..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda April 11, 2012
wah..xpenah lg mkn kiwi kering tau.. mane nk cr eh? hehe..

klik2 tabung ALisha.. ^_^
Salina Mat Isa Salina Mat Isa April 11, 2012
sedap ke buah kiwi?nti klu jmpe blh try la..
eita eita April 11, 2012
macam kak tiha jugak..
tak pernah plok jupe kiwi kering...
Puan Kutu Puan Kutu April 11, 2012
Tak pernah beli pun y kering.kena cuba gak nie beli.hehe..
Izan Ishak Izan Ishak April 11, 2012
kak izan plak suka layan anggur skrg ni ina.. bukan apa kalau pegi carrefour tu mesti anggurnya murah sangat! tu yg rembat banyak2...

kiwi... kak izan suka! tapi dah lama tak makan ni...
ajumohit ajumohit April 11, 2012
First time makan aritu, sedap jugak, tp Akak ni tak brp gemar yang kiwi kering ni, yg fresh jugak dicari
SumeSakan SumeSakan April 11, 2012
xpernah rasa ag nih...nant klu jumpa leh la try...heheheh...kot2 leh kenan berisi lg dalam perut...hehehehehe
ewanthology ewanthology April 11, 2012
tak pernah rasa lagi..boleh cuba ni
ecadwinkyasha ecadwinkyasha April 11, 2012
tak berapa suka kiwi kering..jambu kering suka,esp yg ada gula tue..sgt suka.
Abang Karu Abang Karu April 11, 2012
halamak...dh teringin nk beli la aaa...
fieda fieda April 11, 2012
ooo..ada jgk ye kiwi kering...tak pernah tgk..

done magnum
Yumida Yumida April 12, 2012
jarang makan buah kiwi ni kak...dulu ingat buah kiwi ni macam penggilap kasut tu..hihi...rupanya sejenis buah
mama lynn mama lynn April 12, 2012
nampak sweet kan... hehe x penah makan pulak. air kiwi penah la rasa. pasni ley la try cari kiwi kering
sal ya sal ya April 12, 2012
blm pernah lagi jmp dried kiwi. biasa makan yg sebiji tu la. tapi suka kupas kulit dan gigit mcm makan buah jambu. sedap jugak.
mimie.. mimie.. April 12, 2012
memang sodap pun kiwi ni..i like! ^_^
duniaanita74.blogspot.com duniaanita74.blogspot.com April 12, 2012
tak pandai makan sangat buah kiwi ne..selalu beli kena yg masam aje..yg manis tu kekadang aje...yg kering pun kurang minat...jenis-jenis asam-asam boi ne...kurang makan..tapi hubby hantu asam...
emarieys emarieys April 12, 2012
owh, harus dicuba nanti..

ohya lupa, akak nak ucapkan terima kasih atas hadiah yang diposkan..ssangat comel..
mummyrinazone beauty mummyrinazone beauty April 12, 2012
patutpun alisha cerdik n baik.kata org makan buah kiwi tinggi vitamin C.mmg bagud=s tok preggy mum.lagi satu tembikai=)
AnonymousAnonymous April 12, 2012
sama la...suke jugak..
Unknown Unknown May 29, 2013
wah, nampak sedapnya kak... huhuhuhu