Saya bukan seorang ibu yang ganas hokayyy!! ;p

Cepat tengok wajah saya dekat header saya tu... ada nampak keganasan tak??? Tak kan... tapi penuh dengan kelembutan kan... muahahahaaaa... uweeekk!! hihii.... Walaupun tajuk entry saya sebelum ni adalah Alisha menjadi mangsa akibat keganasan ibu sendiri...!!! tapi tanpa disangka2 Puan Kutu menyangkal dakwaan saya terhadap diri sendiri yang saya ni ganas... lawan kepada ganas.. lemah lembut lah kan.. kiranya saya ni lemah lembut lah kan..hihiii... Perasan hokay!!! ;p 


Tak nak perasan lebih2 dah.. sekarang nak ulas sikit komen Puan Kutu ni... A'aaa, secara peribadinya saya pun terpikir yang gigi alisha ni dah reput... yela, dah berlubang.. dah sah2 lah yang area berlubang tu lagi nipis dari yang tak berlubangkan... so, walaupun saya TONYOH DENGAN PENUH KELEMBUTAN tapi dia terpatah jugak... adehhh

Tapi nasib baik tak beria banyak.. sekali pandang tak perasan pun gigi dia tu hilang secoet... walaupun macam tu, saya tetap rasa FRUST.. emmmmm takpalah... benda dah berlaku.. normallah untuk budak2 walaupun kita si ibu ni punyalah beria nak jaga anak.. asyik nak perfect je kan... sekali sekala tak berapa nak perfect tu adalah normal... ada hikmah tu... hihii
 

Ulasan untuk komen Ummi Iman pulak.. Ooo yeke.. gigi ni ada banyak jenis ek.. ada kecik besar ek... patutlah saya perhatikan sepupu2 alisha gigi dorang besar2 dari Alisha... Ohya, ibu2 kepada sepupu2 alisha ni, jangan salah paham yer... besar2 yang saya maksudkan tu adalah besar2 dari alisha... bukan besar2 yang tak sesuai usia yer..hihii

Maybe cakap ummi iman ni betoi.. gigi saiz kecik2 tu lembut.. sebabnya gigi alisha ni memang kecik2 je pun.. + rapat2.. tapi kebetulan, gigi sebelah gigi yang patah tu.. dia tumbuh belum habis lagi.. so, tak bolehlah jiran sebelah gigi tu nak membantu gigi yang patah tu..hihii.. Kalau macam ni, untunglah sepupu2 alisha yang mempunyai gigi yang besar & kuat... (",)

P/s : Tengah2 taip entry ni.. dalam masa yang sama saya edit entry lain, tiba2 dah bertukar kepada new interface... alahaiiii... tergagau2 cari perkataan untuk di klik supaya entry publish..

{ 28 comments.. read them below or add one }

fieda fieda April 20, 2012
hihihi..takper secoet jer kan yg patah..masih maintain comey alisha ni..
Myra Jay Myra Jay April 20, 2012
Betul tu, blog myra pun keluar version baru..
Tak berapa pandai lagi ;)


Baru tau pasal gigi ada kecik besaq ha :)
zachflazz zachflazz April 20, 2012
anak saya yang kecil juga sering sakit gigi. minum dingin sedikit, sakit. makan keras sedikit, sakit. tapi tak apalah, buat ujian dia.
SeputihSalju SeputihSalju April 20, 2012
baru tau ada mcm2 jenis gigi.. Nurul saya taktau plak gigi ktegori mna.. tgk gigi kapak mcm besar jer...
ummiarissa ummiarissa April 20, 2012
gigi punya pasalIB dapat nama...he he he...memang nampak lembut je muka...tak lah ganas...sehingga patah gigi anak...ha ha ha gurau2 ye..
aimi aimi April 20, 2012
new interface mg xbest...


ahahahhah.... lupe nk tnye alisha nagis x ggig dy tpth secoet 2?? ahhahahahah
Faizal Indra kusuma Faizal Indra kusuma April 20, 2012
Woo mba satu ini eksi yoo^^
LYAfrina LYAfrina April 20, 2012
sama la gg asya..jnis kecik..agaknyer tu mdh reput..

sama la dgn lya..dh kluar new version..huhu... xbest2... x suka2.. x familiar lg
LYAfrina LYAfrina April 20, 2012
sama la gg asya..jnis kecik..agaknyer tu mdh reput..

sama la dgn lya..dh kluar new version..huhu... xbest2... x suka2.. x familiar lg
MamaEma MamaEma April 20, 2012
nanti akan tumbuh gigi kekalnya..
zareliqa afiqa zareliqa afiqa April 20, 2012
Takpe..nanti dia tumbuh baru yang lagi kuat.hehe :D
A'ah, dashboard iqa pun dah bertukar tadi.Memang serabut~ cepat2 tukar pada yg lama balik.heee ^^
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa April 20, 2012
gg anak sya eechaa pn camtu..dh patah2 & jd tajam,uhuhuh!
nurmujahidah nurmujahidah April 20, 2012
mana ada ganasnya,, best je kih3
Ummi Iman Ummi Iman April 20, 2012
bila tgk tajuk cepat2 saya singgah siapalah yg ckp ibu alisha yg lembut ni ganas. tgk muka pun dh tau. tak sangka pula komen UI ada kat situ. mmg gigi manusia ni tak sama. ayah iman giginya kecil2 cepatlah habis ;) saya pula besar2 ikut belah arwah ayah. lg satu jgn tak tau. kalau gigi manusia ni ada yg berwarna kuning. kuning bukan tak gosok gigi ya tp mmg warnanya begitu. masa sek ren bila van dr klinik dtg Dr ckp gigi saya jenis yg kuat sebab berwarna kuning hihi.. sama mcm gigi arwah ayah saya.

tapi tak juga masa darjah 6 masa main basikal dekat2 maghrib mak tegur tak dgr.. terjatuh patah separuh gigi kapak belah kanan. mak kata tu lah suka gigit ais hihi..

jdnya jagalah gigi kita sebaik-baiknya. nanti bila kena pakai gigi palsu polident pun belum tentu boleh selesaikan mslh. bak kata mak long saya. gigi palsu ni menganjal kalau gigit benda yg liat. habis nikmat nk makan.

tgh cari hari yg sesuai nk pergi klinik cuci gigi hihi..
anisalya anisalya April 20, 2012
ganas dalam kelembutan la tu ina. hahaha... gigi kak long memang jenis kecik2 dan cpt rosak.
Zie Zie April 20, 2012
tak pa baby lagi.. masih cute.. kalau orang dewasa pelik jugak...

pada alisha jgan makan cokelat banyak2..
kata orang mkn cokelat buat gigi cepat buruk dan reput..
tpi tak jugak... bergantung pada gigi itu sendiri nak kuat ker nak reput ker...
macam2 jenis gigi agaknya..
tiefazatie tiefazatie April 20, 2012
xpe..kanak2 punya gigi mmg mcm teu kan..hee
nanakimie nanakimie April 20, 2012
hee..xnmpk gnas pn sis:)lembut je ibu alisha ni:)

oo,nana xperasan pulak tukar interfce tu,jrg da o9 skrg,huhu...
Izan Ishak Izan Ishak April 20, 2012
kalau mak k.izan pulak cakap camni, gigi ada versi yg sgt putih. itu jenis yg senang rosak. org panggil gigi kapur. kalau yg cam kuning tu tahan sikit katanya...

anak2 k.izan yg muhaimin n naufal tahan giginya sampai skrg. bila tgk si kembar mmg cepat rosak. agaknya sbb kembar kurang kalsium kot sbb share dari dlm perut lagi. pastu bila tanya pada biras k.izan yg ada kembar pun dia kata kembar dia dulu pun camtu juga. tapi... bila dah tukar gigi kekal masing2 cantik giginya...

*ina.. baru tukar interface blogger yg baru ke? mesti blm biasa lagi kan. k.izan dah agak lama juga guna yg baru ni... mula2 mmg kekok sangat.
ieda ieda April 20, 2012
beria intann menerangkan kann ngader lahh tuu ekek, semua org tahu dikkk, ekek, x perrr gigi bdk2 x samee, semua aspek, so bila jadi mcm nie bg akk x menghairankan punn, intan memang lemah lembut org nyerr
Bui Junaidi Bui Junaidi April 20, 2012
GIGI KECIK2 COMEL..KALAU GIGI BESAR2,CAM PENUH JER MULUT DGN GIGI..HIHIHI
fieda fieda April 21, 2012
ina..alhamdulillah..akhirnya kak fieda dpt juga reply dari exabytes ptg tadi..giler lama tu..kak fieda apply tgh bulan mac..katanya seminggu jer nak prepare banner..tp syp smpai sudah..kak fieda ingat tak dapat..kak fieda try email sekali lagi minggu lepas..tgk2 ada ..mmg tak sangka dapat..ye la..bknnya traffik comey pun..kebanyakan yg apply msg2 dh dapat cek pun...kena tggu sebulan tepek iklan tu baru dia prepare cek..tp iklan mesti tepek sampai 3 bulan...seronok plk maklum lah first time kan...

ina try2 jer la email...mana tau kot rezeki baby kan..
::CIK LYNN:: ::CIK LYNN:: April 21, 2012
xpa...kcik lg...nti ggi tu ptah, tmbuh la ggi kekal dia...=)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat April 21, 2012
Tak per alisha...yang patah tue gigi susu...nanti gigi kekal yg tumbuh hihihi
Masya Masya April 21, 2012
gigi amir pun dah mule berubang.. nak bawak jumpe doktor nak tampal...

alisha masih comelllkan walaupun dah patah gigi....
Puan Kutu Puan Kutu April 21, 2012
version baru ni bikin sy pening gak.aduh ssh nak carik entri yg dlm draft,malas nak kelebet.hehe..

ehh komen sy di printscreen.kehkeh..
Ummu Muhammad Ummu Muhammad April 21, 2012
gigi muhammad pulak dah mcm terhakis dah...gigi geraham pulak tak cek lagi..same jenis kot gigi muhammad dgn alisha nih..orang cakap budak cepat ade gigi cepat rosak..mak kite cakap budak2 susu badab gigi die cepat reput..tak taulah betul ke ta teori mak ni
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY April 21, 2012
tgk muka pun tau x nmpk ganas la ina ni..

yup interface baru ni x best kan..