Isnin yang lemau...

Saya dah balik dari kampung malam semalam... tapi pagi ni saya sungguh2 malas nak on komputer.. nak buat entry auto publish pun malas jugak.. Tapi masak rajin je... siap masak nasi minyak lauk gulai ayam kampung lagi hari ni..hehehheh...

Dekat kampung memang saya tak on9.. buka laptop sekejap terus tutup.. aduss kalau kat kampung, memang mood nak mengadap laptop lama2 takdalah... ni pun tengah cari mood kerajinan ni..hihii... Btw, untuk pengetahuan u all, saya balik kampung kali ni sebab kenduri my cousin dekat Sungai Siput..

Ohya, saya ada jumpa blogger YUI @ NUSHA tau... Yui singgah dekat dewan kenduri tu.. tapi tu la.. tak sempat ambik gambar.. yui malu2 alah plak bila saya ajak masuk makan.. yui just singgah sekejap je jumpa saya sebabnya dia nak pergi pekan... Yui ni peramah tau... macam dah selalu jumpa... hihii Next time kita boleh jumpa lagi yer yui (",)


Ni saya selitkan gambar saya & adik saya ketika dekat dewan kenduri cousin saya tu.. gambar pelamin ke pengantin ke takda yer..heheh.. bukan apa... saya ni bila dah jumpa makanan.. duduk kat meja tu je lah dari awai sampai akhir... tak berhenti2 makan... lebih2 lagi sekarang ni nafsu makan membuak2... muahhahah


Untuk pengetahuan u all.. semalam, balik dari Chemor, singgah rumah my MIL pulak.. ada kenduri kawen jugak... saya boleh makan 3 mangkuk laksa + satu pinggan nasi... Nampak tak gambar atas tu sedang makan laksa tapi sempat lagi memberikan senyuman untuk my dear yang mengambil gambar saya..hehheh

P/s : Hari ni hanya ada satu entry... saya dah tak sabar nak balas jejak u all yang belum dibalas dari minggu lepas... adoiiiii.... Miss u all lah... (^_^)

{ 47 comments.. read them below or add one }

Masya Masya April 09, 2012
tuhh dia ibu mengandung sampai 3 mangkuk laksa.... tp sy yg x mengandung ni pun bg makan laksa 3 mangkuk blh habis jugak hihihihi.. suke²....
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI April 09, 2012
hihi,naikkan mood..sy malu2 meow coz sorng2 t nak masuk dewan..hihi..xpe,t leh jumpa lagi kan..
Falsya Falsya April 09, 2012
sweet la ina nie..;D
fiza fiza April 09, 2012
Makan, jgn tak makan ☺☺☺
nur anis nur anis April 09, 2012
kalau saya datang kenduri, part makan tu yang paling best...hehhe..
Karukord Jagau's Karukord Jagau's April 09, 2012
Ahaaa.....slmt kembali berblogging (^___^)
sue zainun sue zainun April 09, 2012
haha banyak makan..:)
MamaEma MamaEma April 09, 2012
akak pun tak sempat nak bw...today ada kat luar pejabat..huhuhu
Papa Mifz Papa Mifz April 09, 2012
bersepah tisu...pedas ke...hehe
Tihara Tihara April 09, 2012
best nye dpt jumpa yui..lain plak tgk yui dlm gambo ni ..dua2 cute :)
Masz Sidek Masz Sidek April 09, 2012
mesti sedap laksa tu... sampai akak boleh makan 3 mangkuk... :)
Ayesha Ramlee Ayesha Ramlee April 09, 2012
suka gaya tudung akak...
Bui Junaidi Bui Junaidi April 09, 2012
WALAWEH..SAMPAI 3 MANGKUK..?BOLEH TAHAN PENANGAN IBU MENGANDUNG..HIHI
msredcheesecake msredcheesecake April 09, 2012
yui tu pemalu rupanya hheee... sama lah ngan msred...malu tapi mahu...
ummi anum ummi anum April 09, 2012
amboi..kuatnya makan..maklumlah makan untuk 2 orang kan..
Mama Adam Mama Adam April 09, 2012
sedap laksa tu... lamanya x makan :)

btw, tag awak utk ni. join la... hadiah doodle yg cute

http://mn6bil.blogspot.com/2012/03/segmen-doodle-untuk-follower.html
[sutera kasih] [sutera kasih] April 09, 2012
singgah dr blog yui hehe salam kenal :)
Myra Jay Myra Jay April 09, 2012
Lain muka Ina dengan adik :)


Bestnyer dapat jumpa blogger :)
fieda fieda April 09, 2012
hai ina...miss u like crazy la..wah..mak yong kita ni makin berseri seri la pulok sejak berbadan dua ni..
anisalya anisalya April 09, 2012
kuat makan ek ina... takpe. nnt mst nmpk chubby sikit.
sueshe sueshe April 09, 2012
baru nmpk dengan jelasnya muke tuan tanah neh...hihi..comel je..:)
SumeSakan SumeSakan April 09, 2012
adoiii nampak mangkuk laksa ni pun dah telan air liur aihhh...sedapnyaaaa
mamaNoriz mamaNoriz April 09, 2012
makan lah selagi boleh, cuma jgn smpai darah dan glucose naik tinggi je...hehehe
Tihara Tihara April 09, 2012
ptt le lain sangat rasanya..mmg tak perasan tadi sebab sempat bc perenggan atas je duk sebok men msg hehe..sowy ina :)
Ummi Iman Ummi Iman April 09, 2012
balik kg makan2 kenduri ;) tag ina http://ummiimandancgl.blogspot.com/2012/04/rm150-cash-give-away-from-lidarahimcom.html
ZSqueenbee ZSqueenbee April 09, 2012
sis,u luk so sweet kn kn kn..suke tgk ur sweet face...

monday...mood payah nk mari..
anitadiana anitadiana April 09, 2012
amboi banyak nya makan...pergi mana semua yg dimakan tu intan..tetap menten aje badan..he..he
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa April 09, 2012
wahhh semangat makan laksa n nasi tu yer hehehe..takpe kak makan jer sementara tengah ada selera tu..hehehe ;-)
Mak Wardah Mak Wardah April 09, 2012
Lama akak tak makan kenduri...
Ummu Muhammad Ummu Muhammad April 09, 2012
pipi dah berketul sket dah tu..comell! ;)
Aju Mohit Aju Mohit April 09, 2012
Sedapnya dpt makan lauk kenduri, mana Alisha? Mesti dia seronok berlari2an hehehe
Zie Zie April 09, 2012
bagus berselera makan... tambah tenaga.. tahlah lemah jer time peknen..
Zie Zie April 09, 2012
syok tengok dia berselera makan... umm yum yum
jemarisuri jemarisuri April 09, 2012
wah dh berselera ekk skrg ni...takpe nti lepas preggy pasti slim blk kan..hehe
ieda ieda April 09, 2012
seri dan selera ibu ngandung nie lain sikit dikk .. normal tuu ;)
CikPuan Azizah CikPuan Azizah April 09, 2012
rugi tak amik gambar dgn yui! hehe

wah banyak makan.. akak xde simptom morning sickness o ape2 sickness yer? untung lah boleh makan sesuka hati..hee
aimi aimi April 09, 2012
akk sgt chomel =)
fieda fieda April 10, 2012
ina..perasan tak sebenarnya pic profil tu kak fieda pakai shawl yg ina kasi tu...saje bergambor letak nk kasi ina tgk kak fieda pakai..hehehe..lilit2 bodo jer tu..
Cik Rose Cute Cik Rose Cute April 10, 2012
Sedapnya laksa intan....banyaknya makan....mengandung mesti berselerakan....
wan nurul hezrina wan nurul hezrina April 10, 2012
alhamdulillah mak boyotnie kalau preggy tak da alahan sangat.sangat bagus=)kalau nurul tak lalu jer makan tapi masa sofia dulu makan jer bila 5 bulan preggy.ina baru bape bulan ek?selalu nampak perut bape bulan?hehe yelah sbb inakan kurus takut tak nampak sampai cerah.tapi ina tinggikan?rasanya kalau diri sebelah nurul mesti nurul nampak pendek=)
Puan Kutu Puan Kutu April 10, 2012
pipi ina nmpk tembam sikit.dh berisi sikitlah sy tgok.hehe..
Izan Ishak Izan Ishak April 10, 2012
aduhhh..ina ni saje tau. makan laksa tak ajak kak izan pun...huhu... k.izan pun kalau dpt laksa mmg sukaaaa sangat2!!!!
Deq's Qienz Deq's Qienz June 18, 2012
mkn knduri ek..mkn byk² tau..kasi baby kenyang..hikhik
ain vanilla ain vanilla August 15, 2012
alalala . so sweet . senyum2 hehehe ...
akk, smart & gorjes la cara akk pakai tudung comey ..

akk pakai iner neck sekali ke ?
izan mama mia izan mama mia October 09, 2012
ehe..camana terlepas entrynie...hehehe..sedapnya makan ..hihi