Nyum nyum... sedapnya buah belimbing... (",)


Petang2 ni dah tak larat nak mengarang.. mata dah mengantuk.. lebih2 lagi bila tengok baju yang belum berlipat sampai tak muat bakul.. adoiii... Perut pulak rasa lapar...


So, jom teman saya layan buah belimbing yang dah ditabur dengan secubit garam + kicap & disejukkan dalam peti ais.. lepas tu.. dengan cuaca panas yang melandakan ni.. bila makan belimbing yang sejuk ni... adoiii... nikmat sungguh rasanya... sejuk tekak.. (",)

{ 36 comments.. read them below or add one }

mamaNoriz mamaNoriz April 25, 2012
bagus ina mkn byk buah time preggy ni, senang lawas dan byk khasiat kan...
deno deno April 25, 2012
em sedap buah nie!! kat rumah tok deno ada pokok nie.. :)

tapi tak boleh makan byk tau akak, deno pernah tengok rancangan national geography kan, buah belimbing nie, kalau kita selalu makan dan makan byk boleh mengakibatkan kerosakan buah pinggang.. nak makan boleh tapi jgn kerap ya akak.. :) selamat menjamu akak! :)
Tihara Tihara April 25, 2012
haah, sedapnyer..dapat rasa kesejukan nya itu :)
syawalsimpsons syawalsimpsons April 25, 2012
nak sikit..lapar jugak ni...
Izan Ishak Izan Ishak April 25, 2012
kak izan yg tgk ni terliur tau ina... dahlah posa.... huhu...
Norzie Norzie April 25, 2012
Buah ni elok untuk ibu hamil seperti ina...tapi sis tak berapa suka makan buah belimbing.
Mrs Lurve Mrs Lurve April 25, 2012
kalau blend buat jus pun sedap! peberet tue
Karukord Jagau's Karukord Jagau's April 25, 2012
Adooiii...dpt tgk gambo je ni haaa....huhuuu
SeputihSalju SeputihSalju April 25, 2012
nak sikit boleh??hehhehe.
mamavogue mamavogue April 25, 2012
uishh! meleleh ayaq liuq nih!
Zie Zie April 25, 2012
sedaptuhh terliur kita nih.. hehehe
KasihDariLaut KasihDariLaut April 25, 2012
sedapnya makan buah belimbing
mama_umar_maryam mama_umar_maryam April 25, 2012
sonok tgk selera pregnant mummy nih ;)
ummi_norseha ummi_norseha April 25, 2012
sedapnya...klu sy suka mkn dgn kicap di gaul sikit dgn sos...errm...sedap..:))
Mia Liana Mia Liana April 25, 2012
kecur terus dibuatnya
misshannajr misshannajr April 25, 2012
kecur air liur tau! ehhhh! masam...
Bui Junaidi Bui Junaidi April 25, 2012
NASIB BAIK TAK SUKA SANGAT MAKAN BUAH NI,JADI KURANG RASA TERLIURNYA..NGEEEEEE..*_*
LYAfrina LYAfrina April 25, 2012
ahahii..sedapnyer..kalo buat air pon sedap ni
Shafiq Shafiq April 25, 2012
Nyam, nyam.. sedap tuu..:-)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat April 25, 2012
Sedapnya belimbing...time mengandung yg masam2 semua sedap hihihi
Nida Nida April 26, 2012
Ina.. batinku sengsara melihat entrimu ini.. uwaaaaaa. Percaya tak.. sini tak pernah jumpa lagi buah belimbing (kiwi byk ler..hehe)
anisalya anisalya April 26, 2012
makan je ibu mengandung ni ye. macam2 yang dia makan. hehehe...
Ummi Iman Ummi Iman April 26, 2012
Dah lama tak makan belimbing. Mmg sedap bila makan sejuk-sejuk
ecadwinkyasha ecadwinkyasha April 26, 2012
nasib la xsuka makan belimbing..kalau jambu tadi,dah terliur2 ne...hehehe.smlm makan jagung rebus..kacang rebus..siap dengan lepak tepi pantai ditemani dua jejaka kurang kacak.
SumeSakan SumeSakan April 26, 2012
amboi pagi2 pun leh terasa kesedapan nih klu mkn...nyum2
Myra Jay Myra Jay April 26, 2012
Ada petua myra dapat utk preggy makan buah belimbing masa period, tp myra blom try lagi :D
Puan Kutu Puan Kutu April 26, 2012
lama gila tak makan star fruit ni.sedapnya!
Masya Masya April 27, 2012
terliurrrrrnyaaa........
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda May 05, 2012
wah...xpenah sy mkn star fuit style camnie, hehe..
QasehnyaRania QasehnyaRania September 11, 2012
suke buat jus belimbing =)