Memuatkan ...

Aksi2 seorang kakak dengan adik... (^_^)

Semalam saya tak update blog sebabnya kemalasan yang datang bertandang tapi tak jumpa jalan balik rumah dia.... yang menjadi mangsa adalah blog saya yang tak berupdate..hihii.. Tak nak cakap banyaklah.. kembali kan mood semula.. so, hari ni, saya nak tunjuk dekat u all antara gelagat alisha apabila jumpa nurul di kenduri minggu lepas... dekat rumah kaum kerabat my dear... (",)

Ohya, saya pernah cerita dekat u all yang alisha ni suka main dengan nurul kan... siap peluk cium & "tegur" nurul bila nurul nak masukkan sikat dalam mulut... Kakak yang baiklah katakan..hehheh.. menjaga adik dia.... walaupun dia 2 x 5 je masuk barang dalam mulut..muahhahhah


Inilah nurul... sepupu alisha @ anak karimah yang berusia 10 bulan... Besar2 nanti boleh jadi kawan baik + rakan sepermainan ni.. hihii.. Bila alisha duduk sebelah nurul.. mesti kerja alisha ni nak pegang nurul.. Actually dengan semua baby alisha macam ni.. pantang jumpa baby alisha ni..hehhehhe


Tiba2 nurul diambik oleh mak njang alisha...

 

Mana boleh jadi nurul diambik.. tak senang duduk alisha nampak nurul berjauhan dengan dia..hahah... Pakcik alisha dekatkan semula nurul dengan alisha... Terserlah ciri2 kakak yang baik nih.. siap usap kepala nurul lagi..heheheee


Lepas dah usap kepala... macam biasalah alisha ni... slow2 dia rapatkan badan nurul dengan dia....


Lepas tu... Kakak akan memeluk adiklah.. apa lagi..hehhehhe.. inilah antara aksi alisha bila jumpa nurul.. alisha ni dia suka peluk baby tau.. kalau dekat rumah, alisha siap nak dukung nurul + letak nurul atas riba dia lagi... hahhahah... Tak sedar yang diri dia tu pun kecik lagi..ehheehhe.. Actually alisha ada sorang lagi sepupu... idlan @ anak Jaa.. tapi alisha kurang rapat.. maybe disebabkan idlan ni lelaki kot... Lagipun jumpa kadang2 je..(",)

P/s : Semalam berlaku satu kejadian yang tak diingini dekat Alisha.. tapi saya tak sanggup nak kongsikan di sini... apa2 pun, saya harap + doakan alisha sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik... InsyaAllah... Aminnn...!!

29 orang suka berlian:

anisalya berkata...

memang kakak yang baik. nnt jangan dengki2 dgn baby tau alisha. apa yang dah jadi kat alisha ini? cerita la. berkongsi bersama. nnt alisha dah besar dia tau apa jadik kat dia bertarikh sekian2.

Joanna Yunus berkata...

Semua budak memang macam tu kot... kalau nampak yang lebih kecik dari dia mulalah dia.... teringat anak jiran Liyana....

syawalsimpsons berkata...

moga alisha selamat sentiasa..aminnn....

baik alisha erk//nampak ciri2 seorang kakak ni..kikikiki

SumeSakan berkata...

ala comel je bebudak ni ha...penyayang ye si alisha nih...sok ada adik senang nih...hehehehe

Ala bila da tau skit nih rasa nak tau lg...papepun moga alisha sentiasa d kurniakan kesihatan yg baik...aminnn

Aju Mohit berkata...

hehehe elok sangatlah nak beradik dah ni kan ina, seronok tengok gelagat bebudak ni kan

Masya berkata...

alhamdulillah.. macam tulah nak jadi kakak. kenelah baik²...

Mama Adam berkata...

seronoknya dia! nanti main dengan adik sendiri pula :)

Dylla Abas berkata...

Alisha macam nak adik je gayanya tu..bila lagi..hehehe :)

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Ina..ciri2 seorg bakal kakak yg penyayang Alisha ni.
Good girl :D

Bui Junaidi berkata...

AMIN..SEMOGA ALISHA JADI KAKAK YG BAIK NNT YER

Jaa berkata...

erm, kenapa dgn alisha ina? alisha mmg xleh rapat dgn idlan pun..asyik kena pukul jer dgn idlan...kesian plak k.ja tgk...

LYAfrina berkata...

SO SWEET..COMELNYER ALISHA..MMG KAKAK Y SGT PYAYANG NI..

Mrs Lurve berkata...

agaknya bila alisha dh dpt adik nti, mcm ne yer

AriF FaZDiLaH berkata...

comhel..cumill.

nur anis berkata...

nanti bila adik alisha ni keluar, mesti tak menang tangan dia nak pegang adiknya..hihi

MamaEma berkata...

terserlah ciri-ciri seorang kakak..kenapa dengan alisha..muga alisah berada dalam keadaaan baik-baik yer

Wanieys berkata...

Alisha mesti tak sabar nak jadi kakak kan hehe

aimi berkata...

knpe alisha syg sy?? semoga sihat2 je....

alolo wt training ke =)

Jai Montana berkata...

heheh..comeinya budak2 ni ;-)

Tihara berkata...

Ya Allah kenapa dengan Alisha ina..harap dia tak apa-apa yea, terkejut baca sebab mula2 tgk gambar dia happy dgn adik sepupu dia..memang penyayang alisha..harap dia tak ape2 yea, take care :)

Izan Ishak berkata...

bagusnya alisha... dah terserlah ciri2 kakak yang baik tu. lepas ni ada adik bby sendiri mesti dia sayang sangat2 kan...

Myra Jay berkata...

Ciri2 sebagai seorang kaka dah terserlah..
Good Girl :)

fieda berkata...

olololo....pandai main dgn nurul...ni ler nurul anak karimah ye..

mama irfan berkata...

napa ngan alisya? siannya dia...

wan nurul hezrina berkata...

alahai baiknyer dier=)confirm leh jadik kakak yang baik=)muka sepupu mmg nampak ala ala adik beradik=)

nanakimie berkata...

sonokla alisha ada adek nnt,hehe..peluk cium adek jela dia:)

Puan Kutu berkata...

pelik gak alihya suka girl,selalunya budak suka org yg berlawanan jantina.hehe..

harap alisha baik2 saja..:)

Che rosliza Che mat berkata...

Ada ciri2 seorang kakak...

QasehnyaRania berkata...

la sepupu alisha ke?

maknanya ina dengan ibu nurul biras@adik@kakak ipar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...