Aksi2 seorang kakak dengan adik... (^_^)

Semalam saya tak update blog sebabnya kemalasan yang datang bertandang tapi tak jumpa jalan balik rumah dia.... yang menjadi mangsa adalah blog saya yang tak berupdate..hihii.. Tak nak cakap banyaklah.. kembali kan mood semula.. so, hari ni, saya nak tunjuk dekat u all antara gelagat alisha apabila jumpa nurul di kenduri minggu lepas... dekat rumah kaum kerabat my dear... (",)

Ohya, saya pernah cerita dekat u all yang alisha ni suka main dengan nurul kan... siap peluk cium & "tegur" nurul bila nurul nak masukkan sikat dalam mulut... Kakak yang baiklah katakan..hehheh.. menjaga adik dia.... walaupun dia 2 x 5 je masuk barang dalam mulut..muahhahhah


Inilah nurul... sepupu alisha @ anak karimah yang berusia 10 bulan... Besar2 nanti boleh jadi kawan baik + rakan sepermainan ni.. hihii.. Bila alisha duduk sebelah nurul.. mesti kerja alisha ni nak pegang nurul.. Actually dengan semua baby alisha macam ni.. pantang jumpa baby alisha ni..hehhehhe


Tiba2 nurul diambik oleh mak njang alisha...

 

Mana boleh jadi nurul diambik.. tak senang duduk alisha nampak nurul berjauhan dengan dia..hahah... Pakcik alisha dekatkan semula nurul dengan alisha... Terserlah ciri2 kakak yang baik nih.. siap usap kepala nurul lagi..heheheee


Lepas dah usap kepala... macam biasalah alisha ni... slow2 dia rapatkan badan nurul dengan dia....


Lepas tu... Kakak akan memeluk adiklah.. apa lagi..hehhehhe.. inilah antara aksi alisha bila jumpa nurul.. alisha ni dia suka peluk baby tau.. kalau dekat rumah, alisha siap nak dukung nurul + letak nurul atas riba dia lagi... hahhahah... Tak sedar yang diri dia tu pun kecik lagi..ehheehhe.. Actually alisha ada sorang lagi sepupu... idlan @ anak Jaa.. tapi alisha kurang rapat.. maybe disebabkan idlan ni lelaki kot... Lagipun jumpa kadang2 je..(",)

P/s : Semalam berlaku satu kejadian yang tak diingini dekat Alisha.. tapi saya tak sanggup nak kongsikan di sini... apa2 pun, saya harap + doakan alisha sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik... InsyaAllah... Aminnn...!!

{ 29 comments.. read them below or add one }

anisalya anisalya 17 April, 2012
memang kakak yang baik. nnt jangan dengki2 dgn baby tau alisha. apa yang dah jadi kat alisha ini? cerita la. berkongsi bersama. nnt alisha dah besar dia tau apa jadik kat dia bertarikh sekian2.
Joanna Yunus Joanna Yunus 17 April, 2012
Semua budak memang macam tu kot... kalau nampak yang lebih kecik dari dia mulalah dia.... teringat anak jiran Liyana....
syawalsimpsons syawalsimpsons 17 April, 2012
moga alisha selamat sentiasa..aminnn....

baik alisha erk//nampak ciri2 seorang kakak ni..kikikiki
SumeSakan SumeSakan 17 April, 2012
ala comel je bebudak ni ha...penyayang ye si alisha nih...sok ada adik senang nih...hehehehe

Ala bila da tau skit nih rasa nak tau lg...papepun moga alisha sentiasa d kurniakan kesihatan yg baik...aminnn
Aju Mohit Aju Mohit 17 April, 2012
hehehe elok sangatlah nak beradik dah ni kan ina, seronok tengok gelagat bebudak ni kan
Masya Masya 17 April, 2012
alhamdulillah.. macam tulah nak jadi kakak. kenelah baik²...
Mama Adam Mama Adam 17 April, 2012
seronoknya dia! nanti main dengan adik sendiri pula :)
Dylla Abas Dylla Abas 17 April, 2012
Alisha macam nak adik je gayanya tu..bila lagi..hehehe :)
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ 17 April, 2012
salam Ina..ciri2 seorg bakal kakak yg penyayang Alisha ni.
Good girl :D
Bui Junaidi Bui Junaidi 17 April, 2012
AMIN..SEMOGA ALISHA JADI KAKAK YG BAIK NNT YER
Jaa Jaa 17 April, 2012
erm, kenapa dgn alisha ina? alisha mmg xleh rapat dgn idlan pun..asyik kena pukul jer dgn idlan...kesian plak k.ja tgk...
LYAfrina LYAfrina 17 April, 2012
SO SWEET..COMELNYER ALISHA..MMG KAKAK Y SGT PYAYANG NI..
Mrs Lurve Mrs Lurve 17 April, 2012
agaknya bila alisha dh dpt adik nti, mcm ne yer
nur anis nur anis 17 April, 2012
nanti bila adik alisha ni keluar, mesti tak menang tangan dia nak pegang adiknya..hihi
MamaEma MamaEma 17 April, 2012
terserlah ciri-ciri seorang kakak..kenapa dengan alisha..muga alisah berada dalam keadaaan baik-baik yer
Wanieys Wanieys 17 April, 2012
Alisha mesti tak sabar nak jadi kakak kan hehe
aimi aimi 17 April, 2012
knpe alisha syg sy?? semoga sihat2 je....

alolo wt training ke =)
Jai Montana Jai Montana 17 April, 2012
heheh..comeinya budak2 ni ;-)
Tihara Tihara 17 April, 2012
Ya Allah kenapa dengan Alisha ina..harap dia tak apa-apa yea, terkejut baca sebab mula2 tgk gambar dia happy dgn adik sepupu dia..memang penyayang alisha..harap dia tak ape2 yea, take care :)
Izan Ishak Izan Ishak 17 April, 2012
bagusnya alisha... dah terserlah ciri2 kakak yang baik tu. lepas ni ada adik bby sendiri mesti dia sayang sangat2 kan...
Myra Jay Myra Jay 17 April, 2012
Ciri2 sebagai seorang kaka dah terserlah..
Good Girl :)
fieda fieda 17 April, 2012
olololo....pandai main dgn nurul...ni ler nurul anak karimah ye..
mama irfan mama irfan 17 April, 2012
napa ngan alisya? siannya dia...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina 17 April, 2012
alahai baiknyer dier=)confirm leh jadik kakak yang baik=)muka sepupu mmg nampak ala ala adik beradik=)
nanakimie nanakimie 17 April, 2012
sonokla alisha ada adek nnt,hehe..peluk cium adek jela dia:)
Puan Kutu Puan Kutu 17 April, 2012
pelik gak alihya suka girl,selalunya budak suka org yg berlawanan jantina.hehe..

harap alisha baik2 saja..:)
QasehnyaRania QasehnyaRania 24 January, 2013
la sepupu alisha ke?

maknanya ina dengan ibu nurul biras@adik@kakak ipar?