Kemajuan selepas menggunakan sketcher

Kalau u all masih ingat, akhir bulan lepas, saya ada belikan sketcher untuk Alisha kan.. So, hari ni saya nak ceritakan dekat u all perkembangan Alisha dengan sketcher tu..



Hasil lukisan Alisha.. berseni tak?.. muahhahah.. Tak tahulah apa yang dilukis oleh alisha ni.. hihii


Kalau u all nak tahu, sekarang ni Alisha dah mula pandai pegang pen or pensel dengan cara yang betul.. Dah pandai mula menconteng..

Alahaiii comel je jari jemari kecik ni memegang (^_^)


Bagi saya, alat ni memang baguslah untuk pembelajaran anak2 kita.. Macam Alisha, sebelum beli benda alah ni, dia pegang pen or pensel secara menggenggam tapi selepas beli benda alah ni.. dia dah tak genggam lagi.. Dah pandai pegang macam dalam gambar atas ni ha.. (",)

Sehari dua je ajar Alisha guna sketcher ni.. lepas tu terus dia pandai sendiri... Bukan setakat pandai pegang "pen" dekat sketcher tu... tapi..


Masukkan "pen" tu dalam mulut pun dia teror... Adusss.. anak saya ni memanglah.. suka benor masukkan benda dalam mulut... huhh!

{ 20 comments.. read them below or add one }

Nida Nida November 17, 2011
Sangat2 kreatif... mana tahu dah besar nanti boleh jadi arkitek
Zefa NorAsmara Zefa NorAsmara November 17, 2011
Sketcher ni bagus utk melatih anak2 membiasakan tangan dgn pen/ pensil.. jimat kertas dan kurang risiko terconteng perabot/ dinding.. Suka tgk Alisha yg cerdik.. :D
Ros Ros November 17, 2011
Salam Intan,

Pendedahan yang baik untuk anak2 brlajar..teruskan,tapi hati2 jugak takut kalau2 benda tu merbahaya..
hakamah hamyadi hakamah hamyadi November 17, 2011
COMEL JE ALISHA...semua nak msuk mulut ye....hehehe...berseni sungguh..
eB ezrin eB ezrin November 17, 2011
jom tlg auntie wat keje sini ;)
teratak hati teratak hati November 17, 2011
ok la tu bljr pgg pen..
due date sy 4hb 12,mcm2 prasaan ni tggu hari..
syawalsimpsons syawalsimpsons November 17, 2011
terrer la alisha ni....jom join aunty soya meh...ada gak beli tok syawal dolu..pastu hancusss sebab G masuk mulut..G baling2....belom tibe waktu kot...tp skrg ok dah pegang pen N pensil ni
fiza fiza November 17, 2011
Pandai alisha ☺☺
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ November 17, 2011
hahaha..klaka la die..pandai lak tu..leh start brill tu..
Mak Usu Mak Usu November 17, 2011
ALolololo... Chomelnya la Alisha pegang pen tu.. :)
fieda fieda November 17, 2011
ni pun salah satu alat untuk asah minda dorang kan..kak fieda dh beli 2-3 bijik mende ni masa maira sebaya dgn alisha..hehehe..sekejapjer..kejap pen ilang la,kejap mata pen ilang la..pastu ntah mana2 pegi dah..
Siti Asiah Siti Asiah November 17, 2011
cepat pandai menulis yea Alisya...;)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 17, 2011
pandai anak mak.nnt bg alisya drawing blok.bila dia lukis simpan n gantung.esk2 tunjuk pada dia hasil seni yang pertama dia hasilkan
ajumohit ajumohit November 17, 2011
Kretipla Alisha, org kretip leh wat bisnes tau hihi
ajumohit ajumohit November 17, 2011
Kretipla Alisha, so cute hihi
tiefazatie tiefazatie November 18, 2011
pandainya alisha pegang pen sis..
Puan Kutu Puan Kutu November 18, 2011
betul tu pendedahan awal utk ank belaajr memegang pensil dengan betul juga menzahirkan kreativiti macam lukisan alisya tu..

bersenilah alisya..cerdiknya awk..:)
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 18, 2011
senang ek guna alatnie.dah lukis2 pastu leh padam.mcm merah skang conteng dinding.abeslah kena cat semula umah