Takkan orang lain jer....


Takkan orang lain jer post entry daging.. saya pun nak tumpang sepinggan jugak.. muahahaaa.. Hari ni menu saya DAGING KORBAN MASAK LADA HITAM.. heheheee...

First time masak menu ni.. Sedap la pulak...! Sekali sekala nak puji diri sendiri.. takpa kan... muahahhah.. Padahal sedap sebab perut lapar.. lebih2 lagi daging free, sedap tu lain macam... hhahahahaaa.. 

Actually saya main hentam je letak bahan2 ni.. sebab kalau tak silap saya, saya pernah tengok menu ni dekat blog Nurul tapi tak jumpa cari pulak entry tu.. last2 hentam semua barang yang ada dekat rumah.. hihii

Saya goreng daging yang dah digaul garam & kunyit.. Lepas tu masuk air, halia, bawang putih, bawang besar, sos cili, sos tiram, kicap, carrot, daun sup & tomato.. tak lupa jugak, lada hitam yang dah ditumbuk.. semuanya main campak2 je dalam kuali... Senang je.. (",)

{ 19 comments.. read them below or add one }

suhaina laui. suhaina laui. November 10, 2011
resepi campak2 la best ;)
Cik Rose Cute Cik Rose Cute November 10, 2011
Emmm nampak cam sedap jer....hihihi
PinKy MoMMa PinKy MoMMa November 10, 2011
campak dan belasah memang sedap tau..kalau beriya ikut resepi kadang kadang tak jadi jugak huhu..

tengah fenin nak pilih resepi utk daging jg ni ;p
LYAfrina LYAfrina November 10, 2011
wowww..sedap!!!
klo goreng black papper mmg best.. klo lya mmg suka ltk byk lada hitam tu.
Ros Ros November 10, 2011
salam IntaNBerlian,

Tu dia....macam ada kat depan Kak Ros ja ni.....ambik nasik boleh terus makan....sedapnya ni....
Bui Junaidi Bui Junaidi November 10, 2011
bui tag intan..jom

http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/2011/11/segmenfathiah-tak-jumpa-blog.html
-fieda- -fieda- November 10, 2011
WAH..YG CAMPAK2 TU LA YG SODAP...HIHI..CAIR AIR LIUR KAK FIEDA TGK INA MASAK...
Cik Azizah Cik Azizah November 10, 2011
campak2 akak menjadi! campak2 jijah sampai tak lalu makan oooo..hahaha
sue zainun sue zainun November 10, 2011
ok la jugak..pandai masak..yg kita nih daging korban tue masih ada lam peti sejuk lagi..
hee hee tgk gambar nie tetiba idea nak masak datang..
MamaEma MamaEma November 10, 2011
siapa lagi nak puji kalau bukan diri sendirikan..hehehe
zareliqa afiqa zareliqa afiqa November 10, 2011
best lar..main campak2 jek.heheh
ibu muslim ibu muslim November 10, 2011
sgt mggugat keimanan dikala tgh ari ni...
fiza fiza November 10, 2011
Masak campak² tu lah yg sedap ☺☺
Zefa NorAsmara Zefa NorAsmara November 10, 2011
Nampak sgt sedap tu.. dah la tgh lapar ni.. tak boleh jadini. Nak tyg daging juga lah nanti.. :D
Dalila Hamid Dalila Hamid November 10, 2011
tgah masak daging black paper.... hhee
mama_umar_maryam mama_umar_maryam November 10, 2011
auw!sedapnye!zety mmg suke black pepper nih
tiefazatie tiefazatie November 13, 2011
senang je kan sis..ifa n mak dh bese msk nie..hee
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 14, 2011
DEKAT ENTRY TAG LAH INA=)INA SOAL NURUL JAWAB=)lada hitam2 memula dagingtuh rebus bagu empuk dulu air paras2 dagingjer.pastu terus letak lada hitam yang ditumbuk halus..memang btl kata lya.kalau banyak lada hitam lagi rasa sedap tapi jgnlah over dos plak..huhu..pastu masuk bawang besar.bawang putih sebiji dua jerk.n kicap,sos,tiram semua cket2.bleh letak carot n tomato.nak lagi sedap perah limau cket jerk n letak daun sup n bawang=)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 22, 2011
alamak.. t'liur lak sy, huhu~...