Kek Pisang Kukus Yang Tak Semegah (^_^)

Hahahaaa sebelum u all gelak.. lebih baik saya gelak awai2.. hihii.. Semalam saya saja la gatai2 tangan nak buat kek pisang kukus kononnya walaupun bahan tak cukup!! Tapi nak buat macamana... dah nama pun gatai tergedik2 nak buat.. buatlah jugak.. muahahaaa

Lebih2 lagi perut tengah lapar.. dah la hujan pulak tu petang semalam..


Ni sebelum dimasukkan ke dalam pengukus...


Tu diaaa siap amik gambar dalam pengukus lagi.. hahahaaa.. actually baking powder tak letak pun, main hentam je apa bahan ada dekat rumah.. hihii


Cehhh ada hati nak zoom kek pisang kukus yang tak semegah tu... hahahaaa..




Seperti biasa, model saya siapa lagi kalau bukan Alisha.. hahahaa.. Model cilik ni bukan tahu sedap or tak.. dia tahu makan je.. hihii.. Tapi sedap jugak tau walaupun bahan tak cukup.. opssttt entah2 sedap sebab perut lapar.. hihii

Malam tu, my dear balik kerja, saya bagitahulah saya masak kek pisang kukus.. my dear siap cakap nak bawak pergi office lagi... hahahaaaa Oh tidakkkkkk.... dahla bos my dear dari kl datang sini.. takkan nak bawak pergi office kot... nanti kang susah pulak bos dia menangis2 nak merasa kek pisang saya tu... dah la tak semegah... hahahaa

Cara buat dia sangat senang.. u all pukul 3 bji telur & setengah cawan gula.(terpulang nak manis or tak).. Masuk tepung gandum 2 cawan + 1sk soda bikarbonat + 1sk baking powder + 1 cawan minyak masak + 1 cawan pisang yang dah dilenyek.. kacau bagi sekata  bila dah sebati, kukus selama 45 minit :-)

{ 28 comments.. read them below or add one }

Mia Meymi Mia Meymi November 02, 2011
wahh. mnjdi jugak tuh. hehe..
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 02, 2011
alamak, sdapnye.. Ina, nk resipi!!!
shaFazie shaFazie November 02, 2011
nmpak sedop tu kak..nk sikit :) hehee
Tina Othman Tina Othman November 02, 2011
yg penting sedap, tapi tgk elok je kejadiannya tu
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ November 02, 2011
wah...best ni..pandai nye msk makcik..hehe
Lelord Lelord November 02, 2011
cantik je...mesti sedap ni
lizz lizz November 02, 2011
wah sedapnyer...model yang makannyer pun comel,...
IntaNBerliaN IntaNBerliaN November 02, 2011
Diah : hahha makcik ina ni masak setakat nak bagi mulut pakcik makan bolehlah... hahahah

nisa : senangje dear.. pukul 3bji telur & setengah cawan gula.(terpulang nak manis or x).. Masuk tpung gandum 2 cawan + 1sk soda bikarbonat + 1sk baking powder + 1 cwn minyak msk + 1cwn pisang yang dah dilenyek..

kacau bagi sekata n bila dah sebati, kukus selama 45 minit :-)
Munna Munna November 02, 2011
wuiyooo sedap tu kek pisang =)

*pisang emas eh?
KhaiZa KhaiZa November 02, 2011
semangatnya Alisha makan
LYAfrina LYAfrina November 02, 2011
sedapnyerr.. pndai ina buat kek.. lya klo bab kuih2/kek mmg failed la
KSWSK KSWSK November 02, 2011
wa if disuruh bt wa bleh tp wa xsuka mkn..sbb wa xsuka pisang dibuat kek
Nazirah Nazirah November 02, 2011
dari segi rupa dah nampak mcm sedap..hehe
Puan Kutu Puan Kutu November 02, 2011
nmpk elok jer kek tu..menjadi jer dr rupanya..

tp rasanya tak tau la...hehe.

tukang buat kata sedap.. mesti sedaplah...:)
IntaNBerliaN IntaNBerliaN November 02, 2011
munna : yap, pisang emas.. pisang berangan or lain pun boleh.. pisang berangan wangi.. hihi
ArulchelseA ArulchelseA November 02, 2011
kesukaan sy ni..nak sikit..lama dah tak makan..
syawalsimpsons syawalsimpsons November 02, 2011
at least tau jugak kan...sue langsung tak tau...kikiki..nnt kasi resepi..sue nk try...
Bui Junaidi Bui Junaidi November 02, 2011
ok ler tu dr bu yg tak pandai langusung ni..hahaha
PinKy MoMMa PinKy MoMMa November 02, 2011
mana ada tak semenggah? sangatttt semenggah nihhh..gebus abis huhu..

bagi le sepiring skit ;p
SeputihSalju SeputihSalju November 02, 2011
nmpk ok jer kek pisang tu kak.. tgk alisha mkn cm sedap jer..haha
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 02, 2011
RAJIN TOLL MASAK BUDAK SORANGNIH=)aah trylah daging masak lada itamtuh..sedap..kalau tak jadi helo kat nurul taw..hehe main2jer.ayam ok pakai tp lg sedap kalu daging..tapi leh try gak kat ayam=)nurul pakai spek dr drjah 6.husband nurul umur 37tahun.

kek pisangtuh mesti sedap sbb alisha tak komen..hehe
suhaina laui. suhaina laui. November 02, 2011
gebu jer kek tu ;)...berkaitan dgn pisang mmmg febret ;)
fiza fiza November 02, 2011
Ok lah tu intan, menjadi gak tu, daripada saya yg tak pernah menjadi² nak buat kek, asyik tangguh² jer...hahahaha...
PU3 PU3 November 02, 2011
ok la ni...dh terlebih megah 2...hehehe..yg penting kepuasan dapt hasilkan sendiri.kn..kn..kn
fieda fieda November 02, 2011
pk la tu ina..nmpk gebus giler tu..pandai jugak alisha mkn tu..mesti sedap ni..nak try jugak la nanti...nasib ina dh bg resepi kt komen atas tu..
Masya Masya January 26, 2012
ADE RESEPI X?? MACAM SENANG JER NAK BUAT KEK PISANG KUKUS NI...