Cerah bijik mata kerana Alisha..

Kejadian ni berlaku di kampung my dear, ketika saya tengah tidur di waktu petang.. sekali Alisha datang menempek dekat sebelah saya.. Dalam keadaan mamai2.. saya celik mata... & sangat terkejut terus cerah bijik mata & terus pergi ambik kamera.. hihii.. Saya boleh nampak alisha menyelak buku kecik & tekan2 buku tu nak bagi betoi balik sebab buku tu terkemek.. & dia amik sebatang pen terus menconteng buku tu tapi sayangnya.. dakwat pulak takda...

MasyaAllah.. terkejut giler saya... yela, sejak saya belikan sketcher dekat Alisha, saya dah tak bagi dia main pen.. & saya sendiri pun tak pernah terfikir yang alisha pandai menconteng di kertas.. rupa2nya sangkaan saya salah sama sekali... Alisha cuba buktikan dekat saya dia pandai guna pen & kertas... & dia tahu yang pen tu digunakan untuk menconteng kertas bukan conteng dinding.. hihii

Kesian Alisha.. Saya tak bawak balik kampung sketcher dia tu.. tu yang dia pergi cari pen & kertas... Rajin betoi anak saya ni... time balik kampung pun sibuk nak study.. hihii


Inilah buku & pen yang Alisha guna tu..



 Saya bagi Alisha guna pensel sebab pen takda dakwat


Tapi Alisha taknak guna pensel tetap jugak berkenan dekat pen yang takda dakwat tu.. hihii


Pegang pen terbalik pun takpalah.. pegang betoi pun, bukan ada dakwat.. muahhaha


 Bila dah balik Sungai Petani, saya bagilah Alisha pen & kertas.. Cantik tak lukisan Alisha tu?.. hihii.. TAPI bila saya dah bagi pen, bukan setakat kertas dia conteng...


Tu diaaaaaa... Tengoklah muka dia yang bertempek dengan bedak tu pun berconteng dengan pen... muahahhahha

P/s : Kita jangan fikir anak kita tak pandai guna or buat sesuatu selagi kita tak bagi mereka mencuba sesuatu.. Sebenarnya anak2 mampu membuat sesuatu yang di luar kotak pemikiran kita

{ 16 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons November 21, 2011
alisha kelakar la...syawal sue tak berani sangat kasi...boleh la..tapi tak selalu...sebab dier suke conteng diri sendirik...kakakka
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ November 21, 2011
haha..abis muke..pasni kaki semua la..
eB ezrin eB ezrin November 21, 2011
alisha bagi eB ilham. tq sayang >_<
sue zainun sue zainun November 21, 2011
haha sampai terconteng diri sendiri tu alisyaaa..

aah masa nie otak die sedang berkembang dan nak meneroka apa saja..seharusnya kita bg dia mencuba tapi masih di bawah pengawasan kita jgk la..
ummu muhammad ummu muhammad November 21, 2011
setuju dgn ibu alisha! alisha bijak!
narumi sakura narumi sakura November 21, 2011
hahaha alisha contng muke adeh..suke sngt kate2 akak yng last tu..waa makin wat sye teruje nk kawin n dpt ank setiap kli bce gelagat alisha kat blog akk ni >_<
oli-go oli-go November 21, 2011
buak2 skang ni memang advance..
ARYANI NUR ARYANI NUR November 21, 2011
baru lik dari kedah..gi kulim n baling..kawan kawen..he3..akak kat sg petani ker??? bestnya tgk org citer sal kerenah anak2 nak mmbesar..lala..xsabar nak kawen n ada anak sdri (^,^) tp komitmen kt pkara lain byk agi..hu3
eisyaawie eisyaawie November 21, 2011
mmg budak2 cepat jer belajar.... kalo anak saya pantang jumpa pn...abis kaki dia conteng....
Ardini Humaira Ardini Humaira November 21, 2011
haha sampai conteng muka. kiuttt
Puan Kutu Puan Kutu November 21, 2011
hehe habis muka dimekapnya..:)
fieda fieda November 21, 2011
maira pun gitu ler..habis kaki tangan dia conteng..kak fieda kata tak cukup kertas dh agaknya...
MamaEma MamaEma November 21, 2011
jgn ingat itu lipstik sudah lah...hehehe
Cute MuM Cute MuM November 21, 2011
huhu.. memang budak nie boleh pikir luar kotak pemikiran kita.. Dania sangat rajin menulis.. Die pon pandai pegang pen dengan betul..
tapi yang keluar kat mulut hanya "N".. huhu
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 22, 2011
bijak2.hehe mesti wangi cium dier sbb bedak tuh penuh muka=)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 22, 2011
haha..biase la tue.. Hannah mcm2 buku dh die conteng.. dinding oun die penah conteng gak, tp now x dh.. now die cam pndi lukis muke n mate..hehe..