Apa menu u all hari ni?

Nak jugak letak gambar walaupun tak semegah (",)

Hari ni u all masak apa yer?.. Daging ker?.. maklumlah musim2 raya haji ni, daging penuh peti ais.. hihii... Hari ni saya masak ayam jer.. Ayam masak kicap kot ek nama dia.. ahhaha Bab2 nama masakan memang fail lah saya.. muahhahaa...

Nak cerita pasal cara masak ayam ni.. Senang je tau.. saya main tibai je tadi sebab dah kebuntuan nak masak apa.. hihii.. Walaupun hentam2 tapi sedap jugak makan panas2 tau..  (",) U all goreng ayam tu letak garam kunyit & rempah kari.. Lepas tu tumis bawang besar & bawang putih.. bawang tu layu masuk kicap manis & ayam yang dah digoreng.. SIAP.. Senang kan.. hihii

{ 16 comments.. read them below or add one }

LYAfrina LYAfrina November 09, 2011
huhu..cedapnyerrr... kt ofis arini jd mcm potluck dah.. masing2 bwk lauk singgang daging, goreng daging berlada...n semuanya daging... hehe
syawalsimpsons syawalsimpsons November 09, 2011
sue suke makan ayam masak kicap...sedap kan..en asbeen pon rajin minta sue buatkan...
Jaa Jaa November 09, 2011
fuh, terliur k.ja... nak ckit...
Bui Junaidi Bui Junaidi November 09, 2011
lapar2 mcm ni semua nampak sedap..hehe
suhaina laui. suhaina laui. November 09, 2011
tu diaaaaaa tunjuk menu dh hehehe...sue off duty lagi bab2 masak... ;)
Gen2Merah Gen2Merah November 09, 2011
masa BW tadi, banyak juga kwan2 blogger yang update entri pasal menu makan tengah hari ni.... saya kat pejabat, macam malas lak nak kuar p makan.. tapi saya lapar.. baik tenung gambar ni lama2... jadi kenyang juga.. ehehe
Cik Rose Cute Cik Rose Cute November 09, 2011
Menu Cik Rose hari nie...Kari daging gan ikan goreng...dua tiga hari nie...memang makan daging jer kau...hahaha...
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda November 09, 2011
sy tukang mkn je, bkn tukang masak, hehe.. XP
oli-go oli-go November 09, 2011
lauk akak ni nampak sedap...bleh la minggu ni dtg makan umah akak...hahahhaha
Puan Kutu Puan Kutu November 09, 2011
aduh sedapnya.klu msk ringkas macam nie mmg peberet sy..

td pg buat nasik goreng sebelum p keja..

lunch nie taktau nak msk apa.kejap lg la..yg penting msti ada menu daging juga.hehe..
Nigina Nigina November 09, 2011
alamak sedapnya.. dah 2-3 hari ni asyik makan daging jer
-fieda- -fieda- November 09, 2011
amboi..simple2 pun nmpk sedap...
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ November 09, 2011
fuh..kalo letak kentang..leh jd gile kentang ni..ekekek
tiefazatie tiefazatie November 09, 2011
wah..haritue bru mkn ayam kicap nie..hee..hari nie sambal sotong..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina November 14, 2011
time korbannielah sedap makan daging.meriah..nurul wat akikah sofia tahun nie.daging korban mmg manis.lain dr daging biasa.gorenng biasapun sodap