WEDGES : Bertahun teringin, sekarang baru dapat

Actually kasut wedges ni dari sebelum kawen lagi saya duk tingin nak guna tau.. tapi tu la, dalam duk berangan tu, tibe2 my dear yang jadi tunang saya masa tu kata, tak elok guna kasut tinggi.. terus tak jadi beli.. hahhah.. Tapi memang betoi pun kan... Untuk pengetahuan u all, dulu kan, saya memang suka kasut yang bertumit ni.. lagi halus tumit, lagi saya suka..! Barulah confident keluar jejalan.. hihii.. Zaman anak dara la katakan.. suka bergaya.. (^_^)


Lepas dah puas bergaya dengan kasut bertumit halus yang tinggi2 tu, baru tingin nak tukar kepada wedges, tapi tak berkesempatan.. kene dengar cakap bakal suami.. (^_^) Yap, walaupun orang kata saya dah tinggi tapi saya rasa macam tak cukup tinggi.. hihi.. Bukan pe, hajat dihati nak tinggi paling kurang 170cm.. tapi tak cecah.. so, pakai la tumit tinggi.. supaya hasil berangan tu tercapai.. kikikii


Tapi baru2 ni, saya beli wedges warna oren ni.. My dear siap cakap "dah puas hati la ni dah dapat?"... Maunya tak puas... beli terus pakai hokay!!... Balik umah, siap lap tempat2 yang kotor dekat wedges tu.. hahha.. wedges ni saya beli murah je u all.. RM49.90 je... kalau sebelum ni, kasut yang saya cari mesti warna yang agak2 boleh match dengan semua pakaian... hitam ke putih ke.. tapi sekarang dah pandai beli warna oren.. eh.. peach kot... dah buta warna la plak...

Ohya, wedges ni memang sangat2 best guna.. dia ringan je tau.. pulak tu kalau kotor, senang je nak cuci.. ambik kain basah je lap.. (",) wedges ni bersaiz 39 @ 8.. (",)

{ 35 comments.. read them below or add one }

ZieMarziah ZieMarziah April 24, 2013
kasut sy utk ke opis kebanyakannya mmg wedges,selesa n confident nak bergerak..kalau yang tumit halus tu rasa macam nak tergolek je..

btw, mmg cantik wegdes ni.tak terlalu tinggi
Mimi Azirah Mimi Azirah April 24, 2013
sy pun skang gune wedges je kak ina..eh saiz kaki kite sama la kak...saiz 8
Kakzakie Kakzakie April 24, 2013
Kakak pun suka pakai wedges, dulu-dulu trend heels pakai juga bila dah tua ni selesa dgn wedges.

Cantiklah pilihan Ina tu.. manis warnanya.
izzah izzah April 24, 2013
cantik n murah plk tu...lama dah xpakai wedges macam ni..terpaksa lupakan niat wat seketika sbb tgh preggy...=)
emma emma April 24, 2013
cantik nye kasut tu.. tp dlm gamba nmpk cam kaler peach..

#kite same kak ina, zaman2 ank dara dlu suke gak pki high heels, yela sy ni rendah org nye so nk nmpk tgi kne la pki heels kn :p
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI April 24, 2013
cntik sgt..akk cerah warna ni sesuai sgt..
Aini Yunus Aini Yunus April 24, 2013
cantikkk...soft color gitu..xpenah pakai wedges cenggini..selalu pakai selipar jepun jer..made in Thailand..kikiki..
syawalsimpsons syawalsimpsons April 24, 2013
sue rasa ina kalo pakai heel pon jgn tinggi sangat...tak cantik...sebab ina dah cukup tinggi, mmg cantik klo pakai flat shoe atau heel yang 1.5@2inch tu...
pinky pinky April 24, 2013
hehehe....santek...kita punya kaki saiz 5 jer....kecik tak???
Falsya Falsya April 24, 2013
falsya mmg suke pakai wedges kalau nak compare ngan hills..lagi selesa..;)
ISMA ILYA AHMAD PUAD ISMA ILYA AHMAD PUAD April 24, 2013
kite kadang size 4 kadang size 5.. selalu xdapat nak beli, sebab saiz selalu xde atau habis.. sedey..
Dylla Abas Dylla Abas April 24, 2013
alaaa...dah tinggi xyh pakai heel pun ok je..lain la mcm sy ni..rendah..kena pakai heel br la nampak tinggi sket..hehe

p/s : wedges tu sweet la..kaler dia nice :)
Sally Yatiey Sally Yatiey April 24, 2013
Lama dah tak pakai wedges..hee
Izan Ishak Izan Ishak April 24, 2013
kak izan pun suka wedges. tapi skrg ni wedges masih tersimpan sejak pregnant. lebih selesa jln2 pakai sandal.
Haryati Faizal Haryati Faizal April 24, 2013
tak bley pakai kasut tinggi2 sgt nanti org pandang je...sbb tinggi yati dh 168cm... paling tinggi pun 2 inci je, teringin mang teringin lah... tp nak wat camana...
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat April 24, 2013
cantik kasut ue kaler peace lagi hihihi
Deqla Manjew Deqla Manjew April 24, 2013
cantek la... kaler pun cantek... deqla x suka pakai kasut tumit tinggi...tp wedges mmg suka!!
Tihara Tihara April 24, 2013
cantik la kaler dia ina :)
ayut ayut April 24, 2013
ayut bab kasut mmg gian...hahaha...best pkai wedges ni..tak cpt pnat :)
Mama Idlan Irsyad Mama Idlan Irsyad April 24, 2013
eheh..macam match pulak dgn handbag k.ja..haha..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 24, 2013
Salam K.Ina..
cma dulu mmg minat kasut wedges..tapi sekarang dah semakin berisi.. so.. beralah guna flat sandals je.. huhuh...
cantik kaler kasut tu.. terkenan plak.. :)
mama3heroo mama3heroo April 24, 2013
cantiknyer kasut..m3h pulak x suka pakai kasut tumit tggi..tak confident nak jalan..kang terpelecok dpn org ramai..naya pulak..he3
azizah :) azizah :) April 24, 2013
serius cantik kak! berkenan jijah tengok.. jijah pon suka pakai wedges.. senang nak berjalan..
tifa anvar tifa anvar April 24, 2013
salam ina,
cntk warna n design wedges nie. Itulh tngk cm warna peach, cm light pink pn ade. Sya mse ank dare ska kst tmt tinggi gini. Tp dh hubby sya sama tinggi ngan sya so, lps khwin dh x pakai high heel lg
Masya Masya April 24, 2013
wawawawwa.. kira kasut raya lah ni yer.. saya pun takda koleksi lg.. tunggu yg murah² dulu mcm ni.. manalah nak cr.. sellau jumpa mahal kemain..
Cik Nur™ Cik Nur™ April 25, 2013
cantikk..
Nur pun teringin nak beli satu nanti...

nak nampak tggi dikit
Si Matatajam Si Matatajam April 25, 2013
Cantiknya....suka warna lembut camtu
Mrs Velentine Mrs Velentine April 25, 2013
cantik tapi MV dah kurang pakai yang tumit tinggi sebab dah 3 kali terkehel
Myra Jay Myra Jay May 03, 2013
Cantik kasut..

Ina, samala kita masa zaman anak dara layan kasut tinggi, tp lepas kawen ni semua cari flat jela.. hehee
lynndamya lynndamya April 07, 2014
haha sy suka pakai heels, tp heels yg tumit dia dlm 1 inchi je, sbb sy dh mmg tggi...tp tu lah, susah gila nak cari heels tumit 1 inchi je tinggi, haha paling koman pun 1 inci setengah..
skang sy selesa pakai selipar je, heels utk hari raya, dan majlis tertentu~ chewah...haa cantik wedges akak :D sweet2 gitu~ :D