Entry rojak

Fuhh baru dapat online.. hari ni kami pagi2 lagi dah bangun sebab saya nak pergi bukak Akaun Maybank... Yeayyy suka hati sebab dah ada akaun maybank sendiri... leh beli barang online banyak2.. Hahaa.. Takdala.. mana boleh.. kena berjimat, banyak nak guna duit ni... bulan depan nak balik terengganu, lepas tu bulan 6 adik ipar plak kawen, lepas tu raya pulak.. Duit... duit... semua tu pakai duit... Mesin basuh pun rosak..!! Duit lagi.. adehhhh...

Dah 3 hari saya basuh baju guna tangan tau.. Setakat ni takdalah rasa terkejar2 nak siapkan semua kerja umah selain layan anak.. tapi ok lagi lah... cuma saya kena pandai urus masa bila nak kene basuh baju tu... asal ada baju dalam bakul, anak duk diam2.. teruslah basuh... takyah nak tunggu penuh bakul baru nak basuh... kang takut nanti kita penat, lepas tu datang "suara halus" menghasut kita untuk melepaskan perasaan or tekanan dekat anak2... (^_^)

Eh tapi kan u all.. dengar2 macam my dear nak beli mesin basuh baru.. I tak mintak, tapi bila orang dah nak bagi, i ambik.. kikikiii... Ohya, btw, thanks dekat Emma yang ternanti2kan entry saya untuk hari ni... ikutkan malas update dah.. hihii.. Entry ni pun dah macam rojak.. dari cite pasal bank, sampai cite "suara halus".. hahah...

Jom sembang nak... U all yang bekerja ni @ ada duit sendiri, kalau nak beli apa2, ada tanya suami dulu tak ek?.. Macam saya, yang tak bekerja ni, apa je saya nak beli, semua inform suami.. hahah.. Nak beli baju bahagian dalam ke, bahagian luar ke... semua inform... nak beli makanan apa pun inform (kalau keluar dengan my dear la... kalau keluar tanpa my dear tak gtau.. tapi sekali dua je kot tanpa my dear sejak dah kawen ni.. tu pun kuar dengan parent).. hihii... Walaupun saya guna duit sendiri.. dah terbiasa camtu kot... (",) Kalau nak beli barang online, terlebih2 la lagi kene gtau.. sebab kene pinjam akaun my dear untuk transfer duit... hihi

Entry rojak

{ 34 comments.. read them below or add one }

umi alya umi alya April 19, 2013
biasanya akak akan bgtau suami w/pun guna duit sendiri, ada le jugak tanpa pengetahuan dia tp boleh dikira ngan jari cam tranfer duit ntuk adik ipar, takut kena bebel sbb adik dia boros sgt (faham situasi dia yg xmo nyusahkan bini kalu hal2 melibatkan famili sebelah dia.. - w/pun kdg2 terkantoi jugak...)
Shima Salleh Shima Salleh April 19, 2013
Bgtahu dulu jugak hahaha sbb duit buat masa skrg suami yg pegang.. shima cuma tulis aje apa yg nk dibeli
Masya Masya April 19, 2013
saya selalunya akan bg tahu dulu .. tp kalau tak bg tahu pun.. dia yg tegur .. tudung baru ke, baju baru eh.. hahaha.. nampak noo saya jrg beli sbb tu perasan.. kikikiki
..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. ..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. April 19, 2013
mcm kina kalau nak beli (if x de dgn dia la) kina beli x bagi tahu. kadang² bagi tahu. sebab kalau bagi tahu nanti blh klim balik dengan dia.

tapi kalau pergi dengan dia ..kena tanya la.
Haryati Faizal Haryati Faizal April 19, 2013
ikut jugak pada apa yang kita nak beli kdg2 bgtau...kdg2 terus beli je... cume klu harga dia mahal ofkoslah kena bgtau hihi
Kakzakie Kakzakie April 19, 2013
Kakak walau kerja tetap beritahu juga walau biasanya abang tak kisah pun..
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha April 19, 2013
eh,da ada akaun.jom zalora :P
#suarahalus
Bazilah (^0^) Bazilah (^0^) April 19, 2013
bazi yg berkerja ni kalau nk beli pape still btau suami, mntk izin die dulu hehee.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 19, 2013
Salam K.iNA.
hihi.. cma er.. kdg2 ade gtau...kekadang beli je trus.. huhuh
UniMeOw UniMeOw April 19, 2013
sebagai orang yg xkawen lagi..errr no komen.hik3..
Dylla Abas Dylla Abas April 19, 2013
hee..bg yg xde suami mcm sy...xyh bgtau sesiapa...shopping online tu perkara biasa..ngee :p
Mrs Velentine Mrs Velentine April 19, 2013
wah mmg rojak ni kak..hehehe..Yes MV salah seorang beli apa pun pakai duit sendiri mesti tany ahubby..sebab MV ni jenis jimat...hehe
Cik Nur™ Cik Nur™ April 19, 2013
Nur bujang lagi kak, tapi kalau beli apa2, Nur bagitahu mak...selalu mcm tu la..mesti bgtahu mak..hihih
emma emma April 19, 2013
oo kak ina bz upenye pg td ptt xde entry, hehe..

emm mmg pnt nk cuci baju pkai tgn, klo baju kite sorang ok lg kn, ni da btambah plk tu.. mesin basuh mmg btl2 1 keperluan skg..

pndai tul tikus tu xnk msk prangkap lak, kne umpan ngn cheese kot kak ina br die nk msk, huhu..
risau tikus ni suke gigit kain, kang elok2 kain blipat dlm almari tau2 bile nk pki da rabak sane sini.. mujur kt umh sy skg ni xde tikus, cume lipas tu je ari tu, skg da xde, cicak lak sy lastik je, kdg2 ade jgk yg mati, yg kene sipi2 tu da takut nk kua skg, so da x byk taik cicak kat umh, hehe..

psl lipas dlm kete pekate kak ina ltk daun pandan kt tempat aircond, tmpt radio, klo sabun tu kak ina letak bawah seat ngn pelapik kaki, pastu lipas ni suke msk sb ade sisa2 mknn dlm kete, kete asben sy lak lipas x msk tp klo ade sisa2 mknn cm biskut ke jajan jth dlm kete semut plk msk, siap bsarang bwh pelapik kaki tu. seriau je tgk die bkumpul bwh tu, siap btelur..

mcm sy pn klo nk beli brg2 mmg kne bgtau asben, even pakaian dlm pn, sb kua pn ngan asben, cume klo brg2 mekap da abis sy xgtau direct nk beli, sambil2 pki bdk ke lipstik saje belek2 brg tu dpn die n ckp "alaa da nk abis.." hehe.. kjp lg asben akn ckp, da abis beli jela br, sb die tau dr bujang lg sy suke mekap hakhak.. klo brg online lak sy akn mntk pndpt asben dulu, klo die ckp ok br leh beli, bkn ape, tkt tertipu katenye.. ble tgk review tu ok br leh beli..

sekian dulu pndpt dr sy :-)
AyueJean AJ AyueJean AJ April 19, 2013
AJ ni boleh transfer lagi galak online shopping..
Heheheh..
Kesian akak kene basuh baju dengan tangan...
tifa anvar tifa anvar April 19, 2013
salam,
sya pn house-manager gak. Kalau blk kg prgi shopping sndiri ngan ank2 n SIL xde lah smpai bagitau smua. Tp sya nie kalaiu blh nk kongsi smua dngn hubby. So, bile blk umah I akn bagitau prgi mane, buat ape, jumpa sape smua kat hubby. TQ
tifa anvar tifa anvar April 19, 2013
ina, blh kongsi x care nk kendali ac Maybank2U nie lbh detail? Tq
CtAyue CtAyue April 19, 2013
itulah selalunya ade je update dr ina..bila sehari takde entri rs lain pulak..hehe..bab itu kan, sy suka inform kat husband dulu before nak beli ape2 mahupun apa2 hal jelah..sbb husband pun mcm tu dgn saya suka bgtahu tanya sy dulu sebelum nk buat apa2..rasanya lebih elok kan amalkan cmtu.. :)
Tihara Tihara April 19, 2013
sekarang tak payah tunggu akaun dia dah laa kan ina :)
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra April 20, 2013
saya bagitau semua akak, ntah, mungkin dah terbiasa, nak beli apa suma gtau dulu..walaupun duit pt, kalu duit abang bagi tu lagi la saya inform, entah asa macam tetap duit orang walaupun nafkah tu hak kita sebagai isteri...tapi kan akak better gtau la, at least depa tau duit kita ke mana..kan...;-)
azizah :) azizah :) April 20, 2013
yelah.. jijah pon even ada duit sendiri xharapkan duit suami tetap tanya dia juga nak beli apa2..sama jugak nak beli brg on9..tanya dia jugak..
jaakechik jaakechik April 21, 2013
tahniah dah buat akaun maybank sendiri. jgn lupa daftar maybank2u sekali akk. lagi senang nak shopping on9...hehhehee...

jaakechik jaakechik April 21, 2013
kalo jaa, jaa main beli jer apa yg jaa nak selagi benda tu tak salah laa...

lagipun kalo nk citer ni leceh, nanti kita bagitahu, dia lak tak bagi beli. kang free jer ter-muncung mulut sndiri coz merajuk...kekekeke....

senang beli jer terus. dia nak marah pun tak guna sbb kita dah 'terbeli'....kekekekeke...
Ema Blog Ema Blog April 22, 2013
ada bagitahu..ada juga diam-diam..hehehe
Deqla Manjew Deqla Manjew April 22, 2013
deqla bgtau..sbb kdg2 kad bank hubby, hubby bagi deqla pegang... al-maklum, gaji deqla ciput jek..skalipun guna duit deqla pun, deqla mmg bgtau.. mintak izin dulu... rasanya x slh kan.. sbb ini kan perkongsian suami isteri.. duit dia duit deqla, duit deqla duit deqla la..kohkohkohkoh... (main2 jek deqla bg komen) ;p
Azi Azi April 23, 2013
sy pn suka bagitau segalanya kat husband.. tp husband xkisah apa yg sy nak belanjakan sbb dia tahu sy belanja dijalan benar.. hik hik
Izan Ishak Izan Ishak April 23, 2013
kak izan pun sama pattern cam ina. nak beli apa2 wajib bagitau suami dulu. rasa cam tak bestlah kalau beli sorok2 dari dia. dah terbiasa dari mula kawen kot...
Z ie Z ie April 23, 2013
kALAU BENDA BESAR2 N HARGA MAHAL KENA TANYALAH KALAU YG KECIL2 SIKIT2 SENDIRI ATAU BAJU ANAK2 BELI DULU, KALAU NAK BELI MAINAN KENA TANYA JUGAK KALAU DIA TAK BAGI TAK BELI JUGAK, HUHU...
Mimi Azirah Mimi Azirah April 23, 2013
ada juga bgtau..de gak sy dah beli bru gitau...tp slalunye bile gune sndri sy bgtau jugak tp kmdn..kalo gune duit die wajib mtk izin dulu...
fieda fieda April 23, 2013
klau hok kecik2 nilai tu kfieda main beli jer..lain kalau kalau hok mahal tanya dulu la pendapat dia..
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan April 24, 2013
Biase bgtau la..tp kekadang lupe nak bagitau..huhu
QasehnyaRania QasehnyaRania April 27, 2013
kalau utk buat surprise tak gtau pon..hihi

semestinya bagitau dulu
Myra Jay Myra Jay May 03, 2013
Macam Myra ada gak gitau, tp asben faham sebab bini dia memang suka soping..hehee