Ciri menantu yang baik!


Poyo punya tajuk.. hihii.. Takda maknanya... (",) Actually petang ni kami akan balik Parit Buntar rumah MIL.. So, saya macam biasalah.. kalau ada bahan2 dekat rumah, mestilah akan bawak balik 'air tangan' untuk family kat Parit buntar...

So hari ni, saya buat lagi sekali PUDING ROTI KUKUS BERSOS KASTAD .. Ohya, nampak tak puding roti saya tu... ada penambahan dari yang sebelum ni.. kali ni siap letak biji coklat lagi.. gerenti sodap..!! Kata menantu yang baik, haruslah bagi mak mentua makan yang sodap2 kan.. muahhahahha

Takdalah u all.. Actually saya memang suka masak.. Kat umah ni pun, kalau saya teringin je, saya masak.. walaupun yang tukang perabih, saya sorang.. ahhah.. Tapi perlu diingat.. saya hanya suka masak dekat rumah sendiri! bukan apa, kalau umah sendiri, lebih selesa + kita tahu apa bahan yang ada + tahu mana simpan bahan tu... Opsttt tak bermakna dekat umah MIL saya tak masak yer... wajib masak sebab saya ada suami & anak yang perlu diberi makan.. hihii.. Lagipun, my MIL kerja.. yang ada hanya adik ipar je kat umah...

P/s : Entry dikarang semalam, gambar upload arini.. tu yang mood happy je yer.. hakikatnya sekarang sungguh takda mood!!

{ 37 comments.. read them below or add one }

Masya Masya April 25, 2013
dah kenapa takda mood pulak, tadi happy² aja.. sebab kamera tu eh...

mengiurkanlah.. x pernah buat macam ni..
syawalsimpsons syawalsimpsons April 25, 2013
sue setuju ngan ina...umah sendiri, mmg selesa N tau mana letak sana sini barang kan..mmg umah MIL sue lambat sikit nak gerak, sebab tak tau mana hala barang2 semua..tp takat tolong kemas2 ok la..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana April 25, 2013
amboi rajin sungguh ni, nampak sedap lagi
Sura Mohd Sura Mohd April 25, 2013
wahh..sedapnya.tengok pun dh telan air liur..:)
Zee Suhaini Zee Suhaini April 25, 2013
nak balik buat jugak la..
nampak sedap je ngan coklat cip tu..
Deqla Manjew Deqla Manjew April 25, 2013
nmpk sedap..nyum2.. ehh nape xde mood pulak nii,,,???
emma emma April 25, 2013
mmg ciri2 mnantu yg baik :-)

msti btambah sdp sb ade coklat cip tu..

#kamera kak ina da elok ea? sb pic ni nmpk cantik cam pic2 sblm ni..
UmmiAbi UmmiAbi April 25, 2013
K'ina,Ni bukan menantu baik... Ni menantu terbaik..hehe
Terbaiklah k'ina.. Ummi blik umah MIL bwk dri je. MIL yg sibuk bt mcm2 menyambut kami.huhu..Apela ummi ni..heh
Dylla Abas Dylla Abas April 25, 2013
bagus la ibu Alisha n Aqilah ni rajin memasak..lepas tu suka cuba resepi baru lak tu...b'tuah MIL dia kan :)
Tihara Tihara April 25, 2013
tapi tengok puding ni sungguh bermod, sedapnya..ceria2 selalu :)
Jemarisuri Jemarisuri April 25, 2013
setuju ...tp kan js takde plak nk msk time umah mentua...hihi..
sbb sedap mkn air tangan emak lgi..^^
Cik Nur™ Cik Nur™ April 25, 2013
sedapnya..tak ada masa nak buat lagi...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 25, 2013
salam K.Ina..
mmg akak mnantu,anak,isteri & ibu yg terbaik kan :)

cma geram dgn puding roti akak ni,, tgh amek mood nk buat.. tungguuuu..
Mama Adam Mama Adam April 25, 2013
X pernah letak kurma. Apsal mood hilang?
eita eita April 25, 2013
meriah nyer tabran kat atas tu
jaakechik jaakechik April 25, 2013
ermmm bestnya. lebih seksi ngn coklat chips yg penuh kat atas tu...weee!
n O e s u h a i m i n O e s u h a i m i April 25, 2013
faveret noe ni....kalau taruk cheese lagi suka...menantu kesayangan la ni...
Shida Radzuan Shida Radzuan April 26, 2013
mmg sodapp kak shida suke ^_^
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim April 26, 2013
sedapnya nampak rotituh..hehe aah nurulpun kat umah mil masak skang lagilah sbb mil tak sihat.kalau alik sana mmg masak
izan mama mia izan mama mia April 26, 2013
baguslah...menantu yg baik....akak tak pernah pun masak kat mertua..sbb mertua sangat rajin masak tuk menantu dia yg baik ni..hhihihi
Fiza Rahman Fiza Rahman April 26, 2013
Sodapnya. Tak pernah buat lagi.
Mrs Velentine Mrs Velentine April 26, 2013
wah mmg menantu terbaek..sedap puding tue kak
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI April 26, 2013
terliur tgk gmbr tu kak..huhu
QasehnyaRania QasehnyaRania April 27, 2013
bila tabur chip coklat tu nampak menarik la ina..

ada masa nk try la,, boleh ye :)

setakat ni su pernah letak kismis hitam dengan badam je..

kurma dgn chip coklat belom pernah try lagi :)
Nora Karim Nora Karim April 27, 2013
baiknya menantu ni... hihihi untung dapat menantu macam ni...

akak pun sama, lebih selesa masak di rumah sendiri... dgn rumah di gombak... kalau kat rumah2 lain... even nak tolong2 pun rasa kekok... sebab rumah orgkan...
Puan Kutu Puan Kutu April 28, 2013
aduh calon menantu yg baik sungguh..sy klu kerumah MIL tak pernah bawak buah tgn.hasil tgn jauh sekali..selalu mak abah kludtg sini macam2 bawak..malu betul dengan ina.hihi..
deno deno April 28, 2013
emmmmm.... sedapnya!!!!!
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN April 29, 2013
sedapnya kak,,heheh memg betol2 ciri menantu yg baik ni,,bile mil mkn pon kompem teringat je kt akak
Myra Jay Myra Jay May 03, 2013
Sedap tengok puding roti tu Ina, nampak moist :D
caliph shuriken caliph shuriken May 03, 2013
wahh, mamam cmni sedap tau ^___^