Kamera adalah keperluan saya

Bagi saya yang kejenya hari2 ambik gambar ni, KAMERA ADALAH KEPERLUAN bukan kehendak.. Serius bila kamera rosak minggu lepas.. saya asyik duk tingat je sampai sekarang tau...!! saya memang kene beli kamera baru dalam waktu terdekat.. 

Ohya, jangan cakap suruh saya ambik gambar guna telefon yer.. sebabnya untuk pengetahuan u all, handphone saya handphone murah je yer.. bukannya telefon cerdik.. telefon saya ni takda kamera... telefon murah.. tu pun dah rosak.. hahah... satu handphone tu, skrin dia kadang2 problem.. tak nampak jadi blank.. orang mesej takleh baca... hahahha.. yang lagi satu plak, speaker dia ada prob... suara orang dengar jauh je.. jenuh nak tekapkan handphone tu kat telinga... nak beli handphone baru??.. memang nak beli tapi lambat sikit la kot sebab handphone tak sepenting kamera.. handphone saya biasa guna sekadar untuk mesej & call in & call out.. tu je pun...

Berlainan dengan kamera... kamera ni hari2 saya guna.. hari2 duk ambik gambar budak berdua ni... buat masa ni, walaupun kamera saya tu rosak, tapi saya tetap jugak ambik gambar... ahhahahha.. so, LEPAS NI KALAU U ALL TENGOK GAMBAR TAK CANTIK KAT BLOG SAYA NI, U ALL HADAP JE LA DULU YER... HEHHEH.. bukan pe, saya dah ambik keputusan, nak upload gak gambar... kalau tak nanti camne nak buat kenangan.. tunggu saya dah ada kamera baru, nanti gambar cantik semula (^_^)


Kamera adalah keperluan saya

{ 25 comments.. read them below or add one }

Dylla Abas Dylla Abas April 30, 2013
entri kalau takde gambar rasa macam tak perfect kan..? huhu :p rindu nak tengok muka Alisha n Aqilah
mama3heroo mama3heroo April 30, 2013
ciannye..kamera rosak ke..alang2 tu kan..baik bli smartfon je ina..leh guna tpon&bleh amik gambar sekali..
syawalsimpsons syawalsimpsons April 30, 2013
takpe la, janji ada gamba kan
adianiez AIDA adianiez AIDA April 30, 2013
yes. camera pun penting utk aida. dari lahirkan nurin 8 tahun lepas hingga sekarang. tiap hari bergambar hi hi hi... dlm simpanan aida da ada hampir 4Gb gambar anak-anak.
ada skali tu phone sony aida rosak, tak bleh amik gambo. kelam kabut gi jusco beli camera nikon RM400. then selang few months, asben beli kan note II. camera note II terbaik!!! so, camera nikon tu da tak guna skang ni hu hu hu... membazir!!!!!!!!
Khairul Bariah Salleh Khairul Bariah Salleh April 30, 2013
yup, kamera adalah satu keperluan..insyaAllah semoga dpt beli kamera baru..**x pe la, gmbr blur2 pun, masih blh nmpk muka alisha & aqilah..:-)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha April 30, 2013
mmg blogger tegar neyh..kuikuikui :)
Aini Yunus Aini Yunus April 30, 2013
Gelisah semacam selagi tak dapat kan...hehe..
Ibu Lala Ibu Lala April 30, 2013
kamera akk simpan je buat perhiasan. mals nk cas bateri satu. malas nak upload gambar kat kamera ni satu. berhabuk sudah tak guna guna...
Mimi Azirah Mimi Azirah April 30, 2013
Lahai sian kak ina.kamera rosak.rase sparuh jiwa pergi ye x.mcm sy xde kmera.sbb tuh gne hp yg de kmera.seng sket.2 in 1
D Yatie D Yatie April 30, 2013
Stuju sgt. Dlu sy nak beli galxy camera sbb nk mudah. Tapi kita merancang Allah yg tentukn. Kami tak duk sekali. Nak ambil gambar sapa. Isk Isk Isk
emma emma April 30, 2013
sy plk ade kamera tp jrg tgkp gamba hehe..
Deqla Manjew Deqla Manjew April 30, 2013
owhhh... ina lebih pentingkan kamera eh berbanding henpon... deqla guna henpon je snap gmbo..tp bukan cantik sgt pun gambo..deqla xde kamera.. sbb rasa bkn keperluan..tp teringin gak nk beli...hihi
CtAyue CtAyue April 30, 2013
hihi..memang kan.. kamera tu lg best dr handset.. takde kamera tak dpt nk rakam gambar anak2.. setiap mereka buat everyday tulah yg buat jd kenangan utk kite.. sy pun takde hp cerdik pintar nih..haha..lebih gemarkan hp yg tahan lasak..anak main campak2 pun takdelah nk kisah sgt.. :)
Z ie Z ie April 30, 2013
oklah boleh jugak ambil gambar, dulu kamera aka rosak dekat tolak nak tengok gambar dan tolak nak ambil gambar... butang tolak tu patah dan memang tak boleh nak kembali ke ambil gambar.. so tu yg rembat kamera baru...
bagi akak kan walaupun hp canggih mana pun tetap nak snap guna kamera jugak baru puas hati.. kamera hp ni sampingan sahaja.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 30, 2013
Salam Kak Ina..
hihih.. klu dah blogger tu mmg keperluan la kan..
insyallah..bolehla beli kamera baru nnti.. :)
Haryati Faizal Haryati Faizal April 30, 2013
kdg2 klu buat entri tanpa gamba cam tak besh pulak kan... klu ada gamba tu kwn2 bley gak tgk sama kan...
azizah :) azizah :) April 30, 2013
untuk akak yg suka ambil gambar..kamera agak penting kan..kennangan nak amik setiap perkembangan anak2..hee
Mrs Velentine Mrs Velentine April 30, 2013
oh mcm tue eh..kalau mcm tue kena beli cepat hehe
Shima Salleh Shima Salleh April 30, 2013
asal boleh guna n org faham apa gambarnya xde masalah... hihihi.. tak tahan tak amik gambo anak2 hari2 kan ekekeke
deno deno May 01, 2013
deno pakai handphone je.. kdg2 je kamera
Azi Azi May 02, 2013
xboleh baiki ke ina. mybe baiki lebih murah dari beli baru. dah tanya kedai?
Myra Jay Myra Jay May 03, 2013
Wahhh!! Nak beli kamera baru ye :)

Tp betul kan Ina, bila blogger tanpa kamera ibarat isi takdak kuku..
Hanggal je rasa kan :D
QasehnyaRania QasehnyaRania May 03, 2013
walaupon rosak still namapak lagi ..layan kn je..hihi
caliph shuriken caliph shuriken May 03, 2013
sy pun klau publish entry mesti nk tempek satu pic, klau x rasa mcm kurang seri entry tu, huh...