Mesin basuh baru..!!

Minggu lepas saya gtau u all mesin basuh saya rosak kan.. So, hari Jumaat baru ni, my dear dah beli mesin basuh baru.. yeayyy.. Suka tau.. hihii


Ini mesin basuh yang rosak.. bukan rosak teruk tapi my dear cakap getah apa ntah yang longgar.. tu yang dia tercabut.... My dear malas nak bukak, so, my dear beli yang baru.. yang ni my dear cakap, buat basuh kain lap kaki & tangan.. hihii.. Ohya, bahagian spin ok, bahagian basuh tu je yang prob...


Tadaa inilah mesin basuh baru kami.. Mesin basuh automatik Panasonic!.. Nak gtau u all ni, my dear beli dengan harga RM465 sahaja! Harga asal lepas bodek2 mintak kurang, dorang bagi RM690.. Nak tau camne cara nak dapat murah camtu.. nanti saya gtau... (",) Seronok ada mesin basuh baru.. sebab takyah nak g isi air lagi macam mesin basuh manual.. (",) Pe2 pun, thanks ye my dear! Sayang sama kamulah! (^_^)

{ 44 comments.. read them below or add one }

Z ie Z ie April 23, 2013
WAH BESTLAH,,, MESIN BASUH KAT RUMAH PUN DAH TENAT.. TUNGGU HARI JER...
Ummu Muhammad Ummu Muhammad April 23, 2013
BESTNYEE!! semalam baru pegi kedai letrik belek2 mesin basuh tapi belum layak nak beli..mesin basuh sejak kawin yang manual 5kg tu ok lagi tapi poenatlah kene basuh banyak kali sbeba orang makin bertmbah..tempat basuh kecik heheh
syawalsimpsons syawalsimpsons April 23, 2013
tu la bila sue datang umah ina aritu, tgk mesin basuh tu, terus akob cakap.."macam mesin basuh saya waktu bujang dolu..ina amik kat umah sewa saya ke.."...kakakkakaka...dier egat dier sowang je ada patern mesin basuh tu..kikikiki
*azni* *azni* April 23, 2013
murah tu ina..dpt hrga 4 ratus lbh utk mesin auto..ce cite ce cite..hehe..
emma emma April 23, 2013
bestnye kak ina dpt mesin basuh baru, fully auto plk tu.. n rege yg hubby kak ina dpt tu mmg t'amat la murah! sy skg pakai yg semiauto tu je kak ina, mesin basuh ms zaman ank dara lg, alhamdulillah blh guna lg smpi skg..

*tak saba nk tau camne leh dpt rege murah tu, hehee..
LYAfrina LYAfrina April 23, 2013
mesin basuh y baru ni sng sikit, x yah nak tunggu masuk air, buang air..smua auto kan..

eyh.. mmg murah sgt la
aimi adilah aimi adilah April 23, 2013
wah....... tumpang seronok :D
JunAina JunAina April 23, 2013
Mak ai murahnya dapat. Sebijik mesin akak kat rumah, rege dah lupa pulak berapa tah beli.
CtAyue CtAyue April 23, 2013
agaknya mesin basuh lama tu boleh repair lg tu, getah dia yg dlm kot tercabut...nt ade dualah mesin basuh ina..hehe..eh murahnya? auto lak tu..mcm tak caye lak leh dpt harga cmgitu..pandainya tawar menawar..mak sy beli pun rm699 hr tu..
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P April 23, 2013
hehe..rumah mak saya pun ada 2 jenis mesin manual dan auto. manual tu dari zaman mereka baru kawin lagi, sekarang masih elok.
Mas Zull Mas Zull April 23, 2013
assalamualaikum intan ...seronoknya dpt mesin basuh baru senang kerja membasuhkan...;)
Izan Ishak Izan Ishak April 23, 2013
inaaa...mesin basuh kita serupaaaaa! kak izan pun baru merasa mesin basuh auto lepas dpt anak no. 5 n pindah umah sendiri. best tau washing machine ni...eco aquabeat gitu~
mama aryan mama aryan April 23, 2013
mesin basuh auto senang sikit,letak kain,buka air tinggal je..hehehe
Mimi Azirah Mimi Azirah April 23, 2013
wah mesin bsuh baju baru...otomatik seng sket keje kak ina...jimat tnga kite..hehehe
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha April 23, 2013
ui bapak murah discount abah alisha dpt tu kak oiiiii.....ne kalau shopping,eca pinjam ur hubby jap.hahaha :P
Dylla Abas Dylla Abas April 23, 2013
murah sgt ni...dh la 7.0kg..boleh dpt rm465 je..
Haryati Faizal Haryati Faizal April 23, 2013
mesin basuh auto senang sket...buh2 je bley buat keje lain pulak... siap basuh bley sidai...
ISMA ILYA AHMAD PUAD ISMA ILYA AHMAD PUAD April 23, 2013
kak.. cepat share kak tipsnye.. sy memang nak prepare ni... hihi
Gadis Gadis April 23, 2013
wahhh...
mesti eksited nak basuh baju guna mesin baru..
hihihi..

fieda fieda April 23, 2013
brp kg tu..murah benor..
Cik Tia Cik Tia April 23, 2013
hehee .. senang kan? sambil tunggu kain dalam mesin basuh siap , boleh buat kerja lain :)
Shima Salleh Shima Salleh April 23, 2013
wah! cantik tuh! 7kg lagi!
Shima guna jenama Daewoo
Camne dpt murah tu? cer citer sket hihihi
intanfirdaus247 intanfirdaus247 April 23, 2013
wah lawanya mesin basuh otomatik dia..nak tumpang basuh baju leh? ehehe
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 23, 2013
Salam K.Ina..
heee.. dah ade pembantu baru menggantikan pembantu yg dah rosak tu..
yg ni outo.. senang xyah nk jaga air.. huhuu
Mrs Velentine Mrs Velentine April 23, 2013
yeah dah ada yang baru..murah pulak eh..kat sabah mahal ni kak
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY April 23, 2013
wah murahnya..
mesin basuh mmg antara keperluan sgt kan, kalau rosak mmg susah hati
azizah :) azizah :) April 23, 2013
bestnya... tahniah kak! pasni xde la susah2 nak basuh baju lagi pakai manual..hehee
jaakechik jaakechik April 23, 2013
bestnya dapat mesin basuh automatik. yg jaa punya kak umah ni, jenis separuh manual jer. jenuh nak tunggu ulang alik isi air....huhu...
Cik Nur™ Cik Nur™ April 23, 2013
panasonic mmg tahan la barang2 dia.. :)

lepas ni senanglah..tggu bunyi siap sudah kain di basuh.. :)
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan April 24, 2013
Murah la ina...nieza still pakai yang semi ni haa..kadang tgh masuk air dlm mesin..raisya dh tercongok dalam bilik air..haih
Deqla Manjew Deqla Manjew April 24, 2013
yeayy... boleh la cuci baju hari2.. hihihi...
tifa anvar tifa anvar April 24, 2013
salam ina,
wow murahnye... Dl hubby sya beli penasonic 6.6kg 500lbh. Oklh tu price die blh thn murah. TQ
Shida Radzuan Shida Radzuan April 26, 2013
lg seronok la spin baju kak hehee :D smua nya nk dbasuh mesin baru katakn heheee :D
QasehnyaRania QasehnyaRania April 27, 2013
alahai pn ina.. masalah kita sama la..

mesin manual sy pon rosak..cuma bahagian basuh je la.spin ok..

syg nak bg org buat basuh pelapik lantai jugak :)

berauto la kita ye..hihi
Myra Jay Myra Jay May 03, 2013
Mcm Myra lebih suka mesin semi-auto dari auto..
Sebab rasa macam semi basih lg bersih..hehehe ;D
mamarayyan mamarayyan December 01, 2014
Wah murah ye..kdai mana ni
rokiahrokiah July 27, 2015
Plez bgtau Cmna Blh dpt harga murah?
Nurashikin ZA a.k.a NAZECK Nurashikin ZA a.k.a NAZECK January 22, 2016
Mesin basuh saya sama brand Panasonic 11kg. Btk pun sama. Tapi, pakai baru tahun ke3 dah rosak :(
Nak kata selalu guna x jugak. Sebab selalu dok umah mak.
Nurashikin ZA a.k.a NAZECK Nurashikin ZA a.k.a NAZECK January 22, 2016
Saya beli kat SenQ..mahal gila..RM1690.Resit ada lagi saya simpan. Please share cara dpt harga murah.
rozik rozik May 23, 2016
Asalamualikum ada masalah mesin basuh ke? Lokasi kat mana kot boleh bantu..