Alisha dah besar..!

Walaupun gigi dah rosak tapi tetap comel.. kikikiii

Kalau semalam saya cite kat u all yang Alisha basuh buyak sendiri kan... Actually time tu dia belum mandi pagi lagi.. so, dia membuang dalam pampers... Hari ni nak cite kes semalam pulak... Saya tengah menyusu Aqilah @ nak bagi tidur dalam bilik.. Lepas tu alisha masuk bilik terus bukak seluar masuk tandas...

Saya suruh my dear tengok sebab lama sangat alisha dalam tandas... Tau tak, rupa2nya Alisha pergi buyak dalam tandas.! Terkejut saya.. bukan apa.. saya tak sedar yang anak saya tu dah tinggi sehingga dah boleh duduk atas tandas duduk dengan sendirinya...! Betapa cepatnya anak saya membesar.. 

Tak sangka Alisha di usia 2 tahun setengah ni, dah boleh buat benda tu semua... dah tahu masuk tandas sendiri bila nak buyak & dah tahu nak basuh buyak sendiri..!! Cepatnya Alisha membesar.... Kematangan @ kemahiran dia seolah2 dia bukan anak sulung... seolah2 dia mempunyai kakak or abang yang mengajar dia.. padahal ibu dia ni je yang selalu teman dia pun...

Dari Alisha kecik lagi memang saya perasan dia seorang yang cepat belajar.. Moga kamu membesar sebagai anak yang bijak sayang.... akan menjadi contoh kepada adik2... (",)

{ 36 comments.. read them below or add one }

Ummu Muhammad Ummu Muhammad April 17, 2013
bijaknyeeee ank dare ibu!!!...tahniah alisha!!! makcik bangge dgn alishaa!!! ;)

p/s: intan gigi boleh geng dgn muhammad..terbaru gigi depan die pun da rapuh..mak kate budak susu badan gigi cepat rapuh ye ke?tak g kaji lagi heheh..intan tolong bancilah lepas nih ;P
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN April 17, 2013
bolihlah mintak adik sorang lagi...hehe :)
Kakzakie Kakzakie April 17, 2013
Itulah kakak kata Ina, Alisha ada daya kepimpinan sebagai ketua/anak sulung, kurniaan Allah yg tanpa disedari. Syukur...
syawalsimpsons syawalsimpsons April 17, 2013
kan..sue yang ikut perkembangan dier pon tau dier dah besar..mmmm...syawal lambat lagi dalam semua tu...
aimi adilah aimi adilah April 17, 2013
pas nie belajar mandikan adek lak yee :D
Dylla Abas Dylla Abas April 17, 2013
bijak la kakak Alisha ni..by the way, telekung dia sangat cantik :)
Izan Ishak Izan Ishak April 17, 2013
kagumnya auntie bila alisha dah pandai basuh buyak sendiri. moga terus membesar dgn sihat n cergas ye...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 17, 2013
Salam K.Ina..

alhamdulillah... diusia begini mmg alisha blh berdikari dgn sendiri kan? teruja rasanya..

semoga alisha mmbesar dgn sihat~ :)
Sally Yatiey Sally Yatiey April 17, 2013
Bagusnya Alisha.. Umur baru 2tahun lebih.. Nanti dah besar, boleh diharapkan jaga adik2.. :)
❤Kamsiah❤ ❤Kamsiah❤ April 17, 2013
mmg comei walaupun gigi dah rosak sebatang hehe..
Deqla Manjew Deqla Manjew April 17, 2013
ehh.. mcm iklan pulak..haha.. alisha budak pandai! ;)
Aju Mohit Aju Mohit April 17, 2013
cepat masa berblalu kan ina, alisha dah punpandai berak dalam toilet, good gurl
NoEn NoEn April 17, 2013
comey alisha pakai telekong
UniMeOw UniMeOw April 17, 2013
ha'a ek..kejap je kan dah 2 tahun..:)
Mrs Velentine Mrs Velentine April 17, 2013
alhamdulillah kakak alisha membesar dengan sihat dan cergas
Tihara Tihara April 17, 2013
hehe buyak ye alisha..comel dah makin besar ni :)
Shafiq Shafiq April 17, 2013
Huih, cepatnya Alisha belajar! Pandainyee!! :-)
n O e s u h a i m i n O e s u h a i m i April 17, 2013
dah pandai nak berdikari...pandainyaaa...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana April 17, 2013
comey sungguh... done clik2 nuffngx2
Kesuma Angsana Kesuma Angsana April 17, 2013
comey sungguh... done clik2 nuffngx2
CeqGu CeqGu April 17, 2013
wahh pandai alisha, firas nak bgtau kencing pun tak pandai lagi...mama susah hati dah ni. Hari ni dah dua kali shi shi dalam sluar. Firas bgtau dia berak, rupa2nya kencing hihi
emma emma April 17, 2013
bijaknye Alisha ni..
Myra Jay Myra Jay April 17, 2013
Alisha da pandai berdikari.. good girl
Cik Nur™ Cik Nur™ April 18, 2013
selalunya mcm tu la kak..ibu tetap anggap anak mcm baby..padahal anak dah yakin nak buat semua menda sendiri...

cuma ibu je kurang yakin...nanti cuba akak bg keyakinan dekat dia..mesti dai lagi suka..
Kella Kella April 18, 2013
ini ya alisya... lawa dia.. =)
Mas Zull Mas Zull April 18, 2013
assalamualaikum intan...dah pandai jaga adik yer bagus nyer...;)
Mas Zull Mas Zull April 18, 2013
assalamualaikum intan...dah pandai jaga adik yer bagus nyer...;)
Masya Masya April 18, 2013
masa mmg cepat berlalu skrg, sy pun kdg² tak sangka amir dah 5 tahun rupanya...
Fiza Rahman Fiza Rahman April 18, 2013
Alisha memang cepat matang even baru 2 tahun lebih.
Haryati Faizal Haryati Faizal April 18, 2013
in shaa Allah...pandai dah dia berdikari
tifa anvar tifa anvar April 19, 2013
itulh kadang2 kite x sedar ank dh besr, sbb hari2 ank dpn mate mcm kite nie anggap die msh kcl lg. TQ
Mimi Azirah Mimi Azirah April 23, 2013
kak ina nk tnye kat mana ye kak ina beli telekung alisha nih