Dah ada rantai leher sorang satu

Hujung minggu baru ni, my mum datang umah saya tau.. Saja jejalan jumpa cucu dia.. Nak tau tak, Alisha dapat rantai leher dari opah kesayangan dia tu... Seronok alisha.. Ibu & abah alisha lagi seronok sebab jimat duit.. kikikiii.. Actually, rantai leher tu, bukannya yang baru tau.. tapi my mum cakap dia sendiri pun dah lupa tu rantai leher saya or adik saya.. banyak sangatlah tu.. (",)

Untuk pengetahuan u all, my mum memang suka beli barang kemas... Dari kecik lagi kami dibiasakan dengan barang kemas.. orang Terengganu la katakan... Mokcik2 yang jual sayur kat pasor tu lagi besor2 barang kemas dia..!! Thats y saya pun suka barang kemas... Dapat pulak suami pun yang memang suka emas.. jatuh plak dekat anak pun suka.. hambikk.. satu family minat emas... kikikii


Aqilah dapat rantai leher yang kakak dia guna sebelum ni je.. hahha.. Jadilah dari takda langsung.. (",) Tunggu umur setahun lebih ke or besar sikit.. bolehla tindik telinga Aqilah pulak..


Tu diaaa.. kakak Alisha bergaya dengan rantai leher baru.. Rantai leher gila-gila... (",) Alisha sebagai cucu sulung beruntunglah... Dapat subang, cincin & rantai leher.. semuanya opah dia bagi.. hahhah... Yang abah dia beli..?? Tuuu.. yang Aqilah pakai.. itulah yang my dear beli... (",)

Lepas ni nak berangan rantai tangan & gelang tangan plak sorang satu.. tahun bila tak tahulah.. berangan dulu.. dari berangan tu baru jadi kenyataan walaupun bertahun2 baru tercapai.. hihii.. Apa2 pun, thanks dekat my mum..!!

{ 29 comments.. read them below or add one }

Izan Ishak Izan Ishak April 24, 2013
wahhh... dua2 dah ada rantai leher ye. makin comellah dua beradik ni liplap liplap ye.
Aini Yunus Aini Yunus April 24, 2013
waaaa...seronoknye dia dpt necklace baru..ni la untung jd gugurl kan.. boleh rase pakai emas. anak saye dua2 hero, mmg save r duit..kikiki
emma emma April 24, 2013
wahh.. mkin bseri la A&A pasni :)
izan mama mia izan mama mia April 24, 2013
bertuahnya jadi cucu sulung yer.. hihi.. mg tak membahayakan pakai brg kemas.... kat area cni,..mmg takut nak ber emas.... ehe..
QueeN TerataI QueeN TerataI April 24, 2013
bestlah sbb anak pompuan... dptla belikan rantai bagai.. anak lelaki? belikan mainan jela.. hehehe
Dylla Abas Dylla Abas April 24, 2013
hee..best jgk ye bila 1 family suka benda yg sama..mcm family sy x suka pula pakai barang kemas ni :p
Haryati Faizal Haryati Faizal April 24, 2013
nak pulak aqilah pakai rantai leher tu ye... dia takmo buang ke? bagusnya...
syawalsimpsons syawalsimpsons April 24, 2013
bila la nak dapat anak2 pakai rantai ni..kikiki...doa2 la yee
Munnafendy Munnafendy April 24, 2013
waahh untung untung...mak akak perlukan cucu angkat tak? hahahahahaha
Mimi Azirah Mimi Azirah April 24, 2013
untungla ank ank de brg kemas
JunAina JunAina April 24, 2013
Beli emas tak rugi, asik2 naik je reganya. Kalau turun pun kejap pas tu naik balik.

Akak risau nak pakaikan emas waktu anak kecik (sorang je pun anak perempuan).
Deqla Manjew Deqla Manjew April 24, 2013
amboiii syok la dpt free... deqla jarang kot pakai barang kemas masa kecik.. sbb tu smpai skng kurang suka.. untung la incek hubby deqla.. hahahaha...
Tihara Tihara April 24, 2013
seronoknya meke dah ada rantai leher...comel :)
ayut ayut April 24, 2013
penuh la nnt....hihihihi.bdk kecik2x ni tkut dia tarik2x...klu tak ganas slmt la... :)
Shima Salleh Shima Salleh April 24, 2013
harga emas pun dah turun skrg kan
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ April 24, 2013
Salam K.Ina..
hoho.. cma panggil rantai yg alisha pakai tu rantai geli2.. hihi..
alhamdulillah... murah rezeki..
:)
Riedaffya ibrahim Riedaffya ibrahim April 24, 2013
hehe..sy pon minat ngan emas2 ni...cantik rantai gile2 tu ina..
azizah :) azizah :) April 24, 2013
best2...untung alisha gan aqilah yer..syg tol nenek sampai bagi emas sorg satu..hee
tifa anvar tifa anvar April 24, 2013
salam ina,
alisya nmpk cm bdk bsr bile rambutnya diikat tocang. Bruntunglh suami ina pn suke emas. Ank Ashiqa dpt brng kms hasil beli dr my mum n abng sye je. Oklh tu kn dr x ade. TQ
Masya Masya April 24, 2013
halusnya rantai untuk adik... barulah nampak gegirl.. sbb adik muka nampak mcm boboy sikit hihihihihi
AyueJean AJ AyueJean AJ April 24, 2013
Kalau diorang pakai akak kene tengok2kan la..
Jangan leka... =D
NORSHAHFEZA HAMSAN NORSHAHFEZA HAMSAN April 24, 2013
untunglah mereka berdua ade rntai emas sorg satu,,tambah bersewi2 gitu =)
Cik Nur™ Cik Nur™ April 25, 2013
comel..!
tak pe,,nanti bolehlah beli lagi..
tggu mas murah sikit.. :)
Si Matatajam Si Matatajam April 25, 2013
Skang ni pun harga mas dh turun skit...leh la kl nak tambah koleksi
Mrs Velentine Mrs Velentine April 25, 2013
wah unutnglah dapat emas..mV ni bab emas ni tak berapa minat
Shida Radzuan Shida Radzuan April 26, 2013
wahhh untungnya alisha hehee :D
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim April 26, 2013
wahhh btul ina skang emas ngah murah tau mesti cepat2 rembat emas kalau tak rugiii.oklah dah ada sorang satu
ummi_norseha ummi_norseha May 05, 2013
comellnya bby intan,br dpt tgok si kakak mkin cute